Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 200
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
20 години пиене се равнява на 20 години ядене в Макдоналдс. Даже според мен второто е по-вредно. Но да не нареждаме това точно до инжекционният хероин. Едното е градинско тролче, а другото е чудовище.
 Дано наистина да му е минала модата на хероина. Не ми се вярва, но дано си права.

# 511
  • София
Колко глупости накуп. Няма да се занимавам да ги изброявам една по една. Само ще уточня, че най-тежката форма на алкохолна абстиненция се нарич делириум тременс. Голяма глезотия е, да. И мнозина не излизат с акъла си след нея, а някои умират. Престъпността и агресията вследствие на алкохол е огромна. Както и ПТП-та. Тежки престъпления вследствие употреба на трева не се наблюдават.

Колкото до умирането от твърда дрога, предозирането най-често е свързано с непостоянната концентрация на веществото. Ако човек е придобил толерантност към хероин, примесен с боклуци, приемът на чисто вещество от СЪЩОТо количество би го убило.

# 512
Колко глупости накуп. Няма да се занимавам да ги изброявам една по една. Само ще уточня, че най-тежката форма на алкохолна абстиненция се нарич делириум тременс. Голяма глезотия е, да. И мнозина не излизат с акъла си след нея, а някои умират. Престъпността и агресията вследствие на алкохол е огромна. Както и ПТП-та. Тежки престъпления вследствие употреба на трева не се наблюдават.

Колкото до умирането от твърда дрога, предозирането най-често е свързано с непостоянната концентрация на веществото. Ако човек е придобил толерантност към хероин, примесен с боклуци, приемът на чисто вещество от СЪЩОТо количество би го убило.

Да, с очите си го видях.

# 513
Софи, цитираш Икономист. Аз цитирам от същото ниво медии. Бизнес инсайдър, уашингтън пост.

Цитат
Извинете, че ви прекъсвам, но темата да не е завила в посока напълно легализиране на марихуаната?

Зави, да. Явно се изчерпа.

Не, не цитирам Икономист. Друг го цитира, аз коментирах статистиката. Аз цитирах един доклад от към 200 страници, издаден от канадското правителство, но писан от специалисти от цял свят.

# 514
Цитат
А се употребява от по-голям брой хора, защото е леснодостъпен.

Употребявал се е от най - голям брой хора, дори когато не е бил лесно достъпен. Предлагането просто отговаря на търсенето. От най - дълбока древност алкохола е спътник на човека. При арабите нелегалният алкохол е най - скъпата и употребявана дрога, а изобщо не е леснодостъпен. И защо изобщо трябва да има дрога, която е разрешена? Аз това не мога да разбера.

Цитат
Сравнявате несравними неща. Всеки може да пие алкохол, без да е пристрастен. Към хероина твърде лесно се пристрастяваш.

Точно така. За да се пристрастиш към алкохола ти трябват много години сериозно пиене. Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.

ooooh! Без коментар!

# 515
Статистика знаеш ли как се прави?
Тук не става въпрос за общ брой употребяващи
или ще ме убеждаваш, че хероин се употребява от повече хора от тютюн примерно  Wink

Не, не зная. Какво е това статистика?????  Whistling

Нищо няма да те убеждавам. Помисли си защо алкохола е на първо място. Дали защото е по-високо рисков от хероина?

Ами хайде да помислим, каква опасност за околните е един надрусан с хероин и каква опасност един пиян?

Надрусания с хероин не е опасен за никой, освен за себе си. Надрусания с метамфетамин е опасен за всички.

Защо?

# 516
  • София
Не съм чела последните стотина поста, само влизам да споделя нещо, защото помня, че говорехте за консервативна Канада. В момента тече UNGASS 2016, кедето Канада е обещала на ООН легализиране на марихуаната и създаването на стаи за инжектиране на твърди наркотици.

# 517
Софи, цитираш Икономист. Аз цитирам от същото ниво медии. Бизнес инсайдър, уашингтън пост.

Цитат
Извинете, че ви прекъсвам, но темата да не е завила в посока напълно легализиране на марихуаната?

Зави, да. Явно се изчерпа.

Не, не цитирам Икономист. Друг го цитира, аз коментирах статистиката. Аз цитирах един доклад от към 200 страници, издаден от канадското правителство, но писан от специалисти от цял свят.

Ясно, извинявай тогава. Ще го прочета.

# 518
Цитат
А се употребява от по-голям брой хора, защото е леснодостъпен.

Употребявал се е от най - голям брой хора, дори когато не е бил лесно достъпен. Предлагането просто отговаря на търсенето. От най - дълбока древност алкохола е спътник на човека. При арабите нелегалният алкохол е най - скъпата и употребявана дрога, а изобщо не е леснодостъпен. И защо изобщо трябва да има дрога, която е разрешена? Аз това не мога да разбера.

Цитат
Сравнявате несравними неща. Всеки може да пие алкохол, без да е пристрастен. Към хероина твърде лесно се пристрастяваш.

Точно така. За да се пристрастиш към алкохола ти трябват много години сериозно пиене. Обаче зависимостта е много по - тежка и дълга от хероиновата.

ooooh! Без коментар!

Защо без коментар? Лъжа ли е? Това не е моя измислица. Това го лансират твои колеги, които лекуват точно това - алкохолна и хероинова зависимост.

# 519
Понеже се стигна и до хероина, нали правите разлика между декриминализиране на наркотиците и легализацията им, нали? Няма да започнат в бакалията да връщат пликчета с хероин вместо кибритче или ванилия на децата ви, спокойно.

# 520
Само ще уточня, че най-тежката форма на алкохолна абстиненция се нарич делириум тременс. Голяма глезотия е, да. И мнозина не излизат с акъла си след нея, а някои умират.

Съвсем вярно. Една нашенка доведе тук баща си, защото нямало кой да се грижи за него в България. Разправяше, че има деменции "май от Алцхаймер". Оказа се, че е най-обикновен алкохолик, който си загубил акъла. Буйства, изчезва, чудо някакво. Налегнаха го обаче и сериозни болести и сега точат местната здравна система (няма осигуровки разбира се) за да го лекуват.

Янечек, аз не правя разлика между декриминализиране и легализация. Щом не е престъпление да се произвежда, пренася, притежава и употребява нещо, значи това може да се прави. Най-много да е на някакъв специален режим (лиценз), като с лекарствата примерно. В бакалията не връщат и аналгин.

Вие как стигнахте от марихуаната до хероина?  ooooh!

# 521
  • Куциндрел
Ей на, дават за конопа по ТВ, т.е. репортаж в новините по Нова. Обмислят протест. Дават болни, които се лекуват с марихуана,

Тъкмо бях влязла да пиша за завоя на темата и хоп - репортажа. Mr. Green

# 522
  • София
АнаБел, искрено ме изненада с това с абстинентния припадък. Да умре от абстинентен припадък някой означава самият припадък да доведе до смърт, примерно пряко да доведе до инфаркт, инсулт или някаква друга смъртоносна уврева. Обачче падането и удрянето на главата е съвсем друго нещо. ако пациентът беше в леглото си вързан дали щеше да падне и да си удари главата? Тук смъртта е от черепно-мозъчна травма вследствие на падане, а не от абстинентния синдром. Все едно да кажеш, че човек умрял от разходка, защото му паднала саксия на главата.

Алкохолиците страдат от... как се казваше, хсихоза, имат и халюцинации, например често халюцинират скачащи котета (винаги съм се изненадвала защо точно малки котета). Руснаците му казват белая горячка.

Стаите за твърдите наркотици е избиране на по-малкото зло - така или иначе се друсат, поне да се намали разпространението на инфекции като ХИВ, хепатит С и т.н. като им дават стерилни спринцовки и да не хвърлят заразени спринцовки където им падне. Колкото до легализирането, много ми напомня на историята с Уругвай като подход.

# 523
  • София
....
Стаите за твърдите наркотици е избиране на по-малкото зло - така или иначе се друсат, поне да се намали разпространението на инфекции като ХИВ, хепатит С и т.н. като им дават стерилни спринцовки и да не хвърлят заразени спринцовки където им падне. Колкото до легализирането, много ми напомня на историята с Уругвай като подход.
Тук си порчела повече Simple Smile Интересно ми е какво мислиш - ЗА или ПРОТИВ стаите?

# 524
  • София
не знам, да ти кажа - ужким хуманно отношение към заклетите наркомани, които така или иначе ще продължат да се друсат, докато не умрат, просто им удължават живота малко, но от друга страна го смятам за вторично поощрение на този вид зависимости или поне толерантност. Щом зависимостта е болест, хората трябва да имат достъп до лечение, за да приключат със зависимостта и да водят нормален живот, а не до условия да продължават да се друсат. някаквоо ллицемерие и дори цинизъм откривам. Все едно на диабетик, който не може да поддържа диетата и се тъпче със сладко, да му осигуряваш водене в сладкарница, вместо тайно да крие кендита под възглавницата.

Общи условия

Активация на акаунт