Мартенчета 2016 - 1

• 45 507
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета

Не съм писал скоро, но редовно ви чета докато кърмя през нощта.

Току  що се връщаме от консултация - + 1 кг. и + 1 см. т.е. 5 750 кг. и 59 см.
Биха ни и една ваксина. Аз май съм по ужасена от Лори, плака детето. но и сложих някаква охлаждаща лепенка която ми препоръча сестрата и сега я кърмя. Промрънква от време на време
Сърцето ми се е свило, ама няма как без ваксина, сега ще тръпна 3 дни дали вс ще е наред  Praynig
Надявам се и тя да е спокойна.

иначе госпожицата вече се обръща по гръб да спи - аз я слагам на страни, а я откривам по гръб. Както и да я подпирам е не става! А и лошото е че си държи главата центрирано, не наляво или надясно и се притеснявам да не се задави. Та после ще повдигам матрака

Гери браво че си намерила какво приспива юнака! Аз вечер като я изкъпем и седна да я кърмя гася светлините и пускам тиха приспивна музика. Но не знам дали е от нея защото често заспива на гърда и само я слагам в леглото. Виж през деня всеки път различни неща вършат работа. Ето вчера заспа сама в леглото докато с баща й си говорехме, а аз преди това 1 час се опитвах да я приспя и не става  и не става.  Crazy
Но това си е през деня спи 30 и край това е положението. Важното е нощес да спи  Praynig че и аз душа нося.

А да питам, може и тъпо да ви прозвучи ама когато примерно заспи в 22 и се събуди в 5 за хранене, това ли наричате че е пропускане на нощното хранене? Понеже за мен 5 си е нощ  Embarassed пък де да знам  Mr. Green

# 676
Очички ,от 22 до 5 си е едно изпуснато хранене ,примерно около 1-2ч

# 677
  • Stavanger, Norway
Здравейте и от мен! Аз рядко се включвам да пиша, но това е заради плътния график. И ние бяхме със сополи (и четиримата) и малко отложихме воаксината за хепатит В. В резултат на това получихме първите ваксини за хепатит В и рота вируси миналия четвъртък. Юни месец ще имаме втори прием на същите и 2 седмици след това поливалентна.  Хремата при Ясен я боря с физиологичен р-р и кърма. Предпочитам старамодна спринцовка, защото от големия син установих, че и най-бебешкия спрей стресира повече. Със спринцовка течността се вкарва плавно и според мен по-ефективно. После изсмуквам сополите с една специална приставка с уста и след това слагам около 1мл кърма. Но самата хрема не беше много тежка (предимно нощем огласяхме квартала 😆). От няколко дни пък се появиха секрети м гърлото, но овлажнявам нослето с физиологичен р-р и те се изчистват. Сега пъг баткото е с конюнктивит 😈 Изобщо забавата е на макс. Колики има от време на време, но давам Био Гая всеки ден и съм доволна. Но пък Ясен се сдоби с пъпна херния, а аз установих, че има къса юздичка на езичето.  Като си дойдем в България ще минем през специалист да видим дали ще правим корекция. Тук педиатъра каза, че си бил добре, но аз като почетох това-онова и не знам...
Иначе се хранеше на 2 часа, а последната седмица започна на 1 час през деня. Вероятно увеличава млякото. Вашите бебчета много бързо растат. Като чета 5700гр си е доста. Ясен наддаде 1 кг първия месец. Вчера го теглих и беше  4800гр. Не знам колко е дълаг. Може би 54-56см. Иначе гука все повече и като се наака редовно ми съобщава с блясък м очите "Агуу".
Стана много дълго, но да питам тези, които са устискали до края на поста ми - как са ръчичките на бебчетата ви? Прави ми впечатление, че палчето на Ясен все е пъдгънато в шепата и почти не гоползва при хващане. Забравих да питам на конституцията, защото питах за хернията и езичето. 😕

# 678
Здравейте, тъпо ми е, защото вчера се скарахме с ММ. На кратко аз правя всичко(гледам детето чистя готвя пера простирам) и гледам да не го занимавам защото работи тежка и изморителна работа, като се прибере скапан, го оставям да хапне и да си почива ако може и да поспи. Всичко това ме напряга, но знам че не му е лесно и затова подхождам с разбиране. Снощи обаче ми каза че детето през нощта когато се буди за хранене първо мрънкало и после се разплаквало, та въпроса му беше дали чувам че мрънка, защото си мисли че "скатавам" и чакам да се разреве и тогава съм ставала да го нахраня, как не ме било срам детето как се разстройвало. Това адски много ме подразни, защото първо от умора наистина по някога не чувам мрънкането, но винаги като го чуя ставам веднага. И така като му го обясних той направи някаква физиономия, от която избухнах и го попитах защо една вечер той не стане да го нахрани, в отговор получих че той бил работил и нощно време ли да ставал за какво му е на детето майка тогава  Shocked   И от там му казах как правя всичко, как с нищо не го закачам а той не се и сеща да направи нещо. Лежи и се оплаква колко бил изморен (един ден глава го боли, друг ден кръст, трети ден очите...) за мен по някога послъгва за да бъде оставен да си лежи и гледа ТВ. Не знам какво ли още не си казахме при което той ми заяви че не съм единствената на света как всички жени се справяли, та някои били с по 2 деца и чистят и готвят и си ги гледат и не искал да слуша да се оплаквам и да си викам цялата рода,за да изчистя апартамента (майка ми като дойде да види детето, се възползвам и чистя, но той си украсява естествено)  и на края ми каза "нали дава зор за дете, сега какво?" аз станах и му казах че няма да му говоря повече. Плана ми е да не му говоря и да не му искам помощта за нищо и ако не се усети да се извини и да се промени или поне да предлага да помага, ще имаме много проблеми. Преди време ми казаха, че към мъж жал не трябва, защото той никога не би съжалил жена и си казвах "моя не е такъв" ха-ха...  Не стига че ми е криво, а времето се развали детето цял ден е вкъщи и то се изнерви, не спа спокойно, плачеше доста, направо... Sad   
А в страни от това на вас идва ли ви цикъл вече? Аз съм четвърти ден, но се плаша - много е обилен, никога не е било така. Снощи беше много силен и големи количества (имам превръзки за родилки,но щом те не ме спасяват-смятайте), дали да звъня на доктора или е нормално как мислите?

# 679
  • Varna, Bulgaria
Цветулка, не отлагай много за юздичката. След 5 и половина месеца на бебчето нещата мн.се усложнявят

# 680
Аз пък винаги чакам начален етап на плач, за да стана. Той понякога мрънка мрънка и пак заспива. Мъжът ми в началото веднага ставаше, но му обясних тактиката. Понякога и двамата вперваме поглед в кошарата с надеждата бебчо пак да се унесе.Понякога се случва.Това го четох в една книга, да не се втурвам веднага и така и правя. И на майката ми й забравих да ходи да се вторачва в него като почне да мрънка /говоря за през деня/. Той така задължително се разсънва като види някой надвесен над него. Аз ако се отзовавах на всяко мрънкане трябваше да не спя въобще, така че винаги чакам бебчо да реши кое му се прави повече да спи или да яде. Като вземе окончателно решение че ще яде - ок.

# 681
Аз ставам ако чуя мрънкане около 5сутринта, знам че тогава не фалшива тревога  Laughing И да се оплача преди се будехме за ядене 2пъги през ноща, км 1-2 и към 4-5, в един момент спря да се събужда в 1-2. Но понеже нали яде по-малко и само се притеснявам, та снощи стоях до 1:30 да я нахраня и първо че едвам я разбудих да изпие едва 30мл и второ като се събуди за храненето си в 5 пак изпи 30мл, а друг път си пиеше по 60мл, каквото и да направя не мога да я "излъжа" да яде повече от колкото иска. Понеже съм много упорита в опитите ми, бебка се научи като се наяде да продължава да суче, но изплюва всичко навън, един път не преглъща! Явно си яде толкова  Tired

# 682
  • гр.Пловдив
Jujka,нашата кака от бебе не обича да яде и това си е.Какво ли не правих и давах и така и не прояде вече 2г и 9 мес.Ако ще те успокои за втория месец наддаде само 200 гр.и на 1 г беше 8 кг.За  сметка на това е много енергична,проходи преди годинка,почти не е  боледувала.

# 683
 Hug Благодаря и аз четох, че има други такива злояди бебета, но предполагам че тревогата ми като майка на такова дете е нормална. На моменти се успокоявам точно с това, няма вид на недохранено бебе.

# 684
  • гр.Пловдив
И занапред ще се тревожиш.Такива сме родителите.Сърцето ми все беше на буца и като ставаше време да я храня ми се плачеше.Веше е по-голяма и съм по-спокойна,че ще каже като е гладна,макар че рядко се случва.

# 685
  • Stavanger, Norway
Sedeffa, не ти е лесно. То в такива отношения човек не може да се меси. Най-малкото всеки е с различни разбирания. По мои лични разбирания нещата не трябва да са така и двамата родители трябва да споделят грижите по децата.  Моят мъж скача при всеки рев на малкия и все го завръщам. Все пак няма смисъл и двамата да будуваме.  Но почти всяка вечер се случва да му отнема от съня напр.като ставам до тоалетна малко след като съм нахранила Ясен да го наглежда да не се задави. Иначе има дни,в които нищо не мога да свърша. В останалите той поема грижите по баткото и разчиства кухнята. Аз грижите по бебето през деня и нощем,прането и готвенето. Чисним веднъж седмично основно. По-често мъжа ми се заема с това, а аз с децата. Той също работи. Това, че жената трябва да върши всичко вкъщи са глупости.  А о си върша всичко сама за какво ми е мъж? Никой не е единствен 😉 Но да не ти е на главата, затова ти желая успех!
Прегледа и корекцията на юздичкатаако се налага ще е юли месец. Пък да видим. Май по-ми се иска да я направим профилактично,че да избегнем бъдещи усложнения със зъби и говор.

# 686
И занапред ще се тревожиш.Такива сме родителите.Сърцето ми все беше на буца и като ставаше време да я храня ми се плачеше.Веше е по-голяма и съм по-спокойна,че ще каже като е гладна,макар че рядко се случва.
Това си повтарям и аз само да поотрасне малко ще е по-лесно. Но с толкова малко бебе е наистина много трудно  Sad Ще видим как ще сме, обмислям по-рано да я за храня към края на 4м, началото на 5м. Последните капки, които й давам с лъжичка страшно много й харесаха, грам не плюе от тях и само се облизва, с другите не е така. Пробвах да й ги сложа в млякото, но пак си изпива обичайното количество. При нас никой не е изявил желание да я храни, чудо е просто! 

# 687
Ох, тия ваксини.. . И на нас след два дена ще ни бият,също съм доста притеснена.На следващия ден ще си ходим на село, което е на 30 км от по-голям град и съм малко  Shocked Баткото ни беше с бронхит и се разделихме за малко, той с тати, бебка с мен.Да ви кажа,аз какво забелязах тази сутрин докато я кърмих в легнало положение-яде и спи, и от нослето и капе кърма  #Crazy Бяха 2-3 капки, ама....Случвало ли се е на някоя от вас?Моят мъж също е от помагащите и толкова съм свикнала да му я оставям за кратка почивка,че нз ако го нямаше как щеше да е.Всеки е различен, но според мен не е редно така сама да се справяш, в един момент ще ти дойде много.

# 688
Lubomirova,ти от Габрово ли беше?
Жалко е наистина това,че доста мъже не си дават сметка,че гледането на дете и поддържането на домакинството са понякога по-натоварващи от ходенето на работа. Там поне знаеш,че работният ден има край и дори знаеш кога е. Голяма част от мъжете приемат изпраните дрехи и изчистените къщи за даденост. Е,да,ама манджите не се готвят сами,нито бъркотията,която оставят най-често мъжете, не се оправя сама. Жената не просто полага физически и психически усилия ежедневно,дори в събота и неделя,но отговаря за нещо много по-съществено-превръща бебето в човек-ежеминутно,ежедневно,ежегодно

# 689
Lubomirova,ти от Габрово ли беше?
Жалко е наистина това,че доста мъже не си дават сметка,че гледането на дете и поддържането на домакинството са понякога по-натоварващи от ходенето на работа. Там поне знаеш,че работният ден има край и дори знаеш кога е. Голяма част от мъжете приемат изпраните дрехи и изчистените къщи за даденост. Е,да,ама манджите не се готвят сами,нито бъркотията,която оставят най-често мъжете, не се оправя сама. Жената не просто полага физически и психически усилия ежедневно,дори в събота и неделя,но отговаря за нещо много по-съществено-превръща бебето в човек-ежеминутно,ежедневно,ежегодно
Да, от Габрово съм Wink

Общи условия

Активация на акаунт