Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 122
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
Също имам близък с МС и пуши почти всеки ден марихуана!
 Имам и приятели, които пушат но не виждам да са "пропаднали", хора с бизнеси и цели са. Всяко едно нещо в извън нормата си води до странични ефекти, както когато преяждаш, препиваш и т.н. При Марихуаната е, че много млади пушат и спират да живеят, стават лениви и безотговорни, за това не е виновна марихуаната а възпитание, обичаи и до голяма, огромна степен психика!!
Аз съм за ЛЕГАЛИЗИРАНЕ на марихуаната!

# 16
В Австралив (Куинсланд) я разрешиха. Това е медицинска марихуана, няма общо с пушенето.

# 17
Легализиране на марихуана за медицински цели - да! Щом се ползва в редица държави, едва ли е без да са направени необходимите изследвания и проучвания за свойствата й.

# 18

Не говорим за дилъри, а за хора в нужда, които намират реално решение на проблемите си. Гледайте клипчето на Тошко, за да чуете каква е клиничната пътека, колко струва и как се чувства от лекасрствата, с които лекуват хората с МС в България. Аз искам Тошко и другите като него да имат право на качествен живот и е крайно време да се помисли по въпроса с марихуаната.

Да де, ама маймунчовците само това чакат. Дори идея да има да се случи нещо, на секундата ще са оборудвани с по един класьор бумаги, че са болни и е нужно да имат/ползват тревата. Вероятно за това се дърпат "законотворците", едно на ръка, че са шубета и гъзолизци.
За съжаление, хора като това момче трябва да се поддържат, но да не шумят. Поне засега.

Да накажем болните, защото лекарите са продажни и издават фалшиви документи? Нещо такова излиза.

Имам познат с МС.

# 19
  • София
ллл

# 20
Яд ме е на държавата и по точно на големия гигант - фармацията която уж ни лекува.

лекарите предписват фармацевтични средства в изобилие, цените растат, а вредата (страничните ефекти) е по-голяма от ползата.  това е от книгата на Марко Пицути   - Забранените лек-арства, които лекуват

Този не съм го чувала. А с това се занимавам. Защо ли?  newsm78

# 21
В Австралив (Куинсланд) я разрешиха. Това е медицинска марихуана, няма общо с пушенето.

Добре де, като няма нищо общо с пушенето, според теб как се приема в България- само по един начин, другите 2 начина няма как да ги бъдат в България след като е НЕЛЕГАЛНО ?
 Каква е разликата между медицинската марихуана и марихуаната?

# 22
Специално за теб, Андариел, ще дам и линкове по-късно.
Точно лекари твърдят, че марихуаната помага при някои състояния, но българските лекари не се вълнуват.
В случая не става дума за облекчаване на болките, а за стопиране на пристъпите при МС, които са ужасни и неизменно водят до инвалидизиране.
Случаят не е медицински, а е обществен, защото имаме човек, който ще бъде съден, понеже е намерил подобряване на качеството си на живот в приемането на марихуана. От медицинска гледна точка също е интересно да се проследи развитието на болестта при Тошко.
Знам, че ви е страх утре децата ви да не набарат легалната марихуана, но мен ме е повече страх, че ако се разболеят от МС и са в състоянието на Тошко, ще трябва да се примирят с инвалидизацията.
Не е вярно, че му съчувствате за състоянието, просто чукате на дърво и сте готови да го зарежете да мре, защото проблемите му са далечни за вас.

# 23
Децата и нелегална марихуана може да набарат. Не става въпрос да си пуснем марихуана по магазините, да си я садим в градината и т.н. В Европа я разрешават вече в някои страни, ще се легализира и тук, въпрос на време е.

# 24
  • София
Ти какво си се хванала с тази марихуана? От известно време ми прави впечатление, че си върл пропагандатор и  си ок с това пуберите да употребяват. Сега историята с този Тошко. (добре, че не гледам телевизия, клипчета и не чета вестници). Каква е причината?

Дали някой ще се разболее от МС е случайно събитие, но употребата на марихуана си ечисто дрогиране. Изобщо не могат да се сравняват нещата.

не е въпросът в легализиране на марихуаната, а в това да се положат усилия да се променят условията на клиничната пътека и пациентите да получат съответното лечение, включително лекарства. Марихуаната няма да реши въпроса, защото клиничната пътека пак ще си е същата.

# 25
Миналата година Полша разреши употреба на марихуана за медицински цели, а по-късно ще намеря списъка на държави и щати, в които също е разрешена. И да, само бай Ганьо не иска да говори по въпроса.
Пп: Андариел, темата ми е интересна. Извън училищните вълнения и кандидатстването след седми клас, има и други неща, за които ми се говори. Имам и контакти с болни като Тошко, за които ме е грижа.
Клиничната пътека нека да си е същата, въпросът е ти лично защо не искаш хора като Тошко да не бъдат съдени като престъпници. Нормален човек прави разлика между болен и дилър. И поне изгледай клипа, за да чуеш как се чувства от лекарствата и как от марихуаната.

# 26
  • София

Не е вярно, че му съчувствате за състоянието, просто чукате на дърво и сте готови да го зарежете да мре, защото проблемите му са далечни за вас.
Shocked Shocked
 smile3506

# 27
  • София
Пак бъркаш нещата. Под говорене явно разбираш легализиране. Не ти харесва говореме нещата да останат такива, каквито са относно марихуаната. Виждам, че много удобно игнорираш това, което написах за клиничната пътека, затова ще го повторя - не е важна марихуаната, а да се промени редът, клиничната пътека така, че болните от МС да имат по-бърз достъп до по-добро лечение, включително съответните лекарства. Това ще е от по-голяма полза за пациентите, отколкото да се разрешава марихуаната. Не можем всички болни от МС, онкология в напреднал стадий и пр. да ги тъпчем с марихуана, а да не могат да се лекуват своевременно. Ето, това е важно за обществото - да има своевременно и качествено лечение!

И зная какво говоря, защото имам познания относно МС, познавам и хора с МС, информирана съм как се отпускат протоколите и лекарствата. Ако своевременно се облекчи пътеката за лечението, хората ще предпочетат това, отколкото да се тъпчат с марихуана.

# 28
  • София
Клиничните пътеки са друга тема.
Аз да кажа по темата: на бай Ганьо стереотипното мислене мноооого трудно се променя, а политиците не обичат решения, които не са популистки. Особено ако са свързани с пари и работа. Много ми е мъчно и ме е яд, обаче това е действителността.

# 29
Не, не разбирам легализиране, а декриминализиране или поне да се допусне употребата на лекарства от марихуана в страната. Лекарства се произвеждат, съвсем легални, но тук не могат да се внасят или продават. Това е, в грешка си, че одобрявам пушенето от тийнове за кеф, никога не съм твърдяла такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт