Искам да кажа ... (76)

• 90 401
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А, да, подчертавам и повтарям - всяка публика увеличава децибелите и продължителността на купона.
Детето има право да изживее звездния си миг!

# 226
  • Sofia
Моят не се е тръшкал, и сега не се тръшка,даже и не желае да влезе в магазин  Mr. Green. Но,всъщност,много рядко съм го водила с мен да пазаруваме. Обикновено дъвчеше я хлебче,я солети...и винаги в количката-пазарската,или детската. Това свободно да ми шава,тцъ  Naughty.
Ако имаше случай,вероятно и аз бих изчакала привидно хладнокръвно да му мине  ooooh!

Жаклин,не избързваш ли като си раздаваш/подаряваш/разпродаваш хубавите обувчици  Shocked.Може пък да ти мине и пак да си ги обуваш  Praynig!

Сънена и кисела съм...ама като заспивам по 100 пъти,тъй ще е. Ще ходя да поскачам,да се поразсъня.
Следобяд ще калесвам младежа да ходим на подстригване.Ще ги снимат за албум на класа-36 лв. парчето  Shocked.Много ми се видят  Thinking.

# 227
Гена, аз исках 25 за 30 страници и втори път не ми се обадиха, какво говориш ти Mr. Green.
Дребси не спа спокойно, втора нощ е с хрема, вече не са бистри сополи и ще ходим на частен кабинет, чакам да стане спящият красавец и потегляме.
Много е гадно времето навън, мразя да духа.

# 228
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хаха, аз съм от ония, дето са се чудили на тръшкащи се деца. Joy Понеже първото ми дете беше кротко и разбрано, си мислех че е такова защото аз така съм го възпитала и се чудех защо и другите не са си научили децата да не се тръшкат. Да, ама всичко, на което съм се почудила без изключение после ми е дошло на главата. Та второто дете веднъж на връщане от детската градина се запъна на една будка за някаква играчка, а аз пари в себе си не носех, бях отскочила само да го прибера. На съседната будка километрична опашка за вестник "Антени" - имаше такъв вестник, вечерен. Моят, като разбра, че няма да купим играчката, се разрева, тръшна се на земята в праха и почна да рита. В чудо се видях и не знам как да реагирам. Наведох се да му обяснявам, той още по-силно зарева. (Пък и при толкова публика Joy) Опашката се раздели на две: едните (викат)за мен, другите - за детето. Едните викат: ми да му купи пък сега, стига е ревало, дете е, не разбира. Другите: тия разглезени днешни деца, щом не им угодиш, веднага правят панаир, не трябва да му отстъпва. Аз така се шашнах, че го оставих да се тръшка и си тръгнах. Минах зад съседния блок, спрях зад него, да не ме вижда, и наблюдавам. Той порева още, хората, пак разделени на две - едните му се карат - а бе момченце, не ти ли е жал за майка ти, бе, горката жена в чудо се видя и избяга, а другите - бе каква е тая майка, заряза детето и хукна, ми може ли такова нещо! Той порева, порева, на хората им омръзна да се занимават с него, дойде вестникът, взеха си го и си затръгваха. Спряха да му обръщат внимание. Той стана, изтупа си праха от дрешките несръчно (тази гледка на малките ръчички по дрехите още ми е пред очите), наведе си главата и си тръгна към къщи. Щом заобиколи блока и стигна до мен, аз го хванах за ръката и си тръгнахме. Нищо не му казах, но той видя, че съм много сърдита. И дотам беше. Никога не се повтори.

Янтра, наистина ли си седяла в поза лотос на пода в магазин?! Не ми е хрумвало никога, не съм и виждала. Признавам те за № 1 в нестандартно решение на старндартни проблеми. Joy newsm10
Бих се изкефила страшно, ако бях там. Обичам оригинали.

