Семейство без брак

• 43 458
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Извинявам се, но да питам нещо, защото говорите много и за издръжки... колко е голяма тази прословута издръжка или е някакви смешни пари нестигащи и за учебните пособия?

# 196
80-100 лв май беше минималната.

# 197
Смешни, несмешни, пари са, и по-добре с тях, отколкото без тях. Доста майки чакат детските надбавки всеки месец с трепет, въпреки че са по-малки и от най-минималната издръжка за дете, определена по съдебен път.

# 198
Когато аз бях дете издръжката определена от съда беше 40 лева и скоро чух че е същата и направо неможех да повярвам и затова питам! Благодаря много за инфото!

# 199
Дори и с подпис, дори и да спечелиш имотите и вещите,като няма с кого да ги ползваш и да споделиш деня и проблемите победата не е сладка.
Не иде реч за победа- само глупак може да се смята за победител в такава война.
По- скоро, става въпрос за справедливост и за това, че обикновено на главата на жената се струпват тежестите.
Ами, ако ти беше с малката заплата и издръжката ти беше жизнено нужна?
Ако не можеше да плащаш наем, какво щеше да стане?
Щяхте да останете под един покрив или да продадете жилището и ти с половината пари да си трошиш главата, харчейки ги за наем.
Не знам.Затова казвам,че не на всяка цена трябва да се вземе, спори и съди.Аз и при тези обстоятелства мога да го направя,но за какво?Писах,че често е безработен.Пари и да нямам ,няма и да видя.Ако съда ми отсъди да ми помага в отглеждането ще има повече полза.
Затова казвам,че всеки случай е много различен.Наличието на едно жилище в което да има къде да отиде жената е решаващ фактор за много неща.Затова всеки преценява за себе си.Наистина има хора които гледат имотната страна и да се закачат.Затова жени търпят с години,защото няма къде да отидат.
Но не одобрявам удари под кръста.Нито злобата и въртелите, от хора, които до вчера са се обичали.Дори имам комшиика,която обижда новата жена на бившия си.Манипулира децата.Гледа да му вземе и последните пари, защото той дава и извън издръжката.Не,че е зле.Просто да му е гадно.

# 200
А ако човек се ожени и живее с половинката си в свой наследен имот (а може и лично купен от него преди брака) над 10год. въпросната му половинка бива ли облагодетелствана с дял от него, "придобит по давност" или това важи само за наследниците на наследеният имот Thinking

При развод половинката няма право на собственост върху имота, тъй като не е СИО. При унаследяване при смърт и неразтрогнат брак, има значение колко дълъг е бракът, за да се определи какъв дял от наследството ще наследи преживелият съпруг.
Благодаря bouquet
Втората част от отговора ми е известна, но бях чувала разни митове и легенди (очевидно), че ако примерно аз имам наследствен имот, омъжа се и с мъжа ми живеем над 10год. в него, то при евентуален развод и въпросният апартамент ще се дели.

# 201
  • Tам през Атлантическия океан
Една култва тема от преди 100тина години на любимата ми Шанел  Peace
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551867

Цитат
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак.Тоест,мъжете играят играта,а жената играе по свирката на мъжа.Не всяка жена има късмет да й предложат брак.Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.

п.п. и друг път съм я напомняла в подобни теми  Laughing

# 202
  • София
Добре, ако този прословут подпис няма никакво значение за единия от двойката, защо просто не отиде да го постави, нали е все едно? Както е все едно без подпис, така си остава без значение и с подпис. Нека го има. Колкото повече, толкова повече. Simple Smile

Ние имаме познати, които съжителстват заедно (не са само тези, но при тях ситуацията ми е странна) и имат 2 деца. Когато и да стане въпрос за сем-во, той винаги се усмихва и под формата на шега (уж) казва, че е ерген. Майтапим се за женените, купоните и т.н. напр. и той казва: "Да виждаш халка на пръста ми? Няма. Значи съм си ерген." Самите думи са ми странни. Направил две деца, ама е ерген. От него съм чувала и думите: "Децата са ми родА, ама жената каква родА ми е? Никаква."

Понякога нещата опират точно до това, което на написано в поста на Desss.

# 203
Ех, добре че беше тоя пост, та да разбера кой точно е мъжа и кой жената в сегашната ми връзка hahaha
ММ ми заговори за брак още през първите 5-6 месеца от връзката ни, след което на дълго и широко му обясних, че ако толкова държи на подписа е по-добре да си намери по-подходяща половинка, защото няма начин да стигнем до такова положение Naughty
Пълна глупост е да се твърди, че предложението за брак е нещо много важно за всяка жена.

# 204
  • София
Ех, добре че беше тоя пост, та да разбера кой точно е мъжа и кой жената в сегашната ми връзка hahaha
ММ ми заговори за брак още през първите 5-6 месеца от връзката ни, след което на дълго и широко му обясних, че ако толкова държи на подписа е по-добре да си намери по-подходяща половинка, защото няма начин да стигнем до такова положение Naughty
Пълна глупост е да се твърди, че предложението за брак е нещо много важно за всяка жена.

Тук говорим за съвсем различен случай. Мъжът ти говори за подпис т.е. явно би подписал, но ти не искаш, което е много различно от случая на авторка. Тя иска, казала го е, но той се ослушва и дума не обелва.

# 205
Говорех за скрития текст в поста на Desss Peace

# 206
  • София
Говорех за скрития текст в поста на Desss Peace

А, извинявам се, не съм разбрала. Peace

Иначе съм съгласна с някои неща от скрития пост. Peace

# 207
Абе, друго си е, когато ТОЙ иска. Все едно дали ти искаш. Щото жените сме устроени така, че ние дори и да не искаме, ако и мъжът не е показал по някакъв начин, ни става чоглаво. Трябва да знаем, че по принцип ни иска. А за този ергенин с двете деца - ужас. Такива като него просто си ги представям на 40-45 как срещат някоя нова 25-годишна "любов" и зарязват "съквартирантката" с двете деца.

# 208
Явно много зависи от начина на мислене на жената. Аз лично вече близо 3 години се чувствам тъпо, защото знам, че той иска макар да е съгласен с моят отказ. Много по-приятно бих се чувствала ако и неговото мнение за брака беше като моето и двамата бяхме категорични, че не го искаме ... А сега се чувствам гузна и виновна всеки път, когато около нас има женена двойка (макар, че повечето ни женени познати са такива заради желанието си да угодят на родителите) ooooh!

# 209
  • Tам през Атлантическия океан

Ама ти е говорил/предложил и знае твойто мнение нали ?!  Wink
По-назад бях споменала нека си го има предложението па нека си решат с брак или без  Wink

Общи условия

Активация на акаунт