Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 174
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Затворът е за превъзпитание - т.е. превенция е от бъдещи грешки.

Тц, не е за превенция и за превъзпитание. То си е написано  - "постановява наказание лишаване от свобода", и то за вече извършено престъпление, а не "постановява превенция от бъдещи грешки".

Това, че говорят не означава, че ще се случи, Таис! А ако го направят, значи цинизмът става глобален - и без това се ддрусат, дай да го разрешим!
Мерси за щрауса, но няма как да ме обидиш.

# 76
Янечек даде пример с болно дете, на което поради липса на регулация му се налага да ползва незаконната форма.
Лекарствата, производни на наркотични вещества са в употреба от много, много години. Легалната употреба на лекарства с подобен произход намалява криминалното им ползване, не го елиминира, защото винаги ще се купуват и без рецепта. Целта е, на тези на които наистина им помага да не им е забранено.

Между другото съм си мислила, ако се легализират всички наркотици какво ще се случи? Имате ли мнение по въпроса? Не е иронично, наистина съм си задавала въпросът.

# 77
Миналата година Полша разреши употреба на марихуана за медицински цели, а по-късно ще намеря списъка на държави и щати, в които също е разрешена. И да, само бай Ганьо не иска да говори по въпроса.

Ако не се лъжа и Чехия. Сестра ми живее там, нейна онкоболна приятелка пуши, но дали медицинска или си гледа, трябва да попитам. Със сигурност знам , че количеството разрешено за лична употреба е по-голямо, отколкото в България.
 https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_country
Ако може да се вярва на този списък.

# 78
  • София
Янечек даде пример с болно дете, на което поради липса на регулация му се налага да ползва незаконната форма.
Лекарствата, производни на наркотични вещества са в употреба от много, много години. Легалната употреба на лекарства с подобен произход намалява криминалното им ползване, не го елиминира, защото винаги ще се купуват и без рецепта. Целта е, на тези на които наистина им помага да не им е забранено.

Между другото съм си мислила, ако се легализират всички наркотици какво ще се случи? Имате ли мнение по въпроса? Не е иронично, наистина съм си задавала въпросът.
Нали знаеш какво се е случило в САЩ по време на сухия режим? Масово се е пиело и се продавал незаконно правен алкохол, който често пъти се е оказвал чиста отрова. Затова и махат забраната. Същото е и с наркотиците. От години вече се води war on drugs, файда не просто няма, ми употребата се засилва, в световен мащаб.

Проблемът Е глобален, а не само на група скучаещи тийнове от Английската.

# 79
  • Куциндрел
А там където е разрешена употреба на марихуана с медицинска цел, не се ли продава тя с рецепта?
Аз така го виждам - ако е разрешена, то тя се взема с рецепта от аптека. Както сега от аптека се вземат всякакви упойващи вещества.

Анди влезе и изви темата в посока пубери. Crazy

# 80

Нали знаеш какво се е случило в САЩ по време на сухия режим? Масово се е пиело и се продавал незаконно правен алкохол, който често пъти се е оказвал чиста отрова. Затова и махат забраната. Същото е и с наркотиците. От години вече се води war on drugs, файда не просто няма, ми употребата се засилва, в световен мащаб.

То и в БГ имаше незаконен и отровен алкохол.
Таис, знаеш, че подобни тези трудно се защитават. В Холандия се пуши от години, пък няма драма на зависими. Аз не искам да се разреши търговията по улиците, а само да се одобрят доказани и тествани лекарства.

Който иска да пуши ще си намира начин, така или иначе, Аз, ако сега реша ще си купя. Проблемът е, че болен човек, който няма моят "street" опит няма да може и е по-сигурно и добре да приема субстанцията като лекарство.

Цеца, нормално е Анди да го обръща на тема пубери, все пак децата и са на годините на моето. Няма как мнението ни да не се влияе от личния ни опит.

В споровете няма нищо лошо. не е нужно винаги да сме на едно мнение, за да се харесваме. Аз харесвм много хора, които имат различно от моето мнение, но го защитават аргументирамо и културно.

# 81

Полицаите и висшите политици по целия свят ще обеднеят рязко.

Ceca, с рецепта се продава, а и самата марихуана се пакетира и продава от определени фирми. Един чех ми разправя, че единствената фирма, която има право да внася, пренася и разпостранява медицинска марихуана е фирма, чиято основна дейност е строителна.  Crazy

# 82
  • София

Тц, не е за превенция и за превъзпитание. То си е написано  - "постановява наказание лишаване от свобода", ........
А целта на наказанието е........................?
да превъзпита

# 83
  • София
то така се започват нещата - когато нещо не е забранено, се смята за разрешено, а щом е разрешено, значи спокойно може да се потребява. А при пуберите нещата съвсем вървят по шорт-кът.

Какво за сухия режим? Марихуаната и другите дроги винаги са били забранени, а алкохолът е традиционно в европейската култура. Но и на пиенето не се е гледало с добро око в никоя култура.

Превъппитание на възрастни, зрели индивиди? лишаването от свобода като присъда  е с цел наказание, макар може и някъде да пише нещо за превъзпитание. Затворът не е училище,нито възпитателен център, а е място за отбиване на наказание.

# 84

Тц, не е за превенция и за превъзпитание. То си е написано  - "постановява наказание лишаване от свобода", ........
А целта на наказанието е........................?
да превъзпита

... да превъзпитава и да накара извършителят (в бъдеще) и останалите членове на обществото да се въздържат от подобни дейности, т.е. превенция.

"1) Наказанието се налага с цел: 1) да се поправи и превъзпита осъденият към спазване законите и добрите нрави, 2) да се въздействува предупредително върху него и да му се отнеме възможността да върши други престъпления и 3) да се въздействува възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото."

# 85
  • Куциндрел

Ceca, с рецепта се продава, а и самата марихуана се пакетира и продава от определени фирми. Един чех ми разправя, че единствената фирма, която има право да внася, пренася и разпостранява медицинска марихуана е фирма, чиято основна дейност е строителна.  Crazy
Ам в България ли?

# 86

Ceca, с рецепта се продава, а и самата марихуана се пакетира и продава от определени фирми. Един чех ми разправя, че единствената фирма, която има право да внася, пренася и разпостранява медицинска марихуана е фирма, чиято основна дейност е строителна.  Crazy
[/quote

+ Simple Smile

Не, в страните, в които е разрешено ползването и като лекарствено средство.

# 87
  • София

То и в БГ имаше незаконен и отровен алкохол.
Таис, знаеш, че подобни тези трудно се защитават. В Холандия се пуши от години, пък няма драма на зависими. Аз не искам да се разреши търговията по улиците, а само да се одобрят доказани и тествани лекарства.

Който иска да пуши ще си намира начин, така или иначе, Аз, ако сега реша ще си купя. Проблемът е, че болен човек, който няма моят "street" опит няма да може и е по-сигурно и добре да приема субстанцията като лекарство.
Именно, в Холандия се пуши от години, но няма драма. Някои явно си представят, че ако тук се легализира марихуаната, куцо и сакато ще почне да пафка.

Андариел, едно време не е било разрешено да се практикува и секс преди брака, а сега всяко 14 годишно момиче може да отиде и да си купи презерватив. Поне в развитите държави. В СА и Пакистан вероятно не.

Светът се променя. Не може винаги да живеем в 1937-ма, нали разбираш.

# 88
  • София
Да, де, превенцията е за другите, да не хващат кривата пътека, а не за осъдения.

Всичко това е толкова мъттно, че по-добре човек да се държи далеч от него.

# 89
Да, де, превенцията е за другите, да не хващат кривата пътека, а не за осъдения.

И за него, за други престъпления в бъдеще време. Горното е цитат от НК.

Общи условия

Активация на акаунт