Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 204
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Статистика знаеш ли как се прави?
Тук не става въпрос за общ брой употребяващи
или ще ме убеждаваш, че хероин се употребява от повече хора от тютюн примерно  Wink

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Нищо няма да те убеждавам. Помисли си защо алкохола е на първо място. Дали защото е по-високо рисков от хероина?

Ами хайде да помислим, каква опасност за околните е един надрусан с хероин и каква опасност един пиян?

Надрусания с хероин не е опасен за никой, освен за себе си. Надрусания с метамфетамин е опасен за всички.

# 496
Извинете, че ви прекъсвам, но темата да не е завила в посока напълно легализиране на марихуаната?

Отдавна. Има и призиви за легализиране на всички наркотични вещества.

Статистика знаеш ли как се прави?
Тук не става въпрос за общ брой употребяващи
или ще ме убеждаваш, че хероин се употребява от повече хора от тютюн примерно  Wink

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Нищо няма да те убеждавам. Помисли си защо алкохола е на първо място. Дали защото е по-високо рисков от хероина?

Сигурно е на първо място просто защото се употребява от по-голям брой хора. А се употребява от по-голям брой хора, защото е леснодостъпен. Като искаш да се развеселиш и занитиш не търсиш дилър, а просто влизаш в магазина. И после - пострадалите от алкохол били по-голям брой от пострадалите от дрога. Ами те изначално са по-голям брой, просто в цифрово изражение.
 Изобщо тия сравнения с алкохола са некоректни и подвеждащи.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 15:43 от Iris04

# 497
Сравнявате несравними неща. Всеки може да пие алкохол, без да е пристрастен. Към хероина твърде лесно се пристрастяваш.

# 498
Цитат
А се употребява от по-голям брой хора, защото е леснодостъпен.

Употребявал се е от най - голям брой хора, дори когато не е бил лесно достъпен. Предлагането просто отговаря на търсенето. От най - дълбока древност алкохола е спътник на човека. При арабите нелегалният алкохол е най - скъпата и употребявана дрога, а изобщо не е леснодостъпен. И защо изобщо трябва да има дрога, която е разрешена? Аз това не мога да разбера.

Цитат
Сравнявате несравними неща. Всеки може да пие алкохол, без да е пристрастен. Към хероина твърде лесно се пристрастяваш.

Точно така. За да се пристрастиш към алкохола ти трябват много години сериозно пиене. Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.

# 499

Точно така. За да се пристрастиш към алкохола ти трябват много години сериозно пиене. Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.
Дали е по-тежка и по-дълга няма как да се измери.
Алкохола също е пристрастяващ, но слава богу убива доста по-бавно, а може да бъде и "укротен" с умерено пиене, което не може да се каже за твърдата дрога изобщо.
 Хероина е адово изчадие, от което няма измъкване,  докато прекаляването с алкохола е просто обикновено "оливане" което може да бъде прекратено "от раз" ако има достатъчно воля.

А по темата-аз съм ЗА марихуаната за лечебни цели. Би могло да се прилага в психиатрията много успешно. Не разбирам защо го забраняват.
 Не виждам особена разлика между алкохола и меката дрога като марихуаната.

Има и друго- Човекът пие алкохол още от памтивека и си е изработил ензим за разграждането му, както и физически механизми за справяне със спирта в организма, както и има изградена психическа устоичивост, която е даже вече генетична.
Но твърдата инжекционна дрога е твърде нова за хората и твърде голям удар за организма на човека, както и за психиката му.
Легализирането на твърдите наркотици би било катастрофа според мен и не бива да се позволява в никакъв случай.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 16:05 от weissbier

# 500

Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.

Сигурно щото хероиновия наркоман вече отдавна се е гътнал и лежи в гроба от десетилетие, когато на алкохолика тепърва му се скапва постепенно черния дроб.

Щегувам се, малко черен хумор. Според мен законодателят е избрал по-малкото зло, въвеждайки разрешителен режим, акциз, възрастово ограничение и прочие за алкохола, който е традиционно употребяван по нашите земи. Иначе има и държави, където е забранен.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 16:13 от Iris04

# 501
Иначе има и държави, където е забранен.

Аха. Като в Саудитска Арабия. Там са , обаче, на чай от опиум... Mr. Green

# 502
Дали е по-тежка и по-дълга няма как да се измери

Има. Аз визирам само физическата абстиненция, не психическата.
Физическата е по - дълга и по - гадна. Това го знам от алкохолици, които казват, че са имали абстинентен синдром цели 6 месеца.