Голямата внучка я гледах  от 11-месечна до три години и половина, до ДГ. Бях я научила на принципа "едно желание". Преди да излезем й казвам, че купуваме само едно нещо, независимо какво - за ядене, за пиене, за игра, книжка, диск, балон, каквото избере, но едно. Много лесно възприе този принцип, не съм имала проблеми. Веднъж наруших принципа - бяхме с една приятелка в нейната видеотека, в която се продават и разни дреболии и понеже си говорехме за кино (обичана от мен тема), за да не ми пречи детето, разреших да вземе и това, и онова - 4 неща. Накрая то поиска шоколад с шарени бонбони в него, а боядисани неща не му купувахме за ядене, а и шоколад не ядеше, та аз отказах. И тя се разплака. И то не ядосано, а нещастно, гОрко. Вината беше моя, защото правилата не бива да се нарушават, децата се объркват.
После си поговорихме - как вместо да е щастлива, че получава 4 неща вместо 1, тя е нещастна, защото не е получила петото. И си продължихме с принципа "едно желание".
И сега не е от тия деца, които искат всичко, което видят. И не се влияе от другите.
Малкият (5-годишен), който сега е на дневен ред, не се тръшка, но се натъжава и обижда, като му откажеш. Но му минава бързо. При него минаваме с номера (особено ако е нещо скъпо), че ще го купим за РД, за Коледа, за Деня на детето. Обикновено спазваме тези обещания, ако не му е минал мерака.

# 229
  • Sofia
Гена, аз исках 25 за 30 страници и втори път не ми се обадиха, какво говориш ти Mr. Green.
Дребси не спа спокойно, втора нощ е с хрема, вече не са бистри сополи и ще ходим на частен кабинет, чакам да стане спящият красавец и потегляме.
Много е гадно времето навън, мразя да духа.
Хм,  newsm78,значи си е скъпо... Със сигурност ще си е затруднение за някои родители да поръчат. Идвай  тук да ги наснимаш,Лято  Hug

# 230
  • Euskal Herria
Ето - по темата за тръшкането  Laughing:
https://lh3.googleusercontent.com/-idRGK7asjcg/Vk-BBHP0PpI/AAAAAAAAZ8I/LkL7omrRp6A/w320-h240-rw/13.GIF

# 231
https://lh3.googleusercontent.com/-idRGK7asjcg/Vk-BBHP0PpI/AAAAAAAAZ8I/LkL7omrRp6A/w320-h240-rw/13.GIF

Joy Joy Дали да го приложа?  Joy

# 232
Да, но се отчети със снимков материал после.

# 233
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Яна, страхотно е! Направо си се представям! Joy Joy Joy

# 234

Joy Joy Дали да го приложа?  Joy
При нас не действа, пробвах го вкъщи.

# 235
  • Пловдив
Не мога да правя класически лотос, просто сядам и си кръстосвам краката.

# 236
Аз имам случай подобен на видеото. Беше се научил като кажа "не" и той застава срещу мен и започва пронизително да пищи/крещи. Един, втори път и на мен не ми издържаха нервите и започнах и аз да пищя. Погледна ме учудено и спря  Laughing

# 237
Връщам се от контролен мамо- и гинеколог. преглед. Имах някакво неприятно предчувствие от няколко дни и отидох много притеснена, оказа се напразно. Всичко нормално.

По въпроса с тръшкащите се деца... хм... виждала съм, виждам и ще виждам такива. С тия все по-либерални родители - няма начин. Аз не съм от тях (вече). По метода проба-грешка емпирично бе установено, че при моите 3 дивака проблемното поведение ескалила лавинообразно, ако не бъде спряно веднага и категорично. Предполагам, че е така при повечето семейства с деца с малка разлика. Та... моите са се тръшкали, по веднъж-дваж. Толкоз.
В поза (почти) лотос съм седяла, да. В магазин. Кърмейки.

# 238
Оооо, говорете ми за тръшкане! Жаклин е специалист в тази дисциплина, драмата винаги е за едно и също- рокли и грим Crazy Среде зима исйа да ходи с рокля, плажна и с грим на който би завидял люто и индиански вожд. Къса ми нервичките всяка божия сутрин. Днес се запече за едни обувки на принцеса, според нея. Рева точно 1.30 минути! Не и обръщам внимание обикновенно. Ни обяснения, ни увещания помагат. Мими никога не се е държала така.

Гена, заминаха обувките. Няма закъде да ги пазя, пробвах ги всичките, не ми стават:(

# 239
  • София
Жаки, ще ме разбиеш с тоя индиански вожд.  Joy
Аз уж съм либерална, но гримове не давам. Наплашила съм дъщеря ми, че може да получи алергична реакция и да се подуе цялата, и да не може да диша. Разгеле само лак през ваканциите.

А снощи Кати изтропа един бисер. Виждам я, че чете книга и я питам за какво се разказва. Отговор: за Самсунг и Далила.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт