Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 097
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
Ами аз точно така разбрах постът на Янечек, че поради нерегламентираност на болни хора им се налага да нарушават закона.

# 46
 Аз също така го разбрах. Също така продължавам да не разбирам какво точно се иска да се легализира, какво е съдържанието на фразата - "легализиране на марихуаната за медицински цели" - законно използване на лекарствени препарати със съдържание на марихуана при лечение, или разрешение за хора с определени заболявания да се пуши, готви и употребява, иначе забранената за здрави, така да го кажем, марихуана.

# 47
  • София
точноде, Софи, нали и аз това казвам  не лекарства с марихуана, както има морфинови препарати, а за съвсем пряка употреба. Не може така да се променя закон заради частни случаи, особено свързани с криминалното право.

# 48
Анди, никой не говори за легализирането на марихуаната, както беше в Холандия. Става дума за препарати, които се изписват с рецепта. Когато ги няма болни хора прибягват до традиционната употреба.

Препаратите са пречистени и няма риск от това да си купиш гадна трева. Те не са и под формата на трева.
Ако нещо работи, не виждам защо да се отрича, особено, когато на черно е достъпно.

# 49
Андариел, ако обичаш, не ми вменявай неща, които никога не съм твърдяла, защото според теб натам клоняло. Нали си даваш сметка, че никъде из постовете ми няма да намериш такива твърдения, а точно обратното.
Ирис, точно така - понеже в България не е разрешена употреба на медицинска марихуана, а притежанието, дори за лична употреба, е престъпление, хората, на които им помага да подобрят състоянието си, се съдят и са осъждани като престъпници.
Нямам идея точно кой път е верен - дали на болните да им се разреши да гледат един брой растение за себе си или да се мисли за внасяне на готови медикаменти, но е факт, че за тези хора трябва да се помисли.
Човече, съдят ги и ги осъждат, знам за поне два случая - единият е с МС, другият - с рак. Мила родна картинка.
Пп: пушенето на марихуана от здрави хора и от келешлък въобще не е за тази тема, нито пък някой иска това да се разреши. Просто искам хора като Тошко да не отиват на съд, защото не са престъпници и не разпространяват марихуаната, няма да я дадат на децата ви, а ще я ползват, за да живеят по-добре.

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 16:16 от Янeчeк

# 50
  • София
Разбира се, че е по-добре - от едното се умира!
Съгласна съм с теб. Подозирам, че индивиди като Андариел, която и в други теми е плюла по марихуаната, нито са опитвали, нито правят разлика между нея и синтетичните боклуци, които за съжаление тровят, а често пъти и убиват.

Ако трябва да избирам между това детето ми един ден да изпуши няколко джойнта, или да посегне към синтетиката, с две ръце ще избера първото. Точно както бих предпочела да пие бира - защото така или иначе почти всеки тийн пие - отколкото разни смъртоносни коктейли от типа на водка+бира+джин, които водят до Пирогов, а понякога и до Орландовци.

# 51

Препаратите са пречистени и няма риск от това да си купиш гадна трева. Те не са и под формата на трева.
Ако нещо работи, не виждам защо да се отрича, особено, когато на черно е достъпно.

Ами то така поставен въпрос не мисля, че някой би отричал. само че не виждам да се дискутира дали да има в аптеката с рецепта препарат на основата на марихуана - то и без това в аптеката има доста неща с рецепта, с които можеш да се надрусаш.

Въпросът, който поставя Тошко не е от такъв характер, а по-скоро дали за такива като него законът не трябва да прави изключение и да не подлежат на наказателна отговорност за употреба на марихуана. Мисля, че това си представят хората под "легализиране на марихуаната за медицински цели".

За това не мога да изкажа категорично мнение, тъй като материята е хлъзгава и може да се окажем пред прецеденти, при които хора да доказват пред съда, че растението дето са си го посадили на двора им помага на един за МС, на друг за глаукома, на трети за хемороиди, а четвърти пък го и продава на други "болни". Смятам, че по-друг начин трябва да бъдат регламентирани нещата, по-медицински някак - както се отпускат лекарствата със зелени рецепти, за да се запази виждането на законодателя, че марихуаната е забранена по принцип.

# 52
  • София
даун, Янечек го написа прекрасно в последия си поост - за никакви препарати не става въпрос, които да се дават със зелена или подобна рецепта за специални препарати, а за това боният Тошко да може да си купи марихуана и да не го арестуват за притежание. По-конкретно от това здраве му кажи!

Янечек, всичко, което пишеш, включително за тийновете и марихуаната клони точно натам. Не ме карай сега да се ровя из хисторито и да вадя цитати! Последните ти постове бяха в темата за купоните на пуберите - който иска да ги прочете.

# 53
  • София
таис, ти поне тне можеш да си кривиш душата, че марихуаната е врата за другите дроги - просто изглежда безобидна, започват с нея, а продължават с нещо по-хард. Ако си стигнала до точката да избираш между няколко злини, свързани с деструктивни поведения и зависимости, то работата хич не е на добре, дори бих казала е пагумно, защото е примирение, че така или иначе отрокът ще тръгне по кривата пътека, ама поне да не е толкова камениста.

# 54
  • София
Нещо не разбирам, Янeчeк. Клипчето е от началото 2012, а казваш, че нощес са го обискирали. Каква е историята от 2012 до сега?
Янечек, в случай че си пропуснала въпроса.

Андариел, пишеш твърде категорично за неща, от които не разбираш. Нито си работила със зависими, нито си бивш зависим. Защитаваш едни клишета, които са ти набити в главата от някой друг в далечното минало. Опитай да излезеш от стереотипа.

# 55
  По принцип не говорим за това, но рядко изборът е между трева и синтетика, и бира, или водка, а по-скоро става и двете, дедо попе.
 но това е съвсем друга тема.

# 56
Ако има препарати, които са легализирани много по-малко хора ще ползват незаконно. Имам приятел, който е в инвалидна количка и пуши, защото му помага. Ако има препарат ще си го купува легално. Има достатъчно изследвания, според които марихуаната не е адиктивна и вредна.
Аз нямам твърда позиция по въпроса, защото на мен пушенето и не ми действа добре. Пробвала съм и само ми понижава кръвното, а от това нямам нужда, тъй като ми е достатъчно ниско. От друга страна, този и ефект, за човек с хипертония би бил супер.
Янечек написа именно това, което аз имах предвид - принуждават хората да купуват нелегално, вместо да одобрят, напълно законни в много държави лекарства.

# 57
Andariel, доста прекаляваш вече, наистина всичко, което съм писала, си седи и всеки може да го орочете, спести си анализите накъде според теб клони, казаното от мен.
Темата е точно за Тошко и другите болни, които са арестувани като престъпници. Искам да знам според вас това правилно ли е или по-скоро абсурд. И ако срещу него се заведе дело и го осъдят, бих ви поканила на протест в негова защита. Не пускам никакви искания, просто да дискутираме.
Пп: ел, не разбирам въпроса ти. Човекът е казал публично, арестуват го сега. През тези години е употребявал марихуана, но полицията не го е закачала. Сигурно е имало сигнал от загрижен съсед или приятел, както в другите случаи.

# 58
  • София
Нещо не разбирам, Янeчeк. Клипчето е от началото 2012, а казваш, че нощес са го обискирали. Каква е историята от 2012 до сега?
Янечек, в случай че си пропуснала въпроса.

Андариел, пишеш твърде категорично за неща, от които не разбираш. Нито си работила със зависими, нито си бивш зависим. Защитаваш едни клишета, които са ти набити в главата от някой друг в далечното минало. Опитай да излезеш от стереотипа.

Ако ти си работила със зависимо и си видяла иисториите и последствията, е меко казано странна тезата, която защитаваш. Не познама хора, кооито да са били терапевти на зависими, и да са на мнение, че с марихуаната е ок, и кое е по-добре - марихуана пред синтетика.
Очевидно искаше да ме обидиш на тема клишета, но аз го приемам за комплимент. Поне съвестта ми е чиста.

Янечек, за какво прекалявам, нали ти ги писа тези неща, че марихуаната е безвредна, и то в темата за тийновете  и купоните! Освен ако вече не ме е хванала деменцията и съвсем изкукала. никога такива важни въпроси не се"дискутират просто", защото са твърде сериозни и винаги има някаква скрита или явна цел. Ето, протест за Тошко, декриминализиране на марихуаната... Това "просто дискутираме" ли е? А Тошко защо се е снимал? Той сам е насочил вниманието върху себе си.

# 59
  • София
таис, ти поне тне можеш да си кривиш душата, че марихуаната е врата за другите дроги - просто изглежда безобидна, започват с нея, а продължават с нещо по-хард. Ако си стигнала до точката да избираш между няколко злини, свързани с деструктивни поведения и зависимости, то работата хич не е на добре, дори бих казала е пагумно, защото е примирение, че така или иначе отрокът ще тръгне по кривата пътека, ама поне да не е толкова камениста.
Глупости. Масово съучениците ми пушеха джойнт като луди в Английската, след това си станаха почтени членове на обществото. Имат семейства, бачкат, някои даже забогатяха неприлично много. Не са преминали към ''следващото стъпало".

Мъжът ми също е пушил доста, братовчедките ми, кумът ни, абе за който и да се сетя около мен, в рамките на 30-40 годишни индивиди, всички са пушели. Нито един не е посегнал към твърди наркотици, всеки отдавна не се занимава с такива неща.

И за 6574 път да ти обясня, че първо, при мен имаше проблем от лично естество (смъртта на баща ми), което ме хвърли в дълбока депресия. И второ, аз имах проблем с алкохола. Не с наркотиците. Пушила съм джойнт наравно със съучениците ми, не повече. Пробвала съм няколко пъти хапчета, пак с приятели, и няколко пъти кокаин покрай мутрата, с който живеех. Нито съм била пристрастена, нито съм карала седмици или месеци надрусана, опази Боже.

Затова и като патила, смятам, че алкохолът всъщност крие много повече рискове от едната тъпа марихуана. За съжаление, всички виждаме как по паркове и седенки децата се наливат, но понеже не се друсат, почти всеки родител тайно си мисли, "Абе кво толкова, и аз съм се напивал(а)". А не е баш така  Tired

Общи условия

Активация на акаунт