Мартенчета 2016 - 1

• 45 513
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Пия лактогонен чай от този на семената, но вчера го забравих. Вечерта имахме гости и нещо се разсеях и не дадох инфакол на Ирина Grinning за първи път от доста време нямаше колики. Днес умишлено постъпих по същия начин и пак няма   Grinning не съм сигурна има ли връзка, но е добре като не  я боли коремчето.                    Ние днес също правихме питка, но с 2 седмици закъснение, по празниците нямаше никой в София. Беше много весело.

# 661
  • USA
Нелка,аз ползвам огледало за колата. То се слага на облегалката за главата на седалката на която сте монтирали кошницата на бебето и с огледалото ти за виждане на зад се вижда бебето в другото огледало. Няма как да карам без него. Винаги съм сама с децата в колата и трябва да виждам какво се случва.Ваксините и при нас започват от 2 месеца. Даже хепатит б се слага още в болницата и на 1 месец е реимунизация. Аз също треперя на всяка ваксина,не за друго ами защото ако пипне вирус бебето от по-големите братчета сестрички,няма да се отчете в кръвни,а и за да се прояви понякога отнема 24 и повече часа.
Анджи два пъти вече лепи сопол от братята,но слава Богу само с тях се разминава. Андрей ми направи бронхиолит на 40 дни в следствие вируса на Лекси и все съм на тръни,но няма как да ги изолирам.
При нас е 6℃ тъкмо извадих летните дрехи и на децата и пак стана зима. Кога ще се стоплим за къси ръкави не знам👀

# 662
И аз съм на мнението на Лили, че родителите, които не ваксинират, поставят в риск чуждите деца. И това не го одобрявам. Ако живеят в пещера или гора и знам, че никога няма да имам досег с тях, бих била ОК с личния им избор, но те отнемат моя, всеки път, когато отидат в магазина, на площадката и пр. Имаше един много тъжен случай в САЩ миналата година. Семейство завело неваксинираните си деца в Дисни Ленд и те заразили от морбили други деца, а те други. Така стигнало до братчето на дете, което тъкмо било минало химиотерапия. Можете ли да си представите как се чувства тази майка? Едното й дете е болно от морбили и може да зарази току-що миналото в рецесия бебенце! Тя не е могла да имунизира нито едно от двете по обективни причини и е разчитала само на съвестта на други и на пазене, доколкото може.

# 663
И при нас акането намаля доста от няколко дни,но имам чувството,че се напъва много откакто не ака толкова често.

# 664
  • pleven
Здравейте мами, имам един бърз въпрос. Промени ли  се съня при бебчетата ви? Ние сме на 2,5 м. и от няколко дни спи много неспокойно. Мрънка на сън, върти се, спи само по 30-40 мин. А и през ноща пак е неспокоен, върна си нощното хранене, което сам си беше спрял. Ние скоро боледувахме, бяхме в болница и все още носа ни създава проблеми, но не знам от това ли са проблемите със съня. Споделете как са при вас нещата, има ли някакви проблеми. Колики почти не сме имали.

# 665
Момичета много съм щаслива, вчера спрях Хип Комфорт и днес имаме хубаво жълто и не толкова гъсто съдържание на памперса! Малко ни се провали храненето, че тогава вършехме работата и сега отказва. Но е страшно доволна и тя рита, маха с усмивка до ушите! Единствената разлика от преди, е че спрях Еспумизана и почнах КоликСтоп(систем  bouquet), дано най-после сме улучили поне капките и млякото и да почне да яде, да й се радвам с кеф, а не все да ми е свито сърцето!

# 666
Ania,защо сте били в болница???
Аз да ви се похваля-спах на 1/3 от леглото ,а не на 1/4  hahaha . Бобо ми пусна аванта от 21 до 6 да си е в креватчето. Открих нашия революционен  метод за приспиване,понеже в мен или фо мен спи,но оставя ли го в неговото си легло и се почва пъшкане,охкане,грухтене, мрънкане и т.н. Пускам му една музикална овца и сам заспива след няма и 20сек,явно мелодията го успокоява. Дано все така заспива,че много ми харесва да съм мързелива майка,на която не й се налага да влачи на ръце Praynig

# 667
Ania,защо сте били в болница???
Аз да ви се похваля-спах на 1/3 от леглото ,а не на 1/4  hahaha . Бобо ми пусна аванта от 21 до 6 да си е в креватчето. Открих нашия революционен  метод за приспиване,понеже в мен или фо мен спи,но оставя ли го в неговото си легло и се почва пъшкане,охкане,грухтене, мрънкане и т.н. Пускам му една музикална овца и сам заспива след няма и 20сек,явно мелодията го успокоява. Дано все така заспива,че много ми харесва да съм мързелива майка,на която не й се налага да влачи на ръце Praynig
Браво на Бобо!

