Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните форми на осиновяване, които се обсъждат във форума?
Какви са мненията на хората относно осиновяването на деца?
Какви са съветите за подготовка на семейството за осиновяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните форми на осиновяване, които се обсъждат във форума?
-
Какви са мненията на хората относно осиновяването на деца?
-
Какви са съветите за подготовка на семейството за осиновяване?
-
Какви са страховете и предизвикателствата, свързани с осиновяването на деца?
Прави асоциация с куче,което сме взели да гледаме и ако ни омръзне можем да го подарим на някого
Нямал да дава сестричката му да спи на неговото легло(това преди да му кажа,че става въпрос за времето,когато те излезнат от къщи)....Въобще много се смях снощи.Но това от своя страна ми даде повод да му разкажа всичко,което знам за децата в домовете и той беше много изненадан,че има такива майки.От друго не се впечатли дори му се стори забавно да живееш с много деца на твоята възраст.

Не се терзайте предварително как ще е прието осиновеното от биологичните деца
няма страшно!За да е по-леко възприемането на новият член на семейството заведете децата си на посещение в близкото сиропиталище,занесете бонбони или някакво друго лакомство за всички в дома,като предварително се информирате колко са дечицата за да има за всички!Постойте при децата,поговорете с тях,нека вашите деца да забележат разликата във външният вид,играта и навиците на изоставените дечица.И когато се говори в къщи,че взетото дете ще е тяхно братче или сестриче и ще го обичате наравно с вашите,няма да ги делите и ще очаквате същото от тях...някак си се свиква с мисълта и нещата стават по-лесно после.При нас нямаше проблеми,нямаха търпение да си я вземем в къщи,а тогава момчетата ми бяха в 5-6 клас.Сега моя позната си осиновява момиченце с нейно момче на 11г което също няма търпение сестричката му да си я приберат у тях