Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 409
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Биолозите ми казаха, че килимчето е хранителна среда, която активизирала сперматозоидите и така се увеличава шанса за успех с до 10%.
Електра - ако са ти казали, че са ги сложили в ембриоскоп, значи е така. Аз също нямам доклад със снимки по часове, но информацията, която получих от биолозите нямаше как да ми я дадат, ако не бяха използвали ембриоскоп.

В случай, че се прави ИКСИ не се ли обезсмисля това килимче? Аз си помислих, че е за нормално инвитро, когато сперматозоида сам опложда.

# 346
  • София
явно има смисъл и при икси,на мъжа ми бяха предложили последния път, а при нас само икси се прави, че и само по един брой се издирва всеки път за моята единствена яйцеклетка.
пък и добре да го нахранят сперматозоида, че тежка работа го чака  Crazy

# 347
Бамбиии..много ме разсмиваш Grinning
В ембриоскоп слагат ембрионите на момичета с НЯР и особено ако е малък броя на ембрионите за да преценят добре кои да върнат. Очаква се, че при НЯР и качеството на яйцеклетката е по-ниско, затова проследяват ембрионите там за по- обстоен оглед и избор. Така съм чела, а дали е така?!? Thinking

# 348
Моите бяха в ембриоскоп, може би защото извадихме само 4 яйцеклетки.
Електра, права си- ембриоскопът не влияе на развитието, в него само ги проследяват детайлно.

# 349
Според мен ембриоскопа има някъкво влияние върху развитието зависи от самата Я. Не на всички жени им ги слагат там, поне така ми беше обяснено. Аз също имам проблем с качеството и не винаги са ми били там. Това наскоро го разбрах и затова помолих последния път да го направят. То така или иниаче няма място за всички, так, че те си преценят не знам как на кой да ги сложат и на кой не.
Явно сам трябва, да си казваш какво искаш и какво не. Аз до сега им се доверявах, че правят всичко което е необходимо, ама не е точно така. За повечето допълнителни неща все аз си ги искам. Сега така, ще направя и за килимчето, а може и за лепило пак, да помоля, че предния път Стаменов ми каза, че не намирал смисъл, ама така като чета от вас успелите явно, че има смисъл да си настояваш, за допълнителни манипулации и др.

# 350
  • Варна
Ако желаете ембрионите да се следят в ембриоскоп,
моя съвет е да си го искате, а не да се чака някой от горе да се сети.
Ако след пункцията не се сетите да кажете на док, тогава кажете на ембриолозите при първото обаждане по тел.
Аз преди пункция нищо не съм казвала и не искам, защото не знам какво ще стане, но като мине,
след това съм като картечница - всичко си казвам.
Искайте си ембриоскоп, той записва развитието им, и не ги вадят постоянно.

# 351
Е, при мен свърши вече. Аз в момента разчитам на последните ми замразени ембриончета и на това Персенска да не ми откаже биопсия за прозорец, защото причина никаква не изскочи и само това остана... ooooh!

# 352
Е, при мен свърши вече. Аз в момента разчитам на последните ми замразени ембриончета и на това Персенска да не ми откаже биопсия за прозорец, защото причина никаква не изскочи и само това остана... ooooh!
Електра, настоявай за биопсия, щом само нея не сте правили. Защо така се дърпат за тази биопсия...
Кога си на коментар?

# 353
На 27-ми април, поне ранен час си извоювах Laughing

# 354
  И аз съм наистина като теб и на мен само тази биопсия остана.Всичко направихме и от никъде нищо неизлезе.

# 355
Ами..смятам да съм настоятелна. Искай си и ти, Гале.
По мои наблюдения при много от момичетата, при които не е имало имплантация, изскача точно изместване на прозореца и така успяват.

# 356
Персенска не прави биопсия за имплант.прозорец, само Стаменов. Така знам от нейни пациентки. Така че питайте бързо и ако можи си записвайте час за Стаменов по-скоро.

# 357
Шефкетова и Цветков също правят такава биопсия.
Реално те само вземат материал, ембриолозите го обработват.
Електра, след две седмици ще начертаете план, дано точно този да е успешният  Praynig
Гале, стискам ти палци! Понякога ни се струва, че сме в задънена улица, но най-хубавото е пред нас, момичета  Hug

# 358
Персенска не прави биопсия за имплант.прозорец, само Стаменов. Така знам от нейни пациентки. Така че питайте бързо и ако можи си записвайте час за Стаменов по-скоро.

Аз знам, че няма значение кой ще ти вземе биопсията, а само Стаменов ги обработва и коментира. Така, че може и друг доктор да вземе материала, но Стаменов трябва да го обработи.

# 359
Верно ли?! Браво! А Персенска защо тогава е отклонявала пациентки към Стаменов, ако искат такава биопсия? Това от нейни пациентки съм го чувала

Общи условия

Активация на акаунт