Ние все още спим заедно през по голямата част от денонощието, в неговото легло е като при вас - събуди се , започва да рита, да се върти и ... на мен ми е по лесно да го взема, гушна и заспим. Особенно тази нощ - не бях се наспивала 3 вечери, нали се оплаках че будува от 5 ч. и аз после не лягам, та нощес ... нямам спомени какво сме правили, знам че се събуди към 23,30 и му дадох да яде. Явно съм дала от същата гърда, която съм дала и във 20ч. и във 3ч другата гърда беше огромна , но с малката помпичка се справихме Simple Smile Умора и недоспиването си оказват значение.

Жужка, дано сте направ път и започне да се храни и наддава, за щастие на мама Simple Smile

уфф .. при нас заваля отново и е студеничко. Пак сме арестувани вкъщи. Вчера така сладко спинка на терасата на чист въздух, дори пропусна храненето в 15ч.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 11:19 от ivilda

# 668
  • pleven
В болницата ле ахме миналата седмица, той имаше пневмония. Прихвана я от баща си. И там развалихме режима който си бяхме изградили, за хранене и за сън. Храненето оправихме, пак си яде на около 3 часа и по 110 мл. но съня не знам дали ще можем да си върнрм както преди. Затова питам при вас има ли промени в съня, за да знам дали е от това че става по голям и любопитен или е от разваления режим. newsm78

# 669
Аз да споделя за инхалатора-Вики не търпи маската,събужда се от шума а будна не дава изобщо и сега държа маската малко по далеч,пене да вдишва колкото може,но нослето след това й е студено и се чудя,да не я простудя така,защото не е прилепнала плътно маската и не знам как да я мъча.Легнала не става изтича разтвора.Нослето и е сухо,няма сополи толкова вече,но звука е точно като запушен.Няма и кашлица.Чудя се нещо за овлажняване на лигавицата дали да не купя,някакъв крем имало Низита..Палзвали ли сте го?

# 670
Аз да споделя за инхалатора-Вики не търпи маската,събужда се от шума а будна не дава изобщо и сега държа маската малко по далеч,пене да вдишва колкото може,но нослето след това й е студено и се чудя,да не я простудя така,защото не е прилепнала плътно маската и не знам как да я мъча.Легнала не става изтича разтвора.Нослето и е сухо,няма сополи толкова вече,но звука е точно като запушен.Няма и кашлица.Чудя се нещо за овлажняване на лигавицата дали да не купя,някакъв крем имало Низита..Палзвали ли сте го?
Аз го ползвах още през втората седмица на Влади, имаше леко сополи, уж се чистеше още.Баткото също имаше, мажех и двамата. Останах доволна, за 2 дни се оправиха.

Аниа, много неприатно да лежиш в болница с толкова малко бебе. От пневмонията ме е много страх. Не съм боледувала, но съм чула лоши последици.А за бебе сигурно е още по гадно.

# 671
Ania,с баткото лежахме на 2 месеца със същата диагноза-пневмония. Ще ти кажа какво ми каза на мен професор от водеща болница в страната,ти сама ще прецениш дали ще последваш съветите.
1во-задължително пускане на секрет от нос,уши и гърло. Почти 100% е вероятността да сте стафилокок
2ро-минимум 3 месеца след началото на разболяването да се постави първата ваксина,иначе подлагал детето на огромен риск,който може да е с фатален край( да не дава Господ)
Ние водихме бебо тогава на УНГ,заради постоянно търкане на нослето. Изтегли му огромно количество задържани сополи ,които с помпа в домашни условия не успявахме.
Успех и дано всичко е наред
Меги,доближавай  маската,не се притеснявай ако плаче. Така още по-лесно се усвоява разтворът и по -бързо

# 672
  • София
Аз ползвам спрей и крем Низита, на Христо му е запушен носа от известно време. Облекчават, определено има ефект.

# 673
А при стафилококи трябва ли да изчакаме с ваксината?

# 674
Не знам. Ние изчаквахме 3м,защото при нас стафилококите се бяха активирали с въпросното разболяване. Първата 5валентна ни я биха на 5м

Общи условия

Активация на акаунт