Гърция, почивки All Inclusive и HB /Тема 2/

• 170 977
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте!Моля да споделите мнения ако някой е почивал в Агия Триада,близо до Солун.Чувам негативни мнения май само,резервирали сме в Санта бийч.С дете сме за 6 дни и се притесняваме,не сме избирали лично ние там а друг човек и за това!Благодаря предварително!И да попитам нещо важно-вадите ли си европейска здравна карта?Препоръчаха ми да си извадим и най-вече за детето,понеже общо към 10 дни ще сме извън Бг.Моля за отговор!Хубав ден Ви желая!

Агия Триада e прекрасно място като местоположение, но като цяло е занемарено. Ще видите изоставени къщи и сгради. Същото е и със свободните зони, включително крайбрежната.
Като си представя как може да изглежда всичко това, ми е доста странно.

Хотелът, Santa Beach
Поради липса на качествени хотели в района, това е един от хубавите. Това е бившият Галаксиас Бийч, реновиран.
Като изключим малките стаи, пак остарялото оборудване в стаите, всичко останало му е наред.
Храната не е връх, но това е в подобни хотели в Гърция.
Хубав басейн точно срещу собствен плаж с невероятна гледка към Солун.
Разходките се правят в посока Неи Епиватес покрай брега, където има заведения, магазини и живот.
Там е и кея откъдето в сезона може да отидете до Солун. Тази водна връзка е много добра и ефикасна.
В близост до хотела има приятна таверна при нужда.
От тук лесно се отива до търговската зона на града. Удобен за нощувки в близост до летището или на път към други посоки, най-вече Халкидики.
По конкретно хотел от средно ниво, но доста удобен по няколко причини. Като не го препоръчвам за много дълъг престой.

Здравната карта за нас е задължителна при всички пътувания, независимо дали с деца или не. И въпреки, че отделно правим други застраховки.
Не разбирам защо да се вади само за детето, като всичко е безплатно, хляб и вода не иска.
Дано никога не се налага да се ползва, но да си е във вас...
Проблем е, че трябва да се подновява всяко година, но това го следим стриктно.

Merlinski ще ти напиша и за Hanioti Melathron като ми остане време. Бяхме в него веднага след откриването като уж нов...

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 13:03 от Bled

# 241
  • Велико Търново
Bled,сърдечно ти благодаря!Хубав ден!

# 242
  • София
Bled,сърдечно ти благодаря!Хубав ден!

Надявам се да си ме разбрала правилно. Ако престоя ви е кратък, както се разбира, няма проблем. Стаите може да не ви харесат, но това да е.
Срещу хотела има паркинг, ние дори сме оставяли колата там и сме летели от летището.
Има си и плюсове, но и доста минуси...

Може и да е коментирано, но не откривам почти нищо за Hanioti Melathron... някой с лични впечатления?  Благодаря!

Hanioti Melathron

От доста известния хотел в миналото Ханиоти Палас беше отрязана една част за да се превърне в Hanioti Melathron.
Melathron е доста харесвана от мен верига, но тук явно не са довършили всичко.

Обърнали са сериозно внимание на входа, лобито и ресторанта. Направили са нов басейн и всичко около него е добре.

Но след като се качиш или не на асансьора попадаш в стария Ханиоти Палас и звездите може спокойно да ги свалим доста. Но мебелите са сменени.

Всичко останало си е същото и убива новото.
Красивата градина е останала от другата страна...

Предимство в този хотел е местоположението за тези, които искат да са на главната улица, близо до центъра и всичко необходимо.

На тази улица е хотела, 200 метра надолу...

Плажа там също е близо, но за качество не говорим.
Паркинга както се досещате често недостига, все пак е център. Интернета не е на ниво.
Относно обслужването се стараят много и им се получава.

За информация...
Точно отсреща е също новия Ostria Hanioti Hotel

Макар и на доста по-малка площ, започнат от нула ми хареса много. Пред него е и плажа, голямо предимство...

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 00:17 от Bled

# 243
изтрих си поста защото нашата почивка се провали . Няма да има автобус от нашия град.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 16:17 от Зузи

# 244
# 245
Търся за втората половина на септември хубав хотел за семеен празник. Ако имате идея моля споделете. Дори да не е хубаво времето ще отидем.

# 246
ivailalov, какъв ви е бюджета горе долу?Сещам се за Икос Океания и Сани Бийч,но са доста скъпи хотели.Аз бих ги избрала заради големите им бази,ако е лошо времето.
Погледни и Помегранате, Антемус,също и Порто Карас.
В момента не мога да копирам линкове,имам проблем с устройството,но в търсачката ще ти излязат  Peace

# 247
Здравейте момичета,

Моля да ми препоръчате хотел подобен на Cronwell Platamon Resort - чист, големи басейни, добра храна, добро обслужване, на първа линия, в близост за разходка в града....уникален хотел Simple Smile Ходили сме два пъти и ни се иска да сменим.
Моля да ми препоръчате хотел , от който имате лични впечатления.

# 248
Здравейте,да ми дадете кординати на семейни хотели в Аспровалта или в съседните селца,нямам претенции за екстри и лукс.

# 249
  • София
Здравейте момичета,

Моля да ми препоръчате хотел подобен на Cronwell Platamon Resort - чист, големи басейни, добра храна, добро обслужване, на първа линия, в близост за разходка в града....уникален хотел Simple Smile Ходили сме два пъти и ни се иска да сменим.

Galiakm ако търсите хотел с подобен или същият детски воден сектор...Не, такъв друг в близост няма.
Всичко останало е постижимо, да не казвам и по-добро.
Много пъти са цитирани добрите и отличните хотели по-близо или по-далеч...

Това са хотели в които децата ще се чувстват добре:

Хубави хотели по-близо:

Хотели с вътрешни басейни с оглед сезона:
Скрит текст:
Cavo Olympo Luxury
Cronwell Platamon Resort
Mediterranean Village
Anthemus Sea Beach
Ikos Olivia
Alexandros Palace
Ikos Oceania
Sani Beach Hotel & Spa остъклен
Pomegranate Wellness Spa  с морска вода
Kassandra Palace & Spa
Athos Palace и Pallini Beach със стъклен покрив

От написаното може да се възползва и  ivailalov.

Dkoki виж...

http://www.assamaris.gr/
http://www.lagariapalace-asprovalta.gr/

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 09:45 от Bled

# 250
Здравейте момичета,

Galiakm ако търсите хотел с подобен или същият детски воден сектор...Не, такъв друг в близост няма.

Хубави хотели по-близо:

Скрит текст:
Cavo Olympo Luxury
Cronwell Platamon Resort
Mediterranean Village
Anthemus Sea Beach
Ikos Olivia
Alexandros Palace
Ikos Oceania
Pomegranate Wellness Spa  с морска вода
Kassandra Palace & Spa

От написаното може да се възползва и  ivailalov.

Dkoki виж...

Bled, много ти благодаря за отговора, преглеждах разни стари теми по темата Гърция.....адмирации за труда и отзивчивостта, желанието да бъдеш полезна на всеки.

Със съпругът ми празнуваме сребърна сватба Simple Smile.....кога минаха....
Това, което ми се иска е да е различно, нещо спокойно, романтично...Децата са големи и атракциите не са важни. По-скоро това , на което държа е на първо място чистота , добра храна, простор (плаж, ресторант, място за разходки ),  басейн (външен, вътрешен), добро обслужване.
Не е важно да е близо до Олимпийска Ривиера (в този район вече сме били), да е населена място, за да става за разходки (или в близост до населено място), да е красиво, запомнящо се.
Ще ти бъда благодарна да споделиш твоите лични фаворити.

# 251
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета,

Хубави хотели по-близо:

Скрит текст:
Cavo Olympo Luxury
Cronwell Platamon Resort
Mediterranean Village
Anthemus Sea Beach
Ikos Olivia
Alexandros Palace
Ikos Oceania
Pomegranate Wellness Spa  с морска вода
Kassandra Palace & Spa

От написаното може да се възползва и  ivailalov.

Dkoki виж...

Bled, много ти благодаря за отговора, преглеждах разни стари теми по темата Гърция.....адмирации за труда и отзивчивостта, желанието да бъдеш полезна на всеки.

Със съпругът ми празнуваме сребърна сватба Simple Smile.....кога минаха....
Това, което ми се иска е да е различно, нещо спокойно, романтично...Децата са големи и атракциите не са важни. По-скоро това , на което държа е на първо място чистота , добра храна, простор (плаж, ресторант, място за разходки ),  басейн (външен, вътрешен), добро обслужване.
Не е важно да е близо до Олимпийска Ривиера (в този район вече сме били), да е населена място, за да става за разходки (или в близост до населено място), да е красиво, запомнящо се.
Ще ти бъда благодарна да споделиш твоите лични фаворити.

Това е чудесно и аз ти честитя от сърце....Да, времето минава и не пита.
Скрит текст:
Ние имахме тези дни подобен сериозен празник, но решихме да отидем до Истанбул напук на обстановката. Не сгрешихме, резервирах 3 хотела от хубав по-хубав. Наистина лукс и невероятно обслужване. И всичко това на смешни цени спрямо ранг и 5 звезди. Беше невероятно преживяване...Но това е друга тема...
Някои от условията ти малко се бият едно с друго.
Почти няма "спокойно, романтично", в хотели в населени места. Всички подобни са изкарани извън селищата по ясни причини.
Мога да ти предложа много места, които ще отговорят, но донякъде на изискванията ти. Винаги трябва и малко компромиси.
Защо не отидете до Тасос или по-точно в http://www.royalparadise.gr/
Potos е близо, приятно селце. Там сме изкарвали хубав празник. Пътуването до Тасос е приятно и лесно. Острова може да се каже е романтичен и интересен. Зависи как го гледаш ?
Там изникна и новата звезда http://www.thassosgrandresort.com/en/article/3/the-resort.html , но още не съм била.

Иначе на условието за близост до селище отговаря и http://apolamare-hotel.com/# в приятното селце Ханиоти. Но малко далеч от романтиката...
Тук наблизо се появи и най-новата възможност  http://www.miraggio.gr/ , защо пък да не опитате без много отзиви. Почти съм сигурна, че няма да сбъркате. Но пак не е в населено място.
Има и други в селища, но или селцата не са окей или хотела.
Не говорим за далеч...
Прегледай хотелите и питай за който искаш. Познавам ги добре.

Да кажа и тук, че сайта където качвах и показвах снимките http://www.album.bg/bled/albums/  фалира.
С него изчезнаха и снимките ми по всички теми, съжалявам. Най-вече там бяха и хотелите. За да ги показвам отново с лични снимки си трябва много работа. И да започна да го правя отново трябва да ми мине яда. Но ако трябва спешно ще го направя...

# 252
  • на земята
БЛЕД,отзиви за Касандра палас в Криопиги имаш ли ?
 bouquet

# 253
Благодаря,Bled.

# 254
  • София
БЛЕД,отзиви за Касандра палас в Криопиги имаш ли ?
 bouquet

*лаленце* Писала съм за хотела и сигурно не веднъж. Както споменах снимките няма да се покажат...Ако държиш ще ги качвам другаде.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=917429.msg33012952#msg33012952
Това е цитираната снимка...

???

Мога и още да ти кажа, ако това не е достатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт