Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 186
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
На нещо разрешено, явно, а Анди? Peace
Като ония хлапета дето се изпонатровиха и напълниха психодиспансерите в Русе и Шумен.
Иначе конопа е страшен.  Crazy

# 586
  • София
Ха, де! На какво съм? Четейки темата вече съм на "световната конспирация", някакъв нов Инвър Брас, черна фантастика? А представяте ли си, че затова е създадено човечеството - експеримент с дрогите!  Joy

# 587
 Айде, айде, не се знае. Световните тенденции се променят. Може пък да не ни чака толкоз бързо щастливия свят на легалната дрога, или да сме от последните невежи, винаги има надежда.

# 588
та, викате, ако не се легализират наркотиците, щее настане апокалипсис.  Joy НевероВатно! Ред е на извънземните да се изкажат.

На какво точно се смееш на реалността ли? После да не се хващаш за главата "на къде отишъл тоя свят". Това е може би една от най - сериозно дискутираните теми от сериозният технологичен  бизнес и политика т.нар. Четвърта индустриална революция. Няма нищо общо нито с фантастика, нито с извънземни, но не се учудвам, че така ти звучи. Автоматизацията и експоненциалният разтеж на технологиите е реалност, универсалният базов доход ще последва неминуемо. И до какво ще доведе това? Ясно е, че при такова бъдеще, скуката ще бъде неотменна част от него. Нищо смешно и аз не виждам, а пък конспирация хептен. Просто нуждите на хората се променят, това е.
Който му е интересно може да изгледа това видео от международният форум в Давос през януари тази година. Това е само малка частичка от дискусиите и инфото по тази тема. Не за пръв път се дискутира jobless future. Няма и дума за дрога. Ако ти е интересно и не те е страх евентуално да не ти смени мирогледа гледай го. Въпреки че се съмнявам да го направиш.

https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2016/ A world without work
Извинявай за спама, Янечек.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 15:04 от Anna-Bell

# 589
  • София
та какви са променените нужди на човек? От какво да ме е страх? Или нещо го играеш от клуба на просветените? Всичко това, което пишеш ми напомня на времето, когато играех Цивилизация - ако не ти се водят войни, а искаш да си построиш кораба, си оставяш един-два градове от другите, праввиш им обсада, но им оставяш няколко квадратчета храна и благонки, колкото да не правят дизордери и да не умрат от глад, и спокойно си караш нататък. Да не би в Давос да са решили да правят римейк на играта, но като реалити?
Не бой се, ще намерят работа на безработните, нали затова са измислени социалните програми.

# 590
та какви са променените нужди на човек? От какво да ме е страх? Или нещо го играеш от клуба на просветените? Всичко това, което пишеш ми напомня на времето, когато играех Цивилизация - ако не ти се водят войни, а искаш да си построиш кораба, си оставяш един-два градове от другите, праввиш им обсада, но им оставяш няколко квадратчета храна и благонки, колкото да не правят дизордери и да не умрат от глад, и спокойно си караш нататък. Да не би в Давос да са решили да правят римейк на играта, но като реалити?
Не бой се, ще намерят работа на безработните, нали затова са измислени социалните програми.

Аз не ти чух предложенията. Питах те какво предлагаш да се направи с наркоманите, които са неизлечимо зависими, замълча си. Питам те какво според теб би се случило при такава тенденция и как се държат "щастливи" големи маси от хора. Пак не казваш. "Ако не ти се водят войни"... Войните викаш са решението, редуцират се излишните хора. Ми случвало се е в историята, не е като да не сме го видели. Ако за теб да си просто добре информиран и да сметнеш две и две е ...просветление, не го вярвам това. Елементарно е, никакво просветление не е.

# 591
  • София
леле, леле, големи интерпретативно-фантазни съчинения правиш! Констатирам, че след 60 години без световни войни и в относително материално благополучие и безгрижие, хората са се поразглезили и търсят екшън в дрогата и всякакви екстремни преживявания. С две думи - малко са им проблемите, та те сами си създават огромни такива. Както се казва в Лавина, когато единия герой, момче от златната младеж, го питаха какво дири по баирите, той отговори - за да ми е трудно, защото иначе имам всичко, а човек си спомня моментите, когато му е било трудно. Нещо в този смисъл беше, не мога да цитирам точно. Когато човек няма за какво да полага усилия, започва да върви надолу. Това като лирично отклонение изобщо по въпроса за живота, лесното и трудното. (ако си забелязала и реалити форматите експлоатират това - оставят участниците в благополучие, дават им неограничен достъп до алкохол, цигари и пр., и им гледат сеира - най-големите простотии тогава ги правят, а не когато трябва да се борят, за да постигнат някаква цел)  За щастие има доста хора, които правят смислени неща и градят, за разлика от други, които основно демострират деструктивно поведение и нямат никакъв вътрешен стимул, а явно и външен, за да правят нещо полезно за себе си и околните.
Колкото до наркоманите, вече писах - да се лекуват. Кое е толкова сложното да се разбере? Очевидно, ако са стигнали дъното, не са способни да се грижат за себе си и тогава трябва обществото да се погрижи за тях. Но с лекуване, а не с поощряване на деструктивното поведение и начин на живот.
 Питах те за нуждите на човека, че се били променяли. Как точно са се променили?

Ти нещо бъркаш информирането с пропагандата. Явно за теб информирането е да се сметне конкретно това две и две, което ти искаш. С две думи, ако не съм на едно мнение с теб, не съм информирана или съм... какво беше, тесногръда?

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 15:33 от Andariel

# 592
Цитат
Колкото до наркоманите, вече писах - да се лекуват. Кое е толкова сложното да се разбере? Очевидно, ако са стигнали дъното, не са способни да се грижат за себе си и тогава трябва обществото да се погрижи за тях. Но с лекуване, а не с поощряване на деструктивното поведение и начин на живот.
 Питах те за нуждите на човека, че се били променяли. Как точно са се променили?

И как да ги лекува обществото? Насила ли? Защото това струва пари, а файда няма, нали се сещаш. Не може държавата да налива едни пари в хора, които не се лекуват. Имам чувството, че за теб лечението е просто едно щракване с пръсти и готово. Не е така, има си някакъв процент от зависимите специално на хероин, които не могат да се излекуват, не посещават метадоново заместителна терапия и единственият начин са стаите за хероин. Именно за да не се поощрява деструктивно поведение като кражби, убийства, зарази от мръсни игли, държавата поема контрол като ги снабдява с дрога и поведението им е социално приемливо. Кое му е деструктивното на това?

Питаш дали нуждите на човека се променят? Всъщност човека има една основна потребност, да се чувства щастлив. Променя се само средството, с което се е докарвал до щастие. Дрогите са били винаги неизменна част от това "потребление на щастие", ако мога така да го нарека. Всичко тече всичко се променя. Ако вчера марихуаната е била забранена, няма да ме учуди ако я рарешат. Ако до вчера гейовете не се женеха, то днес имат право да го направят някъде си, ако вчера негрите са били роби, то днес имат президент на най - мощната държава. Пантарей.

Скрит текст:
Тая книжка на Терънс Маккена "Храната на боговете", прави много интересен исторически разбор на човека и желанието му да си опиянява мозъка.

# 593
В този ред на мисли темата и до Маслоу ще стигне

# 594
  • София
Маслоу ряпа да яде - Анабел, поставяш щастието в основата на пирамидата, особено като дрогите са част от търсенето на щастието. Дето се вика, ако е нещастен (незнайно защо), поне да се надруса и да стане щастлив! Алкохолът не върши работа, защото е депресант. Войната и мирът ги споменах дотолкова, доколкото по време на война хората са се мобилизирали да оцелеят, оценявали са ценността на живота, затова и почти не са се срещали самоубийства или разни самодеструктивни поведения. Сега голям фасон - не бил щастлив, дай да дръпнем една трева, за да се ощастливим! Защото не цени това, което има.

Деструктивното е, че държавата спомага тези хора да продължават да ринат дъното на здравето и живота си съвсем буквално. Не виждам нищо добро в това да гледаш как някой се убива и да му даваш средството за това самоубийство, загърнато в чистичка салфетка. Зная, че насила не могат да бъдат лекувани, но някъде там има нещо, което може да ги убеди. А ако нищо човешко не им е останало, значи са за психиатрията, защото тези хора не могат да отговарят за постъпките си, но ги извършват.

# 595
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Малко ми е сложно да следя темата в реално време, но от легализиране на марихуаната минахте на легализиране на целия спектър извлеци и синтетика ли? Те дали помагат? Не за друго, ами в моите учебници по токсикология не го пише това Thinking

# 596
Малко ми е сложно да следя темата в реално време, но от легализиране на марихуаната минахте на легализиране на целия спектър извлеци и синтетика ли? Те дали помагат? Не за друго, ами в моите учебници по токсикология не го пише това Thinking
т

Е как!  Grinning взема се пример от Португалия, Ирландия и Еквадор ли беше, или Уругвай, забравих.
Иначе, хероинът помага. Той си е наркотичен аналгетик. Проблемът не е, че не обезболява, а че има изкючително висока степен на пристрастяване и в резултат е с негативен Benefit risk profile.

# 597
  • София
Коя е тая държава, дето осигурява на наркоманите безплатен хероин?
Няма такава държава и ако случайно се появи, това ще означава, че е по-деградирала и от друсащите се. Нелепица е да се твърди, че наркоманите се дрогират, за да се чувстват щастливи. Дрогират се, за да се самозабравят, за да не усещат изобщо, че са живи. Защото животът (изненадка  bowuu) не е изпълнен с щастие, а с проблеми, мъки и несгоди. Това май само съвсем малките деца не го знаят.

# 598
Коя е тая държава, дето осигурява на наркоманите безплатен хероин?
Няма такава държава и ако случайно се появи, това ще означава, че е по-деградирала и от друсащите се. Нелепица е да се твърди, че наркоманите се дрогират, за да се чувстват щастливи. Дрогират се, за да се самозабравят, за да не усещат изобщо, че са живи. Защото животът (изненадка  bowuu) не е изпълнен с щастие, а с проблеми, мъки и несгоди. Това май само съвсем малките деца не го знаят.

От един момент нататък се дрогират, защото ако не се дрогират изпадат в абстиненция.

# 599
Войната и мирът ги споменах дотолкова, доколкото по време на война хората са се мобилизирали да оцелеят, оценявали са ценността на живота, затова и почти не са се срещали самоубийства или разни самодеструктивни поведения. Сега голям фасон - не бил щастлив, дай да дръпнем една трева, за да се ощастливим! Защото не цени това, което има.

Съгласна съм, но....войни няма да има, а ценностите, които познаваме съвсем. Поне войни не такива като двете световни, защото това би значело апокалипсис. Тенденцията поне за т.нар. "златен милиард" е скука и преяждане, защото вече от икономика базирана на оскъдността, преминаваме към икономика базирана на изобилието. А то ражда и много скука. Цениш, тогава когато нямаш Андариел, като имаш не цениш, много ясно. Приемаш го за даденост. Прост житейски факт, който се превръща в тенденция. Като прибавиш и това, че сме хедонисти и винаги се плъзгаме по линията на най - малкото съпротивление, картинката става ясно кристална.

Деструктивното е, че държавата спомага тези хора да продължават да ринат дъното на здравето и живота си съвсем буквално. Не виждам нищо добро в това да гледаш как някой се убива и да му даваш средството за това самоубийство, загърнато в чистичка салфетка. Зная, че насила не могат да бъдат лекувани, но някъде там има нещо, което може да ги убеди. А ако нищо човешко не им е останало, значи са за психиатрията, защото тези хора не могат да отговарят за постъпките си, но ги извършват.

Виж сега жертви винаги има. От както свят светува се жертва индивида в полза на обществото. Ако цената на това един наркоман да спре да тормози обществеността с кражбите, убийствата, заразите  т.н. е да го държиш нон стоп надрусан е сто пъти по - разумно, отколкото да влагаш в него пари на данъкоплатците за неуспешни лечения, през които той ще обере някого, а може и убие. Това е. Прави се избор между по - малката злина. По - добре е един да рие дъното, защото това е личното му желание, отколкото да закопава всички останали, без те да го желаят.

Общи условия

Активация на акаунт