Семейство без брак

• 43 420
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • София
От отглеждане до отглеждане има голяма разлика. Вероятно се говори за различен вид отглеждане. Да го нахраниш, изкъпеш и завиеш не е кой знае какво натоварване, а и е само няколко години.

Възпитание, образование и т.н. са вече доста, доста по-трудни и отговорни родителски функции. Peace

# 286
Аз не твърдя, че са лесни, а че не е толкова сложно, колкото се опитват да го изкарат някои. От някои коментари оставам с впечатлението, че едва ли не един мъж не може да даде добро възпитание, образование и подходяща семейна среда без наличието на майка Whistling

# 287
Лесно или трудно е въпрос на гледна точка. Гледай ги ти със заплата от 600 лв и издръжка от 80, плащай сметки и ги храни, води ги на спорт и уроци. И ако нямаш баби, готови да помагат, а трябва да излизаш често в болнични, наистина става песен за самотната майка. К'во толкова?
Да не говорим, че когато децата живеят без единия родител, нараства рискът от проблеми в пубертета - алкохол, наркотици и други хубавини, характерни за деца, произхождащи от лоша семейна среда. И после защо майката търси баща-заместител. Ами, ще търси, защото децата имат нужда и от мъжка фигура в семейството.

# 288
  • София
Какво би ви било мнението за тази делба ако след отглеждането на детето, жената изкарва повече пари (което съвсем не е невъзможно дори и в България), тя купи апартамента докато мъжът й си влага заплатата за закупуване на храна и (евентуално) плащане на сметки. Няма ли тази жена при един евентуален развод да се чувства тъпо като й се наложи да плаща наем на бившия си за това, че живее в апартамента (в случай, че не решат да го продават и да делят парите), който е купила по време на брака? А ако мъжът след време създаде ново семейство и има деца? Един ден неговата 1/2 ще се дели между всичките му деца ... И каква става тя? Родителите уж купили апартамент за да има един ден детето им покрив над главата си, но в един "щастлив" момент се оказва, че то няма да е единствен собственик, а ще дели половината с други хора  Whistling
Първо, да те поправя- ако апартаментът е купен докато са били в брак, то жената е съсобственичка и никакъв наем няма да плаща на мъжа.
И да, нормално е той да е собственик на 1/2 от жилището, защото ако не беше поел храната и сметките, тя нямаше да може да го купи.
Не знам защо тук намесваш наследяването- родителите са тези, които имат право да се разпореждат приживе със собствеността си, та какво ще решат, е тяхна работа.
Законът за наследството влиза в действие, когато те починат и няма причина някой от наследниците да бъде ощетен.

# 289
Аз не твърдя, че са лесни, а че не е толкова сложно, колкото се опитват да го изкарат някои. От някои коментари оставам с впечатлението, че едва ли не един мъж не може да даде добро възпитание, образование и подходяща семейна среда без наличието на майка Whistling
Могат, но не искат. Защото е по-лесно да си безгрижен. Огледай се и виж колко го правят дори докато живеят с децата си...

# 290
  • София
Лесно или трудно е въпрос на гледна точка. Гледай ги ти със заплата от 600 лв и издръжка от 80, плащай сметки и ги храни, води ги на спорт и уроци. И ако нямаш баби, готови да помагат, а трябва да излизаш често в болнични, наистина става песен за самотната майка. К'во толкова?
Скрит текст:
Да не говорим, че когато децата живеят без единия родител, нараства рискът от проблеми в пубертета - алкохол, наркотици и други хубавини, характерни за деца, произхождащи от лоша семейна среда. И после защо майката търси баща-заместител. Ами, ще търси, защото децата имат нужда и от мъжка фигура в семейството.

Това за мен е вид героизъм. Peace

# 291
absurt, е нали по-назад няколко човека писаха, че ако един от родителите остане в семейното им жилище, то той трябва да плаща върху 1/2-та, която другият притежава Thinking
А дали тя е можела или не да го купи ако мъжът не вкарваше пари зависи от ситуацията.

Има хора, изкарващи не малко пари, с които спокойно могат да си позволят и апартамент да купят, и семейство да издържат. Да не говорим, че в различните градове апартаментите са на различна цена.
Имаме нови съседи до нас на квартира. Преди брака и двамата развивали собствени бизнеси, жената продължава, а мъжът фалирал, отделно претърпял някаква операция на ръката и докато не се възстанови почти не може да я ползва и като цяло стои и си бездейства вкъщи. Жената готви, пере, чисти, носи пари, храна, плаща сметки и вече е внесла част от парите за покупка на апартамент.
Снощи ми ги разказа тези неща и именно това ме подтикна да питам тук как би реагирал човек в подобна ситуация. И нея попитах подтикната от темата. Е, каза ми, че не иска да го мисли докато не й дойде на главата Whistling

Не се сърди, човече, именно защото сравнявам нещата със случващото се около мен се изумявам на някои неща, писани тук и по други теми Peace
Едит: Мисълта ми е, че както има майки, които оставят децата си на произвола на съдбата, така има и ужасно грижовни бащи и не е редно да се слагат всички под общ знаменател "Добра майка" и "Лош баща" Peace

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 12:42 от Зизy

# 292
Не се сърди, човече, именно защото сравнявам нещата със случващото се около мен се изумявам на някои неща, писани тук и по други теми Peace
Бащи, които след развода искат детето да е при тях?

# 293
Бащи, които след развода искат детето да е при тях?
Даже бащи, които не са имали брак с майката, но искат да отглеждат децата си.
Двама такива познавам - без брак. Като при единият дори има съмнение дали точно той е биологичния баща на по-голямото си дете, но иска да ги гледа. От друга страна имам и не малко познати мъже, които преди години се ожениха заради разбиранията на родата от типа "Ама как ще имате дете без брак?" Разведоха се и си искат децата. 2-3 от тях дори дела водят вече няколко години, но уви, за сега нещата не вървят в тяхна полза.

# 294
Бащи, които искат след развод детето да е при тях, наистина са гледани като атракция, точно защото са единици. А майката, колкото и да е трудно, няма да си остави децата никога.
Винаги, когато единият или двамата гледат повечко себе си и нямат общи цели, нещата стигат до жалка развръзка, от която потърпевши са децата и ако още преди да има предложение за брак, се обмислят тези възможности, то по-добре тези хора изобщо да не създават семейство и да нямат деца.
Не знам как има жени, които са склонни да родят дете от мъж, който не иска да се обвързва. Да не иска да се подпише, значи че си има причини да се пази, най-често чувам "обичам си свободата". Щом като брак = хомот, не се обвързвай изобщо и не създавай деца, какво е това хем искам семейство, хем не искам да се подписвам.
Изобщо не закачам имотните въпроси, защото не ме интересуват, не съм дошла от село с едно куфарче и една риза на гърба си, че да си търся мъж с апартамент в София и да бързам да му родя дете, че да имам жилище до пълнолетието му.

# 295
  • София
.....
Не знам как има жени, които са склонни да родят дете от мъж, който не иска да се обвързва. .....

Винаги ми е било чудно. Peace

# 296
Даже бащи, които не са имали брак с майката, но искат да отглеждат децата си.
Двама такива познавам - без брак. Като при единият дори има съмнение дали точно той е биологичния баща на по-голямото си дете, но иска да ги гледа. От друга страна имам и не малко познати мъже, които преди години се ожениха заради разбиранията на родата от типа "Ама как ще имате дете без брак?" Разведоха се и си искат децата. 2-3 от тях дори дела водят вече няколко години, но уви, за сега нещата не вървят в тяхна полза.
Е, дано и да не ги присъди съдът, пак да си ги гледат...
А колко са големи децата?

# 297
Децата са на различна възраст, но все малолетни - най-малкото е на около 3, най-голямата не съм сигурна (защото вече бившото семейство са ми познати, но не и близки), но мисля е на 9 и нещо, защото бащата се похвалил из квартала, че скоро ще има навършени години за да бъде изслушана в съда (а до колкото знам май искат 10 години навършени за подобно нещо, но може и да бъркам).

А майката, колкото и да е трудно, няма да си остави децата никога.
Има и майки, изоставящи децата си я при техните родители, я по институции ... за съжаление.

# 298
Така си и мислех, отгледани деца, които са на възраст за градина/училище...
Както и да е, да не разводняваме повече темата, имайте предвид, че авторката все пак е бременна, да не я плашим излишно  Mr. Green

# 299
Има и майки, изоставящи децата си я при техните родители, я по институции ... за съжаление.

Доста незначителен брой са "белите" майки, които си изоставят децата по институции. Огромната част, ако преценят, че не искат или не могат да си гледат детето сами, правят аборти. Затова и предимно от ромски произход са децата по институции.

Общи условия

Активация на акаунт