Мартенчета 2016 - 1

• 45 525
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Лили,в нашата страна. Детенцето сега ще прави 8г,въпросната ваксина му е бита първата годинка. Никога не съм питала каква е била,защото ми е неудобно.

# 646
Гери, разбирам. Интересно ми беше да разбера повече за това, но в нета не излиза нищо или поне аз не мога да открия.

# 647
Лили,тя ми е разказвала за проблема доста преди да имам деца и съответно нито съм била наясно какви ваксини се бият,нито от коя точно е произлязъл. Запомнила съм като факт,че е доказано в последствие,че именно след имунизирането детенцето оглушава. Аз също сега като се заговорихме на тази тема се разтърсих из нета,но и аз не открих информация ,а според мен е повече от здължително да присъства в публикациите в пресата

# 648
  • София
И аз съм за ваксините, но смятам че в България се започва твърде рано да се бият. Иначе брат ми като е бил около две годишен се е разболял от морбили след ваксината. Не е било единичен случай също по това време, след което ваксината е била изтеглена.

# 649
Аз пък смятам, че щом има възможност за ваксинация, то тя не трябва да бъда отлагана, освен ако няма противопоказания за това. Много болести, които при възрастни и по-големи деца минават леко при бебета и малки деца могат да са смъртоносни.

Относно морбили доколкото знам България е била напът да заличи болестта като от 2005 г. до 2007 не е имало нито един регистриран случай и през  2009 избухва епидемия сред неваксинирани роми като се заразяват хиляди, а десетки хора, повечето от които деца умират. Ето от това ме е страх мене.

# 650
И мен ме е страх от ваксините, но съм за тях. Като бях 3-4ти клас в училище имаше епидемия от заушка. Доста тежко заболяване или по скоро пораженията които нанася. И до ден днешен си имам проблеми от това боледуване, а възтановяването ми траеше няколко години. Единият ми съученик пък не може да има деца и при други имаше тежки усложнения. Сега нашите деца се имунизират за заушка.

# 651
  • Varna, Bulgaria
'Неваксинираните роми' 😃😃😃 хаха - няма неваксинирани роми. Иначе няма да получават детски Wink
Аз пък съм против да ми ползват детето за опитно зайче. Някой да е чел листовката на хексацима? Има черен триъгълник и след него пише, че е в тестов период. Ами мерси!  Не съм против ваксините, като цяло. А съм против това да ползват недоказани такива във времето. Както се казва ' да ми извадят очите, вместо да изпишат вежди'.

# 652
Kreni, обвързването на детските и социалните помощи с бележка за имунизации се въвежда именно заради въпросната епидемия от морбили в ромските гета.

Относно тестовия период такова нещо няма, ваксината е тествана преди да бъде пусната на пазара. Черният триъгълник означава "под наблюдение", знак сложен от ЕС за всички лекарства одобрени за употреба след 2011 г. Рискът от тежка нежелана реакция при спазване на правилата за безопасност? Пренебрежимо малък. Рискът от епидемии, осакатяване и смърт при неваксиниране? Напълно реален.

Както и да е, моята цел не е да убеждавам  някого в ползите от ваксините, те отдавна са доказани, аз просто исках да изразя възмущение ми от това, че някои хора, поради една или друга причина, най-често доста съмнителна и непроверена  информация са готови с лека ръка да рискуват живота не само на своите, но и на чуждите деца.

Приключих с тази тема.  Peace

# 653
  • Varna, Bulgaria
Рискът е пренебрежимо нисък, до момента в който не се опариш лично  Peace
Тъй де... я кажете сега може ли беб да се запече от лактогонен чай?  Чудя.се как от 10 пълни памперса за денонощие станаха 1. Сетих се че от 2 дни смених марката на лактогонният чай. Взех някакъв био на пакетчета. Че много досадно това варене на семена и прецеждане с марля на чая от аптеката  chef  Може ли да има връзка? Не ми се вярва, но знам ли .. Thinking

# 654
И при нас ачкането драстично намаля. от веднъж,а не пия чай

# 655
  • София
ние днес станахме на 40 и правихме погача  Wink

# 656
  • Varna, Bulgaria
Сузи_то, как мина погачата? Кокори ли се бебчето на гостите? Simple Smile
Гери, не че се оплаквам де. Така е мн.по-лесно за мен(особено вечер), но ми се видя чудно от раз как намаля честотата. Сега имам чувството, че Гоги се мъчи и все се напъва.

# 657
  • гр.Пловдив
И при нас от всеки пълен памперс докато съана на месец станаха 1-2на ден.Обаче напоследък стана през ден и взех да се притеснявам вече.

# 658
  • София
От няколко дни и Христо намали броя акания, от 6-7 пъти дневно сега са 2-3 пъти, но по много. Вдругиден става на 2 месеца.
Към шофиращите мами, ползвате ли огледало за да наблюдавате бебето в колата? Можете ли да препоръчате такова огледало, или в какъв магазин да го търся?

# 659
  • Varna, Bulgaria
Нелка, и моят пух става на 2м след 2 дни Simple Smile
Аз не ползвам такова огледалце. Кошницата нали е с гръб посоката на движение - трудно ще се види каквото и да е така.

Общи условия

Активация на акаунт