Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 155
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Какво лечение? Аз нали питах - кое ви е по-важно - лечението или марихуаната?

Meн специално ме интересува прилагането на марихуана при лечението на някои болни, така както се прилага в доста страни и те ще стават все повече, защото се вижда, че има смисъл. Както стана ясно, има различни начини болните да имат достъп, като някъде е разрешено и лично да си гледаш растението, което вас ви ужасява.

# 541
  • София - Рим и обратно
Ами ако действително е само за някои болни, не виждам защо трябва да се говори за официално легализиране на тревата, като цяло. Нека се намери начин тези някои болни да си го получават директно от лечебно заведение например. Доколкото знам, морфин или метадон не можеш да си купиш от аптеката просто така. Защо тогава да може да си садиш марихуана на терасата?

# 542
Относно спринцовките мен доста ме изненадва историятасъс стаите и т.н., защото сякаш се приема, че наркоманите са безнадеждни, та поне дай да опазим околните от тях.

Ами да, точно така е. Една част от хероиновите наркомани са точно безнадеждно болни, които не могат и не желаят да предприемат каквото и да било лечение. Опитвали са хиляди неща, които ги водят отново към наркотика и за да не вредят на околните им осигуряват безпрепятствено дрогата и мястото за дрогиране. какво толкова се чудиш, не мога да рабера.
Не знам защо си мислите, че зависимостите са ех така лесна работа, щрак и вече не съм наркоман. Да, ама не. Някои са за цял живот и по - добре да им осигуряват дрогата, отколкото да замърсяват, да тръгват зарази, да крадат или убиват.

Цитат
Легализирането на марихуаната и състоянието на здравеопазването според мен са две много различни неща, но ето какво предлагаш ти - да забравим евтиното, актуално и достъпно лекарство марихуана и да си искаме  по-добра (скъпа) диагностика, по-добро (скъпо) лечение и нови актуални (скъпи) лекарства. Първо това звучи доста неконконкретно и отнесено и второ - няма да стане Smile

Това, което предлага е разумно, но утопично и е много по - невъзможно да се случи от легализирането на медицинската марихуана.

# 543
Защото е най-евтино и лесно, затова, нужно ли е всичко да бъде свързано с чакане и бумащина. И не е лекарство, какато писа вече няколко пъти Софи, че да се продава в аптеките, а средство, което облекчава дадени симптоми в някои случаи. Ако не е собствено растение, то може да бъде като в Канада - карта за достъп и купуваш от лицензиран производител.

# 544
  • София
Относно спринцовките мен доста ме изненадва историятасъс стаите и т.н., защото сякаш се приема, че наркоманите са безнадеждни, та поне дай да опазим околните от тях.

Ако погледнем общата картинка - винаги има определена бройка зависими. Едни умират, други спират с дрогата, но бройката остава същата (или расте). Какво правим? Заравяме си главите в пясъка и си плюем в пазвата да не ни се случи или взимаме някакви мерки, за да спрем заразите и да няма нелепо умрели млади хора? Изглежда, че държавата май няма никаква изгода да направи второто, защото броят на зависимите ще се увеличи, тъй като смъртността ще намалее, обаче сметката не е толкова проста, защото лечението обикновено струва много пари.

# 545
# 546
"We will introduce legislation in spring 2017 that ensures we keep marijuana out of the hands of children and profits out of the hands of criminals," Jane Philpott said

Кратко, просто и ясно.

# 547
  • София
ще ми се  да я видя тая работа с държането надалеч от ръцете на децата. За вас не знам, но аз очаквам да се получи ефект на махалото - сега някои държави са я легализирали, а след още десет години ще ореват защо са я легализирали и ще започне обратният процес.

"There are thousands and thousands of mostly young people who will have criminal records for the rest of their lives because (Prime Minister) Justin Trudeau did not respect his promise to legalize marijuana as soon as he took office," he said.

Ето го ключът от палатката - опитват се да си оправят статистиката с престъпността. Не че им дреме за по-важните неща. Така ще излязат с хубави числа за намаляване на престъпността, но те ще са изкуствени. Напомня ми на лозунгите по време на ссоца - петилетката за две години - нарочно занижени планове, за да има преизпълнение. Нищо ново под слънцето.

Колкото до наркоманите, осигуряването на дрога нещо добро не прави, макар да се смята, че пнестъпността ще намалее, защото наркоманите няма да се налага да крадат и т.н. за една доза. За мен цялата тази история е извратена, пък който иска да я облича в хуманност.

# 548
  • София
Холандците веднъж съм ги чула да реват и то не защото техните хора имат проблем, а защото са желана дестинация за купон през уикенда от пияни британци.

# 549
  • София
Лошото на лошото е, че е силно заразно. От известно време се отварят една след друга кутии на Пандора.

# 550
Пълни глупости, тук МВР си оправя статистиката с ловене на ученици за по джойнтче.
Там са преценили, че от тридесет години ситуацията е като преразказ на Сухия режим.
Войната срещу дрогата е абсолютен провал, въпреки безумните средства наляти от държавите ефективността е катастофална.

# 551
  • София
Пълни глупости, тук МВР си оправя статистиката с ловене на ученици за по джойнтче.
Там са преценили, че от тридесет години ситуацията е като преразказ на Сухия режим.
Войната срещу дрогата е абсолютен провал, въпреки безумните средства наляти от държавите ефективността е катастофална.

Точно. Войната срещу дрогата е безсмислена и вредна. Трябва да има превенция, информация и предпазване на децата. Друго не е нужно.

# 552
Аз и назад писах, че ако спре безсмисленото преследване на измислени престъпления, ще ни излезе по-евтино като данъкоплатци, защото аз например съм против да се харчат пари за акция по нощно нахлуване в дома на болен от МС или рак, за да му вземат 100-те грама трева и да го тикнат в ареста. Това ме и възмущава като човек, защото не мога да понасям такова отношение към хора, особено към хора, които са болни.

# 553
Аз и назад писах, че ако спре безсмисленото преследване на измислени престъпления, ще ни излезе по-евтино като данъкоплатци, защото аз например съм против да се харчат пари за акция по нощно нахлуване в дома на болен от МС или рак, за да му вземат 100-те грама трева и да го тикнат в ареста. Това ме и възмущава като човек, защото не мога да понасям такова отношение към хора, особено към хора, които са болни.

И мен. А и ме дразни пълния отказ да се погледне в дълбочина и да се намери нормално решение. Аз не искам легализиране на тревата, защото, ако реша и сега ще си я пуша. Това и правят почти всички. Престъпно е да се преследват хора, които всъщност си помагат с нея, защото те са слаби. Дилърите никой не ги преследва, повечето "дечица" си имат гръб и накрая гоотнася Тошко, защото, видиш ли, няма за него опция.

# 554
Toку-що гледах репортажа по БТВ - много добър водещ, задаваше адекватни въпроси. И много неадекватна гостенка, която защитаваше тезата "против", все едно Андариел номер 2 - ама децата, ама наркоманите, не ми давайте пример с Калифорния.

Общи условия

Активация на акаунт