Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 457
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Да споделя инфо- пуснах изследване за листериоза в Националния център по заразни и паразитни болести- изследва се на 4-и етаж, в 421 кабинет, там изследват и лаймска болест.
Пак на четвъртия етаж е лабораторията по паразитология (не видях номера, че ме заведоха, но долу на Информация знаят). Там изследват за Токсоплазмоза, 50лв. за IgG и IgM, 70лв. с включено и IgA. За пъзли като мен - може с едно боцкане и двете изследвания, те си разменят серум, само трябва и през двата кабинета да се мине, за да ви напишат назначението за плащане Peace Токсоплазмозата работят в сряда, четвъртък излизат резултатите и също пращат по пощата протокола.

# 241
И още нещо - на информация мога ли да поискам да ми прекъснат болничния?

Болничен не се прекъсва, за съжаление.

Редактирам се - може от ЛКК или лекуващ лекар да се прекъсне.

Да, прочетох го това. Тоест при Персенска ли трябва да ходя?
Или може да стане както при издаването - от информация?

# 242
  • София
Електра, болничен се прекъсва в момента в който се върнеш на работа, по друг начин от болницата няма как да ти го прекъснат.

Тара, тези изпитания през който се минава докато се стигне до сбъдване на мечтата са нещо ужасно. Толкова много пъти съм си мислила докога ще ми издържат нервите, идвало ми е да .......
Стягай се, вярвам и ти желая всички тези изпитания скоро се забравят и скоро да се похвалиш с + резултат Hug

Нандин, съгласна съм с теб и зная от какво и кого пазят ръкавиците и тяхното ползване, но когато не се спазват елементарни правила на място където се претендира за високи стандарти за какво да говорим.

# 243
Офф, от работа ми казаха, че не можели те да го прекъснат. И сега трябва да лентяйствам още една седмица ега ти Sad
А за Руската църква ще споделите ли?

# 244
Значи, дядо Серафим е покойник. Владиката Серафим му казват и наскоро го превъзнесоха в Светия. Но аз така си общувам с него като отида в църквата. Е, официално можете да ме смятате за луда...Моля се и му говоря на съркофага. Преди трансфера му писах писъмце.
Електра, отиваш до църквата. Входа към съркофага и мястото, където се пишат писма е отляво на самата църква. Слиза се надолу по едни стълби. Това е. Отиваш, палиш си свещичка, пишеш писъмце и си го пускаш в нещо като кутия.Скоро пак ще ходя. Задължително ще го помоля за вас, Начита няма да я забравя. Вече ще моля за другите. На мен нищо друго не ми трябва, само здраве.

Нандин, дано да е така, както казваш. Много ще се радвам, ако това е така.

# 245
  • София/Стара Загора
Отиваш в криптата към руската църква, пишеш си писмото/желанията, пускаш ги в кутията, може да се помолиш на гроба на дядо серафим след това и това е...
Пс.писали сме заедно с шакира

# 246
Благодаря ви и на двете  Hug
Ще отида тези дни и ще се помоля за всички нас...които не сме забременели - да ни се случи! които вече се радват на това щастие - да им е лека бременноста и живи и здрави дечицата!
Аз вярвам в тези неща, наистина...

# 247
А пък моята МБ е ок, уреа, мико отр., и ДНК тест за хпв, също отр. А мислех, че е невъзможно от + да стане -
Чакам си генетичните. Остава да направя биопсията, след това ще си проверя хормоните и паразити разни. И инсулиновата резистентност, макар че логично трябваше с нея да си почна. Оттам очаквам да изскочи заека. Дано ги оправя някак тези Я, че отчайваща работа.
А този естрадиол и тези направо кисти... Досега не ми се е случвало, ама кой знае... И аз имам някакъв по- голям странен, дано се изчисти с цикъла.

Елба, и аз ги пуснах тези всички паразити и тем подобни освен инсулинова резистентност и листериоза. Тях от венозна кръв ли ги изследваш? Кога тръгваш, да изследваш инсулинова резистентност и как влияе на качеството на Я?

# 248
Болничен НЕ СЕ прекъсва от работодател, само от лекуващ лекар или ЛКК (за личен лекар не съм сигурна).
Електра, отиваш на регистратура и питаш, те ще ти кажат как се процедира при тях.

Шакира, прегръщам те ❤

# 249
Електра, момичетата вече са ти отговорили, отиди, много е хубаво човек да вярва в нещо добро  Peace
Макси, аз понякога се чудя как още не съм изперкала. Тъкмо с мм чукнахме 3 г, откакто опитваме, 3 мес след като почнахме опитите тръгнахме по доктори, знаех си, че няма да е лесно, но не очаквах такъв зор, не е чак толкова много време, но доста натежава  Confused Все пак стреса си оказва влияние- преди бях хладнокръвна във всяка ситуация, сега лесно изпадам в ужас и паника, днес така се шашнах, че като излизах от кабинета, се замислих сериозно дали не си оставих я гащи, я чорап  ooooh!
Но знам едно- най-тъмно е преди зазоряване, вярвам, че това ми е последната спънка преди успешния опит  Hug

# 250
Електра, аз прекъснах последния си болничен: обаждаш се на информация / телефонът го има на 1-ва стр. "Болнични, епикризи, инфо за постъпващи в болницата"/. Но си прецени дали за 1 седмица си заслужава разправията: на мен ми се обади 1 сърдита администраторка да ми се накара, че докторите не можели само с моите болнични да се занимават... Simple Smile На другия ден го преиздадоха с пожелания от мен срок.
Колкото до инфекциите: смятам, че на мен медролът ми разказва играта.

# 251
  • Sofia
Здравейте момичета,искам да ви питам чували ли сте при трансфер да се използва хиалуронова киселина?Сега като си връщам лентата назад,се сетих,че при последният ми 6-ти успешен трансфер Стаменов говореше на ембриолога да ползва хиалуроновата к-на.Не зном за какво точно е била,но се чудя дали съм успяла благодарение на нея или просто съм имала късмет.

# 252
Здравейте:) Можете ли да ми помогнете.Днес бях на преглед при д-р Персенска и каза,че ще ми направят блок инжекция на 25-ти.Питах я дали мога да отида към 18:00ч и дали не е късно тя каза,че може и аз доволно си тръгнах.Много съм разсеяна и изобщо не попитах като ида на 25-ти при нея ли трябва да отида или директно в Манипулационна?Трябва ли да звъня преди това на Регистратура за час или нещо такова.Предварително ви благодаря:)

# 253
Аленка, отиваш директно в манипулационна, не се записва час. Досието ти ще е при тях, щом си планирана за блокираща. Мисля, че в делнични дни манипулационата работи до 19ч.

# 254
Много ти благодаря:)Успокои ме.Трябва да започна да питам на място.А от там след това ще ми обяснят какво трябва да правия и кога пак да ида.

Общи условия

Активация на акаунт