Семейство без брак

• 43 448
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Значи ако не ми предложи, а и аз самата не искам да се омъжа съм просто "жена, играеща по свирката на мъжа", но ако той ми предложи (а аз все така не искам брак) автоматично влизам в определението "щастлива жена, играеща по собствената си свирка" Thinking
Интересна логика, с която въобще не съм съгласна. Много по-добре и много по-щастлива щях да съм ако темата беше приключила след първия ни разговор, в който му споделих, че съм против брака (който всъщност проведохме случайно още преди да имаме месец от връзката), от колкото с напредването на отношенията ни да ми каже в прав текст, че би се радвал ако му стана съпруга и да ми намеква, че може би съвсем скоро ще получа пръстен (вероятно с надеждата, че като го видя ще омекна) ooooh!

Съгласна съм, че има и жени като описаните в поста, но не всички са такива. Просто някои хора (и по-специално жени) наистина виждат повече отрицателни, от колкото положителни неща в брака Peace

Между другото авторката сигурно вече се хвана за главата ... Как ли не й се измени темата Laughing

# 211
Не съм против подписа,а против ритуала около подписа.Не винаги е толкова лесно да кажеш майната им на всички и да направиш каквото искаш.

# 212
  • Tам през Атлантическия океан
Зизy  Grinning
споко бре  Wink не е нужно на всеки с различен от твоя мироглед да се обясняваш  Wink
Стига подскача , разбрахме за теб Peace

п.п. много са ми странни някои като зациклят над нещо си  Wink
то и аз съм го правила предполагам  Crazy

Не съм против подписа,а против ритуала около подписа.Не винаги е толкова лесно да кажеш майната им на всички и да направиш каквото искаш.
Ние имахме подпис и камерен състав приятели  Laughing под 15 човека май бяха , намаше бам , бум ихУй  Crazy
Малкото тържество си бе спонсорирано изцяло от нас си (излезна толкова като да почерпиш приятели в приличен расторант за РД примерно)
А , да и не бях в булченска роклА  Wink

п.п. лесно е да кажеш майната му на всички ако ти си финансираш  събитието  Mr. Green
Който плаща  той поръчва  Wink

# 213
kukurukuvaflachudna,  защо да е късно за брак? Точно обратното, опознали сте се и сте доказали, че сте един за друг.
Другото е, че наистина трябва открито да си поговорите. Не го намирам за унизително ако ти предложиш. Мъжете са по-нерешителни в това отношение.

# 214
Desss точно така си представям подписа.Пари имахме,защото и на втората година от връзката купихме къщата.Аз не исках да се боря и да се карам с роднините.Нито неговите,нито с моите.Не са от хората,които търпят възражения.Майка му тогава натякваше и не искаше да ме приеме без сватба.Ама както тя я разбира.А баща ми е влиятелен човек в града.И мнението на хората му е важно.Винаги му е било.И щеше да ми провили всячески всичко.И дори и.така щеше да ми стъжни деня.След 12-13г и това което се случи през тях (свекървата не ми говори и внучето си не познава.С моите родители не съм близка.)можеше спокойно да ги зачеркна тогава.Но да е с добро.Защото и за двамата нямаше значение подписа.Той ме е питал два пъти.И дойде на РД да каже на родителите ми,че ме иска и да отида да живея при него.
Единствено събрахме приятелите в мото клуба(рокери сме) и почерпихме и те ни венчаха тъй да се каже.

# 215
Desss, след като намирам цитата от поста ти за дори леко обиден е нормално да подскачам ...
За мен е крайно малоумно и ограничено (без извинение) човек да си позволява да обобщава Naughty

# 216
Не мислите ли, че е тъпо да се представя жената в ролята на жертва? Седи и чака да й предложат брак, това било най-хубавото нещо в живота й - в моя не е. Най-хубавото нещо за мен е дъщеря ми. 
Мъжете все са използвачи, които лъжат жените, бягат от брака и всякак им е добре да живеят. На мен ми е смешно подобно обобщаване, защото не важи за всички.  Но няма смисъл повече да запецвам, защото който и да се изкаже, че му е добре и без брак да живее, от другата страна седят и се подсмихват '- на теб на са ти предлагали, затова я пееш тая песен, хихи. Simple Smile

# 217
  • София
Истината на Desss се възприе като цинична newsm78. Аз на моето второ подписване точно така съм гледала: който плаща, той поръчва музиката и грам не ми е пукало кой какво ще си помисли.

До авторката на темата: ако държиш на подписването, просто му кажи, че се чувстваш достатъчно зряла за брак (не за сватба, разграничвайте панаирите от "следствията им"). И нищо повече. Изобщо не влизай в дискусии и филми.

# 218
До авторката на темата: ако държиш на подписването, просто му кажи, че се чувстваш достатъчно зряла за брак (не за сватба, разграничвайте панаирите от "следствията им"). И нищо повече. Изобщо не влизай в дискусии и филми.
То хубаво така ама авторката иска и романтично предложение за брак, и бяла рокля, и сватбено тържество ... Ама иска и приятелят й сам да се сети, а не тя да му обяснява, че ги иска тези неща, защото ако го направи значи си ги проси от него ... Дълга и широка Crazy

# 219
  • София
Ех, добре че беше тоя пост, та да разбера кой точно е мъжа и кой жената в сегашната ми връзка hahaha
ММ ми заговори за брак още през първите 5-6 месеца от връзката ни, след което на дълго и широко му обясних, че ако толкова държи на подписа е по-добре да си намери по-подходяща половинка, защото няма начин да стигнем до такова положение Naughty
Пълна глупост е да се твърди, че предложението за брак е нещо много важно за всяка жена.
Добре, де, като не искаш брак, защо се натискаш да се водите семейство и го наричаш ММ?
Правилно казваш " връзка"- той ти е просто интимен приятел Peace

# 220
Ех, добре че беше тоя пост, та да разбера кой точно е мъжа и кой жената в сегашната ми връзка hahaha
ММ ми заговори за брак още през първите 5-6 месеца от връзката ни, след което на дълго и широко му обясних, че ако толкова държи на подписа е по-добре да си намери по-подходяща половинка, защото няма начин да стигнем до такова положение Naughty
Пълна глупост е да се твърди, че предложението за брак е нещо много важно за всяка жена.
Добре, де, като не искаш брак, защо се натискаш да се водите семейство и го наричаш ММ?
Правилно казваш " връзка"- той ти е просто интимен приятел Peace
Хайде пак!  ooooh! Добре де, подписа ли прави събрали се хора "истинско" семейство? Или и ти кат оавторката, докато не подпишеш сте само любовници, въпреки че се грижите един за друг и заедно за детето, живеете заедно, плащате заедно сметки, градите заедно бъдещето си?

# 221
Добре де, всяка от вас си има своето усещане какво е семейство, намерил си е човек, с когото да го създадат, защо е нужно сега да се засягате, че друг има различно разбиране за семейство?
Жената има проблем, дайте съвет и готово, всеки усеща нещата по различен начин, не го приемайте лично  Peace

# 222
Не разбирам това напъване да се покаже кой е по-по-най, тези с брак или тези без такъв. Whistling Всеки живее както му харесва. Спорът "с брак или съжителство" ми прилича на спора "жена ли е по-добре или мъж". Жените плюят мъжете, те плюят жените. И всеки си мисли, че е прав. А истината е, че има плюсове в това да си жена, има и в това да си мъж. Има и минуси разбира се. Та така и с прословутото съжителство. То си има своите плюсове и минуси. И с брака е така. Всеки е направил своя избор (брак или съжителство), не разбирам защо се правят опити да се очерни този избор.
За авторката е важно да ѝ направят романтично предложение и да сключи брак. Първото не зависи от нея, второто зависи и от двамата. Затова трябва да обясни на мъжа си как се чувства и какво иска. Но да го каже ясно, а не с намеци и подмятания. А той дали ще уважи желанието й, няма как да знаем.

# 223
  • София
]Хайде пак!  ooooh! Добре де, подписа ли прави събрали се хора "истинско" семейство? Или и ти кат оавторката, докато не подпишеш сте само любовници, въпреки че се грижите един за друг и заедно за детето, живеете заедно, плащате заедно сметки, градите заедно бъдещето си?
Ами, да- подписът е договор, който задължава, а съжителството е вид съквартирантство.
Утре можеш да си дигнеш чуковете и да изчезнеш.
Нали за това тръгна приказката- за изоставени и изгонени бременни, и деца с баща " неизвестен".
Какво бъдеще заедно градите, като не смеете да се подпишете, че ще го градите като едно цяло?
И да, авторката е права- вие сте си любовници, живеещи на съпружески начала.
Не казвам, че е лошо- всеки си избира как да построи живота си, но да не искаш да си семейство според закона, а да настояваш да приемат съжителството ти за семейство, е най- малкото озадачаващо. Peace

# 224
  • София
Не, но юридически го прави точно подписът. Някои хора търсят това. Кой от сантимент, кой за сигурност, кой заради изгода. Тяхна си работа, но все пак закон, който да признава съжителството още няма. Съжителството е някакъв вид живеене под общ покрив, но без страните да имат юридически някакви ангажименти един към друг. Там ангажиментите са на добра воля. Съжителството просто не е признато законово. Двойките, които съжителстват, сами са се нарекли "семейство". Такъв термин засега не съществува при такива отношения. Peace

Нито едното е лошо, нито друго, стига да си наясно за последствията и от двете постъпки.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 10:30 от missence

Общи условия

Активация на акаунт