Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 430
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Doktor Stamenov. Kakvo e СПКЯ?

# 301
  • В сърцето на любимия човек
Гале, тогава топката е в полето на биолозите и ембриолозите.
И да дадат някакво обяснение, защо се получава рецидив.
 И аз така мисля,вече направихме всички изследвания и всичко е наред.А и се оплождат и развиват много добре до 5 ти ден.Незнам къде е проблема,но много ми дойде вече.
При нас ембрионите също се скапваха след 3-ти ден и биолозите казаха, че това е заради мъжкия фактор - дори и привидно добър сперматозоид можело да е с ДНК фрагментации. Затова препоръчаха задължително МАКС.
При този опит приложиха ИМСИ +МАКС + килимче + ембриоскоп+ РВМС. От 3 оплодени Я само 1 ембрион достигна фаза бластоцист (другите пак отпаднаха след 3 ден), но пък казаха, че е с много добро качество и нямат забележки. Върнаха ми и един замразен от предишен опит, но със забележки, за да подпомогне свежия.

# 302
При нас приложиха МАКС и ИМСИ. Питали са мм, той казал, че не разбира и те да преценят. Първия път нито едно не стигна 5-ти ден. В Щерев. Ама там никой не ни предложи обработки, а аз не четях тогава и не знаех,че трябва.
Та така станаха 3 бластоциста + клетки и един, който видях, че се е развивал като по учебник. За него явно ми казваха по тел.,че е много добро. Само се чудя защо за този трансфер не ми го размразиха, нали връщат най-добрите? Но пък за следващия  ще   се надявам на него...

# 303
СПКЯ е синдром на поликистозни яйчници. Обикновено при този синдром се съмняват в инсулинова резистентност и се провежда обременяване с глюкоза за да се проследи. А ако има данни за роднини с метаболитни заболявания, като диабет, това изследване се прави със сигурност. Но последното е в областта на ендокринологията, а първото - в гинекологията. Синдрома на поликистоза съдържа много симптоми и са достатъчни 2-3 за да се постави диагноза.
Ако знаете аз на какви неща се натъкнах в интернет...едва ли не майката ако е приемала противозачатъчни, влияе върху функцията на яйчниците на дъщерята (неродената още)! В родът ако има болни от диабет, влияе върху ендокринните заболявания, които се появяват на децата им. Ясно е, че всичко е генетика, ама чак противозочатъчните...Е, тогава всички хормони при стимулация които приемаме...?!?!няма да го мисля. Не мога.

# 304
fiore, пиша името си...а писмото си го пиша и на руски...
Благодаря, Шакира! Скоро пак ще отида.

# 305
При нас приложиха МАКС и ИМСИ. Питали са мм, той казал, че не разбира и те да преценят. Първия път нито едно не стигна 5-ти ден. В Щерев. Ама там никой не ни предложи обработки, а аз не четях тогава и не знаех,че трябва.
Та така станаха 3 бластоциста + клетки и един, който видях, че се е развивал като по учебник. За него явно ми казваха по тел.,че е много добро. Само се чудя защо за този трансфер не ми го размразиха, нали връщат най-добрите? Но пък за следващия  ще   се надявам на него...
   На мен не са ми предлагали,най вероятно защото при Икси се оплождат.Предният път от 8 яйцеклетки,4 се оплодиха и 3 станаха много добри бластоцисти.Имах едно замразено на 3 ти ден и то се размрази и се разви до бластоцист.Доктора каза че спермограмата е добра и не е там проблема.Гледам че на ембриодоклада пише тератозооспермия 8-9 % с нормална морфология.Питах това дали е проблем той каза не че важното е че си има нормални и си ги подбират.Въртя се в един омагйосан кръг.Правихме имунологични генетични биопсий дилатацийй и все нестава.Вече чесно се чудя какво да правя...Загубила съм всякаква надежда.От 2 дни само плача.

# 306
И при нас е такава каша-тератозооспермия+кофти Я=ОТ 11Я САМО 1читав Ембрион и то не бластоцист, а морула Sad
Ще се пазаря сега за ИМСИ

# 307
Галето, май е добре да пробвате следващия път това, което е приложено при Пънчето, и при нас беше същото. Добре е да говориш с биолозите.

Всъщност, нямам спомен някой да не е успял по този начин, Пънче ти знаеш ли?
Вероятно има, но аз нямам спомен .

# 308
Галето, не се отчайвай! При нас е още по-зле положението. Първите пъти от 18/20 Я се оплождаха само 5, 3 се развиваха, а 1 стигаше до стадий морула на 5 ден. И това с приложени ИКСИ и МАКС. Сега, в тази болница, от 35 Я останаха 3 бластоциста. Предполагам при нас се натрупва мъжкия фактор + много фоликули с по-лошо качество. На този фон си имам и едно на ЕЦ, което се оплоди и разви сравнително добре (бласт+кл). В сряда си прибирам него и последното останало хубаво. Няма място за отчаяние... Ще стане!

# 309
Галето, не се отчайвай! При нас е още по-зле положението. Първите пъти от 18/20 Я се оплождаха само 5, 3 се развиваха, а 1 стигаше до стадий морула на 5 ден. И това с приложени ИКСИ и МАКС. Сега, в тази болница, от 35 Я останаха 3 бластоциста. Предполагам при нас се натрупва мъжкия фактор + много фоликули с по-лошо качество. На този фон си имам и едно на ЕЦ, което се оплоди и разви сравнително добре (бласт+кл). В сряда си прибирам него и последното останало хубаво. Няма място за отчаяние... Ще стане!
     Благодаря ви момичета.Знам че трябва да продължа и че няма място за отчаяние.Но понякога колкото и да си силен в един момент рухваш.Много ми се събра знам че не съм само аз а и при всички вас е така.Желая на всички да постигнете успех по-бързо и да свършат за всички тези мъки.

# 310
Здравейте и от мен Simple Smile
Може ли да ми кажете каква е цената на килимчето и ембриоскоп. И ако се прилага МАКС и ИМСИ каква е цената.
Благодаря! Simple Smile

# 311

Ако знаете аз на какви неща се натъкнах в интернет...едва ли не майката ако е приемала противозачатъчни, влияе върху функцията на яйчниците на дъщерята (неродената още)! В родът ако има болни от диабет, влияе върху ендокринните заболявания, които се появяват на децата им. Ясно е, че всичко е генетика, ама чак противозочатъчните...Е, тогава всички хормони при стимулация които приемаме...?!?!няма да го мисля. Не мога.
Аз вярвам, че наистина има такава взаимовръзка и не само  за диабета и хормоните, а дори и за храната и водата. Не виждаме промяната веднага, но тя дава своето отражение някъде там в клетка или в хромозома или Бог знае къде и как точно.
Също гледам да не го мисля, но съм си задавала въпросите многократно: защо на нас, защо се случва, къде, как и кой е сбъркал..
Единствено така си обяснявам бума на двойки с репродуктивни проблеми, самите двойки не носим вината изцяло, лежи на плешките на цялото общество поколения преди нас.
Извинете, че не съм точно по темата и се отклоних така лирично  Rolling Eyes

# 312
МАКС е 200
килимче 100
ИМСИ 100
ембриоскоп не знам,друг да каже

# 313
МАКС е 200
килимче 100
ИМСИ 100
ембриоскоп не знам,друг да каже

Благодаря!  Hug

# 314
На мен за ембриоскоп не са ми взели нищо последния път.

Общи условия

Активация на акаунт