Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 141 024
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, имайте предвид, че това не е точно бяло. От чисто бялото нямаха да ми дадат, защото им били свършили. Иначе това е нещо като мръснобяло, но със сиво-син оттенък някак, абе в студената гама си е отвсякъде. Не знам чисто бялото как би стояло, но това се връзва отлично с тъмната ми дограма.

Вие за кое бяло сте точно, за това ли или за чисто бялото, защото и за мен вече това ми е дилемата?

# 511
Аз харесвам точно това сивишкаво бяло.

# 512
Аз сега се разрових и проверих - най-близко е като цвят до H3078 - води се "бяла хасиенда".

# 513
  • София
Още един глас за бялото от мострите. И ние чакаме такава бяла врата, ама кога ли ще дойде...

# 514
  • In the shadows of my mind
Аз харесвам първия цвят, тъмния. Вкъщи (вече го наричам вкъщи, представете си, още стоят баките и кофите с цимент по средата на хола, но "вкъщи" Grinning ) подът и вратите са в този цвят, умишлено търсен - интериорните врати ми харесаха тъмни, и избрахме паркет за тях. Но всичко е до усещане Simple Smile

# 515
аз съм за златния дъб, а от къде са ти тези мостри много ми хареса цвета на златния дъб и не мога никъде да намеря в софия в по хубавут магазини за врати такъв цвят ?

# 516
Благодаря ви за мненията!  Hug

И аз мисля, че светлото е приятно, утре ще го видя пак на слънчева светлина как изглежда и ще реша.

tileva.baldjieva87, мострите ми ги дадоха в офиса на фирмата-строител. Те имат грижата да осигурят интериорните врати, аз само трябва да кажа какъв цвят искам. Щастлива съм, че ми дават възможност за избор (не всички го правят, а някъде дори и врати няма), но това се оказа най-трудното нещо в цялостната ми концепция за интериора. Луда работа!  Crazy Grinning

# 517
Привет!
Ние сега пък решихме,че ще слагаме и паркет.Препоръчайте откъде да взема.Вратите са дървени-едната е бяла,друхите дъбови.Чудя се сега съвсем светъл ли или по-тъмен.?
И откъде да взема?Какъв да да е.?

# 518
  • Варна
Привет!
Ние сега пък решихме,че ще слагаме и паркет.Препоръчайте откъде да взема.Вратите са дървени-едната е бяла,друхите дъбови.Чудя се сега съвсем светъл ли или по-тъмен.?

Дъб е хубаво здраво дърво, букът специално на мен не ми харесва като цвят и вид, а черешата пък изобщо, да не говорим, че е доста мека.

По таблицата за твърдост на дървесината по Янка и Бринел дъбът е на добро ниво. Не зная на какъв тип паркет сте се спрели, масивен или трислоен, аз бих заложила на масивен - може да се цикли до 10 пъти, а и дебелината е по голяма, съответно изолацията.

Относно цвета, със сигурност светлите цветове се поддържат по-лесно, при тъмните всяка прашинка се вижда. Специално на мен тъмните паркети мноооого ми харесват, но ако сега бих избирала също ще се колебая.
Тук има съвети и картинки как би изглеждал тъмен/светъл под с тъмни/светли стени и тавани:
http://www.lia-dizain.com/help.php?h=is

А тук има визуализатор на Кронотекс, който може да се използва за да се придобие представа как би изглеждал даден цвят макар да е за ламинат:

http://floorstudio.esignserver1.com/gallery.do;jsessionid=428F998E43ABFD9C5FBBA2A41B0FEA67

# 519
  • София
Аз съм с дъб естесвен паркет навсякъде и съм много доволна от цвета и шарките.

# 520
Привет!

Вие нямахте ли дюшеме? Ако да, защо просто не го изциклите и лакирате? Ако имам вече поставено дюшеме, на мен би ми се досвидяло да дам пари за естествен паркет, бих ги пренасочила в друга някаква посока.

# 521
Момичета, имайте предвид, че това не е точно бяло. От чисто бялото нямаха да ми дадат, защото им били свършили. Иначе това е нещо като мръснобяло, но със сиво-син оттенък някак, абе в студената гама си е отвсякъде. Не знам чисто бялото как би стояло, но това се връзва отлично с тъмната ми дограма.

Вие за кое бяло сте точно, за това ли или за чисто бялото, защото и за мен вече това ми е дилемата?

Направи вратите чисто бели и сложи бял перваз на пода независимо каква е настилката. Така се създава илюзията, че первазът от пода продължава по стената и обрамчва вратите.
Скрит текст:

# 522
  • ту тук, ту там
Привет!

Вие нямахте ли дюшеме? Ако да, защо просто не го изциклите и лакирате? Ако имам вече поставено дюшеме, на мен би ми се досвидяло да дам пари за естествен паркет, бих ги пренасочила в друга някаква посока.

Ама точно това влизах да напиша!
+1, както се вика.  Laughing

# 523
Калитко,

Моля те, сподели откъде ти е диванът? Много ми допада. Благодаря!

# 524
Цитат

да, имаме, няма да го махаме, ще слагаме върху него
то е истинско дърво и е сктабилно и много старо
циклено мися ще отнеме много повече време и средства
още не сме го решили окончателно, обмисляме го  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт