Семейство без брак

• 43 460
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм нямала проблеми с болниците,ако се има това предвид.И операция претърпя.И никой не ме е питал каква съм.
Човек,ако знае какво ще му се случи ще знае дали да подпише или не.
Аз реално и след раздялата не съжалявам, че не съм подписала.По време на съжителството както и сега във връзка с детето и други общи неща също нямам проблеми с това, че нямам подпис.

# 181
Аз съм нямала проблеми с болниците,ако се има това предвид.И операция претърпя.И никой не ме е питал каква съм.
Аз реално и след раздялата не съжалявам, че не съм подписала.По време на съжителството както и сега във връзка с детето и други общи неща също нямам проблеми с това, че нямам подпис.
Това че ти си нямала проблем не означава, че човек не може да има.
Ама това беше само пример, щом авторката иска да има брак няма какво да я убеждаваме, че не е важно. На нея и е важно, сигурно си има нейните причини и наистина какъв е толкова проблема да се подпише щом на единия е важно? Ако родата е на село и е въпрос на чест и на живот и смърт с тоя подпис да има сватби и панаири е друго, не на всеки му се харчат пари и му се занимава с глупости, ама ако не е това какво толкова да се подпише човек? Децата и без това са по-сериозни и от сто подписа щом са общи.

# 182
Какви санкции ще има, ако мъжът си води "приятелки" на гости в лично неговото жилище, купено отпреди брака?

Никакви санкции не може да има, ако си повтаряш като мантра, че той е собственик, че жилището е лично негово и затова всички права са негови. Има редица случаи, когато правото на собственост е с временни или постоянни ограничения; когато правото на собственост не бива да влиза в противоречие с правото на ползване на други лица.  Ако бащата няма достатъчно здрав разум, че да прецени, че живеенето с любовница ще навреди на детето му, за което съдът е разпоредил да живее с майката в личното му жилище, съдът може да вземе мерки, защитаващи доброто на детето. Че то едно "просто" събрание на етажната собственост може да доведе до действия, които да не допаднат на някой собственик и собственикът няма какво да направи, ако е в нарушение, нищо, че жилището е негово, а пък за доброто на детето ще кършим пръсти и ще си повтаряме, че няма смисъл, защото жилището си е негово.

# 183
Бахтън, по същата логика какъв е проблема и защо не останат без подпис ако единият наистина не иска да подпише?
Така, както има хора, за които подписа прави семейството, така има и такива, за които подписа примерно се свързва само с някаква (евентуална) материална сигурност, както стана ясно от някои по-горни мнения. Други пък имат други причини да бягат като "Дявол от тамян" от подписа - хора всякакви.

# 184
Аз реално и след раздялата не съжалoявам, че не съм подписала.По време на съжителството както и сега във връзка с детето и други общи неща също нямам проблеми с това, че нямам подпис.
Това че ти си нямала проблем не означава, че човек не може да има.
Ама това беше само пример, щом авторката иска да има брак няма какво да я убеждаваме, че не е важно. На нея и е важно, сигурно си има нейните причини и наистина какъв е толкова проблема да се подпише щом на единия е важно? Ако родата е на село и е въпрос на чест и на живот и смърт с тоя подпис да има сватби и панаири е друго, не на всеки му се харчат пари и му се занимава с глупости, ама ако не е това какво толкова да се подпише човек? Децата и без това са по-сериозни и от сто подписа щом са общи.
Не я убеждавам, а споделям.Аз съм наясно, какво искам .Тя пита.Споделям опит,а не ако беше умрял или ако беше в чужбина..
Човек може да има и има различни проблеми.И всеки има глава на раменете си и Господ е набутал акъл вътре да си го ползваме по предназначение.

# 185
А ако човек се ожени и живее с половинката си в свой наследен имот (а може и лично купен от него преди брака) над 10год. въпросната му половинка бива ли облагодетелствана с дял от него, "придобит по давност" или това важи само за наследниците на наследеният имот Thinking

При развод половинката няма право на собственост върху имота, тъй като не е СИО. При унаследяване при смърт и неразтрогнат брак, има значение колко дълъг е бракът, за да се определи какъв дял от наследството ще наследи преживелият съпруг.

# 186
При унаследяване при смърт и неразтрогнат брак, има значение колко дълъг е бракът, за да се определи какъв дял от наследството ще наследи преживелият съпруг.
Това били ми го разтълкувала че нещо не схващам .

# 187
  • София
Кукумицинка, за съжаление попаднеш ли на идиот и брак не те спасява. Пак е могъл да я "изхвърли", дори и да са с брак. Тя пак ще е без пари за да заведе дело за развод и издръжка, а докато не се произнесе съдът, никой не може да го задължи да я прибере.
В квартала преди години един изпрати бременната си жена при нейните родители, докато направи ремонт. И повече не я прибра. Тя си отгледа сама детето, не е претендирала за жилището му. Страхуваше се от него и не си представяше да живее в къщата му.
За мен по-важно е да попаднеш на човек, защото един идиот може да ти сгорчи живота и с подпис, и без подпис.
Чета и си мисля, защо е това неистово желание да се покаже, че законът може да се прегази и тъй като вече се е случвало, няма смисъл да се застраховаш, влизайки в брак? newsm78
Нали затова чепкаме въпроса- ако попаднеш на идиот и боклук, да може да си максимално защитена от закона.
Въобще не се обсъжда това, че всеки се събира с някого за добро и за дълго, и да остарее с него, и че му има доверие.........
Обсъждаме какво става, когато си се излъгала в човека.
И не, не може да те изгони от жилището така лесно, ако сте в брак.
Има полиция, има прокурор- сигналите и жалбите до тях са безплатни.
Има социални служби- пак е безплатно.
За мен, тези които не смеят да се обвържат с подпис, са силно наивни души, не можещи да допуснат, че биха могли да се окажат от другата страна на вратата.
Защо

# 188
  • София
При унаследяване при смърт и неразтрогнат брак, има значение колко дълъг е бракът, за да се определи какъв дял от наследството ще наследи преживелият съпруг.
Когато си в брак, при смърт на половинката, ти си сред наследниците му.
В зависимост от това, колко години брачен живот имате зад гърба си, частта от лично неговите имоти, която наследяваш, е различна.
Също така, зависи и с кого другиго наследяваш.

# 189
Абсурд аз бях сигурна,че ще справя и без него.Ако говорим за подпис и облаги или оставане без нищо.И не ми трябваше подпис и не съм правила сметка.След раздялата аз се изнесох от общото ни жилище (водим се съсобственици) той нямаше работа и нямаше къде да отиде.Оставих всички вещи за които имам документи, че аз съм ги купувала.Той и сега не отрича.И ако ми трябва нещо ми го дава.Не искам издъжка.Често е без работа, а после харчи малкото в безумни покупки.Ако го направя ще се скараме и ще влезем в конфликти и ще започнат дебнения и проблеми и ще пострадат отношенията му с детето.Вижда го.Извежда го.Забавляват се.Детето си го обича.Той също.Детето е при мен.Разбираме се.Не ми е правил спънки за нещо.И въпреки всичко не е лесно без партньор за подкрепа,нито мога да изкомпенсирам баща му в ежедневито.
Дори и с подпис, дори и да спечелиш имотите и вещите,като няма с кого да ги ползваш и да споделиш деня и проблемите победата не е сладка.

# 190
Когато си в брак, при смърт на половинката, ти си сред наследниците му.
В зависимост от това, колко години брачен живот имате зад гърба си, частта от лично неговите имоти, която наследяваш, е различна.
Също така, зависи и с кого другиго наследяваш.

Нищо подобно в голяма заблуда сте . Всички наследници наследяват еднакъв процент . Аз и двете ми деца  сме наследници на жена ми . Всеки има 33.333333 % . Като вадиш удостоверение за наследници никой не те пита колко години сте били женени . В  удостоверението за наследници въобще няма графа за проценти . Има само имена , ЕГН , адрес . Ако сте двама - 50 % , ако сте трима -33.3% , ако сте четерима 25% и т.н. .

# 191
Това важи, ако наследодателят няма деца. Тогава преживелият съпруг наследява заедно с родители, братя и сестри. Ако бракът е до 10 години, наследникът получава 1/2, ако е над 10 години - 2/3 от наследството.

# 192
Нищо подобно в голяма заблуда сте . Всички наследници наследяват еднакъв процент . Аз и двете ми деца  сме наследници на жена ми . Всеки има 33.333333 % . Като вадиш удостоверение за наследници никой не те пита колко години сте били женени . В  удостоверението за наследници въобще няма графа за проценти . Има само имена , ЕГН , адрес . Ако сте двама - 50 % , ако сте трима -33.3% , ако сте четерима 25% и т.н. .

Става въпрос за тази част от закона:

Чл. 9. (1) Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато съпругът наследява заедно с възходящи или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината във втория.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Ако няма други наследници по предходната алинея, съпругът получава цялото наследство.

Тоест, важи, ако починалият няма деца (биологични или осиновени), които са най-близките наследници.

# 193
  • София
Дори и с подпис, дори и да спечелиш имотите и вещите,като няма с кого да ги ползваш и да споделиш деня и проблемите победата не е сладка.
Не иде реч за победа- само глупак може да се смята за победител в такава война.
По- скоро, става въпрос за справедливост и за това, че обикновено на главата на жената се струпват тежестите.
Ами, ако ти беше с малката заплата и издръжката ти беше жизнено нужна?
Ако не можеше да плащаш наем, какво щеше да стане?
Щяхте да останете под един покрив или да продадете жилището и ти с половината пари да си трошиш главата, харчейки ги за наем.

# 194

Нищо подобно в голяма заблуда сте . Всички наследници наследяват еднакъв процент .
Не, ти си в заблуда. Погледни Закона за наследството:Чл.9(2) ЗН(Изм. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато съпругът наследява заедно с възходящи или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината във втория.
С кукумицинка сме писали едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт