Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 141
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И като се върнем, какво, да им даадем да си я садят на терасата? Пуберите също пият и незнайно откъде донесен алкохол, в който има метилов алкохол и какво, по този повод да им дадем "качествен", за да не се тровят с ментета? Логиката, която представяш е цинична. Забраненият плод, ако стане разрешен просто вдига потреблението.

Именно. Алкохолът, понеже е легален, е контролиран. А който купува от чичото на пазара, си поема риска.

# 646
И като се върнем, какво, да им даадем да си я садят на терасата? Пуберите също пият и незнайно откъде донесен алкохол, в който има метилов алкохол и какво, по този повод да им дадем "качествен", за да не се тровят с ментета? Логиката, която представяш е цинична. Забраненият плод, ако стане разрешен просто вдига потреблението.

Именно. Алкохолът, понеже е легален, е контролиран. А който купува от чичото на пазара, си поема риска.
Има разлика между "легализация" и "дкриминализация". Декриминализаия означава, че ако те хванат с малко наркотик, за собствена употреба, независимо какъв, няма да те арестуват. А не че ще се продава чист хероин или кокаин в магазините.

# 647
  • София
Зная разликата между двете. Ставаше въпрос за забранения плод. Пуберската глупост няма граници, но това не е причина да я оставяме да се вихри.

# 648
  • София
Andariel, пак почна с пуберите... Не ти ли е ясно, че те сега могат да купят толкова лесно някакъв боклук, че изобщо не им дреме дали някога нещо ще стане легално. За пуберите нищо няма да се промени, освен това, че ако евентуално решат да се спрат на марихуаната, тя със сигурност няма да съдържа опасни съставки.

# 649
  • София
Пуберите не ги повдигнах аз като тема, а една потребителка, която обясни за забранения плод и т.н.
вие сериозно ли това го казвате за боклуците и "качествената" дрога? По дефиниция приемате, че ще се друсат? Ми, честито!

# 650
  • София
Ами това е реалността - виж статистиката. Някаква част от всички пубери по един или повече пъти са опитвали наркотични вещества.

# 651
  • София
И? ако се декриминализира какво мислиш, че ще се случи? За тях вече няма да е забранено, т.е. ще е разрешено, което означава, че и чисто психологическата бариера ще падне. Вече няма да им се налага дори за 30 секунди да мислят по въпроса туби ор нот туби, а директно ще посегнат. Те по същата логика посягат и към алкохола - щом го има в магазина, значи е разрешено, което означава, че е ок.

# 652
  • София
Andariel, пак почна с пуберите... Не ти ли е ясно, че те сега могат да купят толкова лесно някакъв боклук, че изобщо не им дреме дали някога нещо ще стане легално. За пуберите нищо няма да се промени, освен това, че ако евентуално решат да се спрат на марихуаната, тя със сигурност няма да съдържа опасни съставки.

Виж 1 пост по-нагоре, какво ще и какво няма да се промени.
Въпросът за легализацията изобщо не стои и въобще не подлежи на обсъждане.

# 653

Да бе, контролиран е. Да не би да има държавна агенция, чиито служители ходят по фабриките и контролират качеството? Разликата с ракията на пазара е само, че се плаща акциз и ДДС.

# 654
  • София
И? ако се декриминализира какво мислиш, че ще се случи? За тях вече няма да е забранено, т.е. ще е разрешено, което означава, че и чисто психологическата бариера ще падне. Вече няма да им се налага дори за 30 секунди да мислят по въпроса туби ор нот туби, а директно ще посегнат. Те по същата логика посягат и към алкохола - щом го има в магазина, значи е разрешено, което означава, че е ок.
Психологическа бариера ?  Joy Нали знаеш, че забранения плод е най-сладък.

check, не съм чула, за някой отровен от лицензиран алкохол. Дори и да е менте, сигурна съм, че метанол няма как да има в него.

# 655
  • София
Сладък, но за да се достигне, трябва да се прескочи бариерата. когато махнеш бариерата, забраненият плод се превръща в нещо за обичайна употреба и хората го потребяват. Не се отказват от него, а започват да си го ползват, особено ако решат, че им доставя удоволствие.

# 656

Да бе, контролиран е. Да не би да има държавна агенция, чиито служители ходят по фабриките и контролират качеството? Разликата с ракията на пазара е само, че се плаща акциз и ДДС.
Митническите органи осъществяват контрол.

# 657
Нина, това е за темата със смешките.

# 658
ОК, цитирай ме.

# 659
  • София
check, не съм чула, за някой отровен от лицензиран алкохол. Дори и да е менте, сигурна съм, че метанол няма как да има в него.

А ти откъде чу, че по магазините ще се предлага лицензирана и етикетирана марихуана и хероин ако ги декриминализират?

Общи условия

Активация на акаунт