# 503

Физическата е по - дълга и по - гадна. Това го знам от алкохолици, които казват, че са имали абстинентен синдром цели 6 месеца.

Абстинентния синдром на алкохолика няма нищо общо с абстинентния синдром на хероинов наркоман. Повярвай ми, лично съм ги видяла и двете.
 Приличат си САМО по името.

Не пожелавам на никого хероинова абстиненция, докато алкохолната се преживява леко и абстинентния алкохолик даже не заслужава особено съжаление, защото симптомите му са чиста глезотия.

# 504

Абстинентния синдром на алкохолика няма нищо общо с абстинентния синдром на хероинов наркоман. Повярвай ми, лично съм ги видяла и двете.
Абстиненцията при хероиновия наркоман е нещо страшно буквално.

# 505

Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.

Сигурно щото хероиновия наркоман вече отдавна се е гътнал и лежи в гроба от десетилетие, когато на алкохолика тепърва му се скапва постепенно черния дроб.

Щегувам се, малко черен хумор. Според мен законодателят е избрал по-малкото зло, въвеждайки разрешителен режим, акциз, възрастово ограничение и прочие за алкохола, който е традиционно употребяван по нашите земи. Иначе има и държави, където е забранен.

Не, просто алкохол можеш и в домашни условия да си направиш. И понеже хората обичат да се омайват и държавата знае, че срещу това не може да се бори и поне да печели нещо. Та като е въвел законодателя възрастови ограничения, някои спазва ли ги? Не. Никой не се е справил досега с потребността на хората да се дрогират.

И стига вече с този хероин. Мина му модата отдавна, особено на инжекциите. Слава Богу.

# 506

И стига вече с този хероин. Мина му модата отдавна, особено на инжекциите. Слава Богу.
Това изобщо не е вярно.
Просто вече не ни прави впечатление, защото отдавна не е някаква новост.

# 507

Не пожелавам на никого хероинова абстиненция, докато алкохолната се преживява леко и абстинентния алкохолик даже не заслужава особено съжаление, защото симптомите му са чиста глезотия.

Не вярно това. Пълна глупост, ще ме извиняваш. Изпада се в кома от алкохолна абстиненция, ето кой ми го каза:
http://e-vestnik.bg/4118
Аз също съм видяла и двете, а едното лично съм изпитала. Знам какво пиша.

# 508
Да бе, в кома от алкохолна абстиненция...ха ха.
Глупости.
В кома можеш да изпаднеш от много пиене, но не и от отказването му.

Моля спри да сравняваш хероина с алкохола. Двете неща нямат нищо общо.

Пристрастен алкохолик се затрива също както и пристрастен към сладкишите-бавно, бавно си съсипва здравето.
 Но бавно, в течение на много години. Докато след третата хероинова инжекция и вече си качен на влака на ужасите. Това, че не се разрешава твърдата дрога, докато алкохол се продава свободно изобщо не е случайно.

# 509
Да бе, в кома от алкохолна абстиненция...ха ха.
Глупости.
В кома можеш да изпаднеш от много пиене, но не и от отказването му.

Моля спри да сравняваш хероина с алкохола. Двете неща нямат нищо общо.

Пристрастен алкохолик се затрива също както и пристрастен към сладкишите-бавно, бавно си съсипва здравето.
 Но бавно, в течение на много години. Докато след третата хероинова инжекция и си качен на влака на ужасите

Не са глупости, сериозно ти казвам. Аз лично съм виждала припаднал акохолик и точно от абстиненция. Но аз говоря за алкохолик, който не е спирал повече от 20 г.нон стоп. Доктор Ангелов казва в интервюто си, как пациент е умирал от абстинентен припадък. Припада и си удря главата.
Да, при алкохола е бавно, много бавно точно така е. При хероина е много, много бързо. Една единствена инжекция може да те убие ако става въпрос. Добре, че му мина модата. Лошото е, че някои деца го ползват да си свалят амфетамините и го пушат.

Общи условия

Активация на акаунт