Парите в семейството

• 75 768
  • 988
  •   1
Отговори
# 510
Не, не, ако няма подпис сте просто съквартиранти с общ бюджет.  Laughing Бракът, БРАКЪТ, Санчо, не е като салама, който вие така съквартирантски режете, а преди това всеки е дал по 1.50 за него.

# 511
CTramell, подкрепям, наистина става досадно с безразборното слагане на етикети. Значи, там, където е общ бюджетът, там е идеалът за семейство. И още по-грубо, там, където няма общ бюджет, семейство изобщо няма. А те хората, че се обичат и се подкрепят в болест и здраве, гледат си децата и куп други неща, е те това не се брои. Дотук само за подписа не се разви идеята. Ако имат подпис и деца (или планове за деца в бъдеще) и отделен бюджет с включен общ  - ясно, съквартиранти са. Ако нямат подпис, но искат/имат общи деца и дълъг съвместен живот, обичат се, но са пак 2 в 1, какво са тогава? Понеже като не съм поддръжник на подписа, не знам, като си народя деца след време, как ще представям мъжа си. Семейство няма да сме, това стана ясно, но приятел ли ще ми е, познат ли ще ми е  newsm78

# 512
Позната двойка, вече и бебе имат, сядат на кафе и единия си плаща своето 2лв, а другия вади 2лв за неговото кафе. Ако единия плати, другия му казва "Хайде после ще ти ги върна".
За мен това е странно, вие какво мислите?

# 513
Нищо не мисля, тяхна си работа. Толкова нищожни суми никога не бих си помислила да деля, но не съм част от въпросната двойка, затова не ме вълнува и дали си делят 50ст по 25.

# 514
Ами да, не във всяко семейство двамата имат еднакви разбирания и методи. Тогава все пак превес взема единия и той ръководи/диктува кое и как ще е.
Силно се съмнявам, че има такива с напълно еднакви разбирания. Говоря за достигане до общо решение, понякога по-близко до това на единия, друг път  на другия, в зависимост от аргументите, не според това кой е лидер. Това е ценното на двете мислещи глави, независимо дали става дума за пари, деца, имоти - по-доброто решение.
bouquet
Това е и моят отговор.
Ние сме много различни характери, с различни виждания, вкусове и предпочитания, но гореописаното е валидно и за нас.

Веднъж решението е по-близко до мнението на единия, а другият път до другия. И така разбираме семейството без изявени лидери и без самосиндикални решения на единия само.

Кристина1980 наистина те съжалявам, че в брак и с две деца си се нагърбила с всичко и си и майка и баща Sad

# 515

Кристина1980 наистина те съжалявам, че в брак и с две деца си се нагърбила с всичко и си и майка и баща Sad
И аз. Не го пиша, за да се заяждам с Кристина или да ѝ звуча покровителствено, а защото от постовете ѝ в различни теми оставам с впечатлението, че се е примирила с по-лош живот от този, който заслужава. Дано греша. Peace

# 516
Аз пък не я съжалявам Кристина. Такива като нея оцеляват винаги. Повече ми е жал за онези самодоволните с перфектния живот, при които мъжът блъска като магаре и всичко зависи от него, та се налага да се самоубеждават и да се съобразяват дори колко деца да имат, ако се случи така, че перфектният мъж, главен виновник за перфектния живот с висок материален статус, ги зареже.

# 517
  • София

Ох, а може ли без припадъци и облещени погледи Laughing
Всеки ползва модел, който е изпробван и работи в неговата си конфигурация, определена група хора обаче си умират да лепят категоризации на всичко, което е различно от техния начин.
О, айде стига пищя като ощипана мома!
Да съм ти забранила да си ползваш конфигурацията?
Казвам си мнението и през ум не ми минава да ти преча да кажеш своето.

# 518
Аз пък не я съжалявам Кристина. Такива като нея оцеляват винаги. Повече ми е жал за онези самодоволните с перфектния живот, при които мъжът блъска като магаре и всичко зависи от него, та се налага да се самоубеждават и да се съобразяват дори колко деца да имат, ако се случи така, че перфектният мъж, главен виновник за перфектния живот с висок материален статус, ги зареже.

Ха-ха ,ама сериозно ли?  hahaha
Поименно другарко, поименно!

# 519
  • София
Съветваме се един с друг, но право на вето има този, който финансира идеята.
Цитат на: absurt
Сиреч, дори не и съдружници, а само съквартиранти. #Crazy
О, боже, вземи се в ръце и стига слага безумни епитети въз основа на ограниченото си мислене.
Защо, ти би ли направила съдружник човек, който налага вето и си финансира проекта, ползвайки общата ви фирма? newsm78
Аз не бих, защото бизнес така не се прави.
Какво остава да създам семейство с някой, който може да си купи изгъзица за хиляди, а аз да опъвам каиша и да покривам нуждите на останалите членове на семейството.
Ама, аз нали съм с ограничено мислене, пък ти си широко скроена, та явно, ще го направиш. Mr. Green

# 520
Преди пет минути купих билети за едни представления за следващия сезон на стойност грубо казано, $1000. Без да питам мъжа си! Embarassed С общата ни кредитна карта, която после ще изплащаме заедно от общата ни сметка.  Shocked Билетите дори не са за него, а за мен и дъщеря ни.

И сега какво да му казвам, как да се оправдавам? Дали да не му купя нещо пък на него на цената на моя абонамент  + 1/2 от този на дъщеря НИ?  Wink

# 521
Съветваме се един с друг, но право на вето има този, който финансира идеята.
Цитат на: absurt
Сиреч, дори не и съдружници, а само съквартиранти. #Crazy
О, боже, вземи се в ръце и стига слага безумни епитети въз основа на ограниченото си мислене.
Защо, ти би ли направила съдружник човек, който налага вето и си финансира проекта, ползвайки общата ви фирма? newsm78
Какво остава да създам семейство с някой, който може да си купи изгъзица за хиляди, а аз да опъвам каиша и да покривам нуждите на останалите членове на семейството.
Ама, аз нали съм с ограничено мислене, пък ти си широко скроена, та явно, ще го направиш. Mr. Green

Ей, 35 страници тема и пак не разбра, че изгъзиците се купуват след като и двамата покрият първо общите нужди на семейството.

# 522
Между другото мъжът ми е домоуправител. Всяка година прави събрание и гласуваме общ бюджет. Ако няма съгласие по някои идеи, те не се приемат. Всички внасят определена вноска в  бюджета. Така е и в семейството. Мъжът и жената внасят, но трябва да се търси съгласие как да се разпределят средствата. Ако аз изкарам определена сума, която надвишава нашите разходи, аз се съветвам с мъжа ми как да вложиме парите, какво да купиме или как да ги похарчиме. Ключовата дума тук е "съгласие". За мен общ бюджет е този, в който има съгласуваност и балансираност в приходите и разходите. Отделният бюджет предполага два отделени и самостоятелни бюджета. Не виждам как семейство може да живее без всеки да споделя с другия своите средства.

# 523
  • София

Абсурд, каква обща фирма, нали писах, че са две отделни Grinning

Ако очакванията са ти за бизнес в семейството, тогава напълно те разбирам. За мен, обаче, семейството има малко по-различни измерения.

# 524
Абсурт, на мен ми е важно да даде пари за сметките. Оттам нататък ако иска да харчи за изгъзици и по милион ако го има и смята, че и след него ще му останат пари до следващата заплата. Не мога да си представя на зрял, работещ мъж да му държа сметка за собствените му пари.

Общи условия

Активация на акаунт