Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 177
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Ей на, дават за конопа по ТВ, т.е. репортаж в новините по Нова. Обмислят протест. Дават болни, които се лекуват с марихуана,

Тъкмо бях влязла да пиша за завоя на темата и хоп - репортажа. Mr. Green
Аз пък гледах по бнт как закопчават Жана Бергендорф , защото са я заловили
в неадекватно състояние вследствие на употреба на наркотици и е направила
пътно транс. произшествие .
Грози я затвор от 3 м до 5 години.

# 526
Цитат
АнаБел, искрено ме изненада с това с абстинентния припадък. Да умре от абстинентен припадък някой означава самият припадък да доведе до смърт, примерно пряко да доведе до инфаркт, инсулт или някаква друга смъртоносна уврева. Обачче падането и удрянето на главата е съвсем друго нещо. ако пациентът беше в леглото си вързан дали щеше да падне и да си удари главата? Тук смъртта е от черепно-мозъчна травма вследствие на падане, а не от абстинентния синдром. Все едно да кажеш, че човек умрял от разходка, защото му паднала саксия на главата.
Цитат

Точно така, черепно-мозъчна травма, вследствие припадък от абстинентен синдром, довел до смърт, заради удар. Може и да си глътне езика и да няма кой да му извади. Затова за разлика от хероиновата абстиненция, която може и вкъщи да си я изкараш на крак, при алкохола това не може да се случи. При алкохол само в болнична среда. Това казвам, понеже беше сравнена алкохолната абстиненция с "глезотия" едва ли не било абсурдно и смешно от абстиненция да се припада. Алкохолна, при това.

Цитат
Стаите за твърдите наркотици е избиране на по-малкото зло - така или иначе се друсат, поне да се намали разпространението на инфекции като ХИВ, хепатит С и т.н. като им дават стерилни спринцовки и да не хвърлят заразени спринцовки където им падне. Колкото до легализирането, много ми напомня на историята с Уругвай като подход.

За кои стаи? Тези в Холандия ли? Цели къщи с хероинови наркомани, на които държавата им осигурява дозата. Не извършват престъпления, друсат се само на воля. За това ли пишете?

# 527
  • София
Стаите за контролирано използване са за превенция. Не само от разпространение на зарази, ами и предпазване на самите зависими. Тези които си мислят, че не ги засяга, защото наркоманите не заслужават да живеят, нека проверят колко излиза лечението им ако се разболеят от хепатит или спин. Също и колко излиза издръжката им в затвора. Аз съм твърдо за. Откриването на такива стаи ще е от полза за всички ни.

Сега гледах новината за протеста по нова. Значи в цяла Европа, САЩ и Канада марихуаната се използва за лечение, а нащите "умници" казаха, че на този етап не подлежи дори на обсъждане защото някой си някога им казал, че няма доказателства, че лекува???

# 528
  • София
Ей, зрех, всичките умни, само ние тук не разбираме и сме будалите! Айде, стиха вече самобичуване. У Джон и Петер може да е по един начин - това си е тяхна работа. Тук може да е по друг. И нито тях ги интересува какво е тук, нито тук е от такава важност как е там. Ако ЕК задължи всички членки да легализират марихуаната, тогава и тук ще трябва да се съобразят с това, но дотогава мотивът с "другите гоправят, само ние сме "умниците" не върви. подобни аргументи ги оставям за децата - Иван, Драган и Петкан ги пускат, целия клас ги пускат, а само вие мене не", а после се разбира, че има и други, които не ги пускат. Отдавна не се връзвам на такива истории.

Само това оставаше, да се откриват такива стаи тук. Не знам откъде го измисли това с незаслужаването да живеят, ама драмите на тази темами идват вповече. Наркоманията е зависимост, болестно състояние, което трябва да се лекува - просто е! А лекуването не става с осигуряване на стаи, а с осигуряване на лечение и рехабилитация. С използването на такива стаи наркоманите няма да се откажат от дрогата, а просто по-комфортно ще си я потребяват. Кокото до затвора - там не е рехабилитационен център, а наркоманиите процъфтяват.

# 529
Хайде пак с Иван и Драган, дето не ги пускали на купон. Ти не разбираш ли, че тук става въпрос за пускане на лечение?
А лекуването от зависимости, доколкото знам, не става насила. За стаите не знам, но може пък да е за предпочитане да няма спринцовки по парковете.

# 530
  • София
Andariel, и Джон и Петер физиологично са точно същите хора като нас, така че не виждам как може за нас да е противопоказно лечение, което помага на тях.

# 531
  • София
Какво лечение? Аз нали питах - кое ви е по-важно - лечението или марихуаната? По-добро лечение можеда са се иска, включително препарати на основата на марихуаната. Защо никой не отговори на този въпрос? преди да се повдига въпрос за марихуаната, нека първо да се въползват от подобряване на диагностиката и последващото лечение чрез съответните лекарства. Тази възможност използвана ли е да се иска? Доколкото чета - не. Защо?

# 532
  • София
Съжалявам, но не разбирам последния пост.

# 533
  • София - Рим и обратно
Всичката Мара втасала по отношение на медицинската ни апаратура, лекарства и превенции, само марихуаната беше кусурът. Как е възможно просто, не знам  Crazy

# 534
  • София
Ти как предлагаш да подредим проблемите?

# 535
  • София
аз предложих, при това го написах повече от два пъти, ама един не прочел, а друг не разбрал - пациентите да си искат по-добра диагностика и лечение, с препарати, които са по-ново поколение и да се изписват по-лесно по протоколи и да са безплатни. едва ли са се изчерпали добрите лекарства, та единствено да е останала марихуаната в саксията на терасата. Защо веднага се скача на марихуаната?

# 536
http://www.economic.bg/bg/news/6/iskat-legalizatsiya-na-meditsin … kiya-kanabis.html

Който иска легализация на медицинската марихуана, може да дойде в неделя на митинг под надслов "свобода за конопа". И въпреки всичко смятам, че ако у нас се легализира съм сигурна, че ще стане като ТЕЛК. Изведнъж всеки втори с нужда да ползва медицинска марихуана. Точно, както и ривотрила, по левче хапчето в градинката на "Пиротска". И така като се види, че далаверата е масова, най - накрая ще я легализират да си я пушат хората на спокойствие и да си печели държавата.

# 537
не знам, да ти кажа - ужким хуманно отношение към заклетите наркомани, които така или иначе ще продължат да се друсат, докато не умрат, просто им удължават живота малко, но от друга страна го смятам за вторично поощрение на този вид зависимости или поне толерантност. Щом зависимостта е болест, хората трябва да имат достъп до лечение, за да приключат със зависимостта и да водят нормален живот, а не до условия да продължават да се друсат. някаквоо ллицемерие и дори цинизъм откривам. Все едно на диабетик, който не може да поддържа диетата и се тъпче със сладко, да му осигуряваш водене в сладкарница, вместо тайно да крие кендита под възглавницата.
[/b]

Анди, не е същото. Диабетик хапващ в сладкарница е враг само на себе си. Наркоман, хвърлящ мръсни игли на обществени места е опасен за общественото здраве.

# 538
  • София
Да,така е. Мисълта ми беше да направя сравнение, изхождайки от това, че зависимостите също се смятат за болест, а една болест се лекува, болният е първият и най-активен участник в лечението си, а не се създаваат условия този човек да продължи със саморазрушителното поведение към влошаване на състоянието си. Тук не засягам въпроса с опасността от изхвърлените заразени спринцовки.
Относно спринцовките мен доста ме изненадва историятасъс стаите и т.н., защото сякаш се приема, че наркоманите са безнадеждни, та поне дай да опазим околните от тях.

# 539
  • София
аз предложих, при това го написах повече от два пъти, ама един не прочел, а друг не разбрал - пациентите да си искат по-добра диагностика и лечение, с препарати, които са по-ново поколение и да се изписват по-лесно по протоколи и да са безплатни. едва ли са се изчерпали добрите лекарства, та единствено да е останала марихуаната в саксията на терасата. Защо веднага се скача на марихуаната?

Легализирането на марихуаната и състоянието на здравеопазването според мен са две много различни неща, но ето какво предлагаш ти - да забравим евтиното, актуално и достъпно лекарство марихуана и да си искаме  по-добра (скъпа) диагностика, по-добро (скъпо) лечение и нови актуални (скъпи) лекарства. Първо това звучи доста неконконкретно и отнесено и второ - няма да стане Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 08:57 от Елл

Общи условия

Активация на акаунт