Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 215
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Статията която цитираш е стара, в нея са основно някакви намерения

Ето и актуална статия
http://www.theguardian.com/world/2016/mar/24/uruguay-legal-marij … -phase-regulation

И още една от онзи ден
http://www.theguardian.com/society/2016/apr/18/uruguay-first-sta … annibis-marijuana

# 481
Има начини статистически да се приравнят две групи с огромни разлики в броя.

Цитат
Друга бананова република от която да почерпим акъл?

ПП. Янечек, смятам, че изчерпихме сериозния аспект на темата, който е изцяло медицински, и  разрешението му трябва да се търси в медицинските среди.
  Общественото словоблудство на тази тема винаги води до издигането на тезите за свободата сам да си решаваш да се надрусаш и "да лишим дилърите от печалбата им като си купим легална дрога". Преди години съм ги дискутирала с упоение, но сега съм родител и предпочитам законът да пази идиотите и децата, които не могат да се пазят сами.

И как те пази държавата в момента от марихуаната? Много ми е интересно. Пуши се под път и над път. Навсякъде. Само че по - скъпа и без държавата да печели. Ето това са постиженията на забраната на марихуаната. Ефект нулев за никого. Иначе и мен много ме е страх за децата. От убиец номер едно - цигари и алкохол.

# 482
Legal sales through pharmacies are expected to begin in the second half of this year. Earlier this month the government opened the registry for pharmacists wishing to sell legal weed. These must install fingerprint recognition software to identify consumers as well as wall-mounted safety boxes to protect the maximum two kilos of marijuana each pharmacy will be allowed to maintain in stock.

Ето, значи, откъде му идват на Москов идеите да продава в аптеките срещу пръстов отпечатък.

И как те пази държавата в момента от марихуаната? Много ми е интересно. Пуши се под път и над път. Навсякъде.

Не думай. Не всички  биха преминали с такава лекота чертата  и започнали да се снабдяват и употребяват редовно нещо, което е незаконно. Като гледам наоколо много хора успяха да изкласят и оцелеят и без трева и дроги, както и без грандиозни напивания. "Под път и над път" и "навсякъде" е подвеждаща информация, освен ако се има предвид - "всички, които аз познавам"  newsm78

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 14:56 от Iris04

# 483
  • София

Цитат
Друга бананова република от която да почерпим акъл?

ПП. Янечек, смятам, че изчерпихме сериозния аспект на темата, който е изцяло медицински, и  разрешението му трябва да се търси в медицинските среди.
  Общественото словоблудство на тази тема винаги води до издигането на тезите за свободата сам да си решаваш да се надрусаш и "да лишим дилърите от печалбата им като си купим легална дрога". Преди години съм ги дискутирала с упоение, но сега съм родител и предпочитам законът да пази идиотите и децата, които не могат да се пазят сами.

И как те пази държавата в момента от марихуаната? Много ми е интересно. Пуши се под път и над път. Навсякъде. Само че по - скъпа и без държавата да печели. Ето това са постиженията на забраната на марихуаната. Ефект нулев за никого. Иначе и мен много ме е страх за децата. От убиец номер едно - цигари и алкохол.

Пази те като не е осигурила свободен и лесен тостъп. Аз не съм пробвала марихуана и дори не познавам такива, които са. Твърдението ти, че се пуши под път и над път е много силно преувеличено. Ако марихуаната се предлагаше свободно като цигарите, примерно, със сигурност броят на употребяващите и злоупотребяващите щеше да е не десетократно, а стократно по-голям.

# 484
Искаш да кажеш, че, ако беше легално, ти и твоите познати щяхте да употребявате за да влезете в това увеличение ли?  Flutter

Точно както да се принуждават болните да стават закононарушители, забраната в момента толерира изцяло престъпността и престъпниците, а не намалява употребата.
На дилъра не му пука дали ще продаде на непълнолетен, на продавачката в капанчето, обаче и пука дали няма да и отнемат лиценза ако продаде алкохол на ученик.

# 485
Това е абсолютно необосновано твърдение. В Холандия няма никаква драма от години, макар че е разрешена.

В България се пуши от както аз се помня. Винаги е било възможно да се намери и закупи. За съжаление са хванали болен човек, а може би просто се целят в хора, които не могат да се измъкнат с връзки и подкупи, като Тошко и бабата.

Марихуаната не действа еднакво при всички хора. При мен например ефектът е гаден. Пада ми кръвното и нито се хиля, нито нищо.

# 486
  • София
Искаш да кажеш, че, ако беше легално, ти и твоите познати щяхте да употребявате за да влезете в това увеличение ли?  Flutter

Точно както да се принуждават болните да стават закононарушители, забраната в момента толерира изцяло престъпността, а не намалява употребата.
На дилъра не му пука дали ще продаде на непълнолетен, на продавачката в капанчето, обаче и пука дали няма да и отнемат лиценза ако продаде алкохол на ученик.

Като за начало, сигурно щях да пробвам от любопитство. Ако ми хареса, вероятно щях да продължа и да се пристрастя. От дилър обаче никога нищо не бих купила. Забраната намалява употребата, и още как. Едно е да се потрудиш, за да си доставиш дрогата и да влизаш в контакт с престъпници, знаейки че извършваш закононарушение, друго е да имаш напълно свободен достъп, че и по-ниска цена като бонус.  Simple Smile Ако продажбата на марихуана беше легална, броят на употребяващите я щеше да е съпоставим с тоя на пушачите и пиячите. Малкият брой употребяващи се дължи точно на забраната. Само недей и ти да ми излизаш с твърдението, че се пушело под път и над път.

# 487
Статистика знаеш ли как се прави?
Тук не става въпрос за общ брой употребяващи
или ще ме убеждаваш, че хероин се употребява от повече хора от тютюн примерно  Wink

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Нищо няма да те убеждавам. Помисли си защо алкохола е на първо място. Дали защото е по-високо рисков от хероина?

# 488
Няма какво аз да го твърдя, като е факт. В "елитните гимназии" е по-скоро изключение ученик да не пуши.

# 489
Legal sales through pharmacies are expected to begin in the second half of this year. Earlier this month the government opened the registry for pharmacists wishing to sell legal weed. These must install fingerprint recognition software to identify consumers as well as wall-mounted safety boxes to protect the maximum two kilos of marijuana each pharmacy will be allowed to maintain in stock.

Ето, значи, откъде му идват на Москов идеите да продава в аптеките срещу пръстов отпечатък.

И как те пази държавата в момента от марихуаната? Много ми е интересно. Пуши се под път и над път. Навсякъде.

Не думай. Не всички  биха преминали с такава лекота чертата  и започнали да се снабдяват и употребяват редовно нещо, което е незаконно. Като гледам наоколо много хора успяха да изкласят и оцелеят и без трева и дроги, както и без грандиозни напивания. "Под път и над път" и "навсякъде" е подвеждаща информация, освен ако се има предвид - "всички, които аз познавам"  newsm78

Голям смях. Joy Вярваш ли си, че някой тийнеджър го е страх от закон, когато се решава на първата цигара марихуана. Че то и алкохола и цигарите уж не се продават на лица под 18 години и са забранени за консумация и държавата "пази" децата, но хайде да видим каква е статистиката. :

http://www.segabg.com/article.php?id=171777
Ако на това не му викаш "под път и над път" не знам ти как го наричаш. Човек може буквално за 10 минути, съвсем безпрепятсвено да се сдобие с марихуана. Нищо, че е незаконно.

Скрит текст:
Въпреки данните, че едва 4% от младежите посягат към марихуана, от Националния център по наркомании твърдят, че има бум при пушенето на трева. И не е нужно да го доказват. Достатъчно е човек да се разходи по централните улици на София. Графитите "Легализирайте я!", недвусмислените рисунки с характирните листа и специфичната миризма вечер около някои заведения говорят сами за себе си.

"Изследванията сочат, че когато плашим хората, психологическата реакция е забравяне и отричане на информацията", казва Чилева. У нас например не липсват стряскащи данни за все по-голямото разпротранение на рака на белия дроб вследствие тютюнопушене. Резултатът е горе-долу нулев, тъй като никой не е спрял да пуши.

Цитат
Българските тийнейджъри са на пето място по показателя "пушене повече от 40 пъти в живота". То се смята за редовно и се практикува от 38 на сто от учениците. В тази бройка обаче влизат тези, които пушат по една цигара дневно, и онези, които преполовяват кутията - те са около 10%. "Това не е нито много, нито малко", коментира психоложката. В Европа по принцип се пуши доста. В Америка - не. Най-много се пуши и пие във Финландия, Гренландия, Русия. Чилева обяснява този факт с ефекта на забранения плод. На север цигарите и алкохолът са доста скъпи - това ги прави трудно достъпни и съответно - силно желани.

"Едва 5 на сто от анкетираните са имали проблем с родителите заради употреба на алкохол. Но в общи линии заради огромния страх от наркотиците, родителите позволяват всичко останало. "А нещата вървят ръка за ръка - който е посегнал към цигари и алкохол, поглежда и към наркотиците", казва Чилева."

"Данните, че всеки трети млад човек пуши марихуана, които постоянно се изнасят, имат силен обратен ефект. Младият си мисли - всеки трети опитва, значи аз съм назад. За него това е добра причина да опита, защото е нормално да искаш да си като другите на твоята възраст. "

"У нас имаме други начини за поддържане на психическото здраве. Ние не приемаме индивидуализма в смисъла, в който той се приема на Запад. "Нашите роднини и приятели и нуждата от комуникация там са заместени от психоаналитика и терапевта", обяснява психоложката.

У нас семейството също влияе на лошите навици, защото е трудно да убедиш 12-годишен младеж, че пушенето е вредно и лошо, след като самият ти пушиш като комин. Затова според изследвания младите хора у нас виждат пушача като зрял, блестящ, успял и готин. С две думи - cool. А тази нагласа гарантира пушене. Част от нея се дължи на семейството, друга - на рекламите, които представят пушача за готин. А в САЩ е обратно - пушачът се смята за долен и мърляч, немислещ за себе си и другите човек. "

# 490
или ще ме убеждаваш, че хероин се употребява от повече хора от тютюн примерно  Wink

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Нищо няма да те убеждавам. Помисли си защо алкохола е на първо място. Дали защото е по-високо рисков от хероина?

Ами хайде да помислим, каква опасност за околните е един надрусан с хероин и каква опасност един пиян?

# 491

Именно. Това казвам и аз, но тогава нещата ще изглеждат по-различно. Не казвам, че е грешно да се представят нещата като абсолютни стойности, но когато човек използва нещо за доказателство трябва да бъде сигурен, че използва правилните данни.

ПС. Аз правя справки и цитирам официални източници, вие ме замервете с научно популярни статии от вестници.

# 492

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Ами хайде да помислим, каква опасност за околните е един надрусан с хероин и каква опасност един пиян?

Ами да, хайде да помислим, ако двамата решат да шофират, кой ще е по-опасен за движението? И изобщо има ли значение???? И двамата ще представляват заплаха и за себе си и за околните.

# 493
  • Куциндрел
Извинете, че ви прекъсвам, но темата да не е завила в посока напълно легализиране на марихуаната?

# 494
Софи, цитираш Икономист. Аз цитирам от същото ниво медии. Бизнес инсайдър, уашингтън пост.

Цитат
Извинете, че ви прекъсвам, но темата да не е завила в посока напълно легализиране на марихуаната?

Зави, да. Явно се изчерпа.

Общи условия

Активация на акаунт