Семейство без брак

• 43 375
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
О, чудесно. Ако единственият ми изход, ако не стане на моето, е да ходя при мама и ако толкова не мога взема мерки да не забременявам случайно от мъже, с които просто правя секс,  най-добре да си стоя с мама и да не се занимавам с мъже, секс и пр.
Добре де, ако нещо е от жизнено важно значение за теб, а мъжа се дърпа, какво правиш?
Отстъпваш от принципите си, само и само да е на неговата?

Поне за мен, не става дума на кого ината е по-голям.А дали имаме едни и същи схващания за живота.Ако аз мисля, че ми трябва брак на всяка цена, за да се чувствам завършена/удовлетворена/цялостна, а на него не му се жени и ми бяга по тъча, естествено, че няма да живея с него.Нито ще правя бебета.

# 316
  • Tам през Атлантическия океан
И аз да влезна в темата.
Честно да ви кажа, винаги съм искала да съм булка  Mr. Green, но откакто чета бгмама с всичките правни казуси и делби, направо ми настръхват косите  Crazy Shocked Е, в рамките на добрия тон!
Аз булка знам, че ще бъда и ще имаме с ММ китната сватба, която си представяме, но не знам кога точно ще е.

Скрит текст:
Е, определено няма да съм бременна булка, защото нямам теория за обясняването на хлапе ситуация, в която то да каже нещо от рода "Ти и тати сте се оженили заради мен и не се обичате, а сте по задължение заедно!" (Аз като малка се бях филмирала и много страдах, въпреки че са ме сътворили седмица +– около сватбата им). Та, след като АГ-то потвърди за бебето, ММ ме попита и даже настояваше за подпис, поне, но му изиграх хипотетичната сценка и се съгласи с мен.  
Понеже ММ знае, че искам романтично/атрактивно предложение  Rolling Eyes и пръстен с рубин, а от около година и половина всяка стотинка инвестираме в едно начинание, което искаме да прерасне в бизнес, та ще си почакам, докато не завъртим колелото.
Сега, като си представям сватбата, както по напред писахте, си представям едно красиво шаферче редом с нас Simple Smile
Авторката има нужда от подкрепа и внимание, защото не е сигурна в устоите на семейството си. Аз ако не вярвах в себе си и в ММ нямаше целенасочено да правя бебе, както предполагам и тя  Hug Та, да не се филмира излишно, а да има едно наум, че хормоните мислят вместо нея, знам какво е, ще се оправим, толкова много жени са минали по този път успешно, цял форум с примери! Успех

Аз обратно не исках и никогаж не съм си се представяла  Laughing
аз даже абитурентка не бях  Laughing  Хваща ме нервата от цялата суматоха , рокли и много народ , задушавам сА  Mr. Green
За брак не съм припирала  Crazy просто нещата се случиха от самосебе си , предложение даже и то не бе помпозно  Wink но пък бе приятно , а мъжа ми се наду като пуяк вземайки фамилията му , без тирета али бали . Laughing Все простички и незначителни неща от подписи и джамборета  Laughing

Преди мъжа ми имах дълга връзка с едим любим  Mr. Green с него бях от противничките  на брака , ти да видиш    Laughing Интересно защо ли  newsm78

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 17:35 от Desss

# 317
И "отиването при мама" е начин да провериш дали се дърпа, защото не му се занимава с подобни процедури или просто не иска с теб да подпише. Казваш му какво очакваш от него и как искаш да продължи връзката ви, а той ако се ослушва и ти обяснява, че подписът не е толкова важен, си "отиваш при мама". А той ако си му важна ще те "настигне" с пръстен в ръка. Ако не те потърси, значи наистина не си му била важна. А когато си с бебе на път е трудно да поставяш условия. Той си мисли, че те е вързал, ти се надяваш, че сега е момента да ти предложи...

# 318
  • София
Мисля си, че без да е изпробван сексуално обектът, никакъв подпис не бива да има.
Щото после, много боли глава, ако не си паснат.
Но, това с живеенето заедно, не трябва да се бърза.
Да се гаджосват, да си свикват на номерата, а като решат да се сгодят, да определят дата на сватбата и тогава да се пробват да живеят заедно.

# 319
Важното е да е заявено ясно намерението предварително. Да се знае, че заживяват заедно и ще има брак. Или както е казал Йода- Do. Or do not. There is no try.

А не просто да се вкопаят в битовизми и да се лъжат за какво са се събрали. Щото в тоя случай жената се хвърля да се раздава като за мъж, не като за гадже и после ако се разделят- кофти. Така че трябва да е ясно, ако ще се търпите под един покрив, поне да се харесвате достатъчно, че да си се представяте заедно цял живот.

# 320
Добре де, ако нещо е от жизнено важно значение за теб, а мъжа се дърпа, какво правиш?
Отстъпваш от принципите си, само и само да е на неговата?

Поне за мен, не става дума на кого ината е по-голям.А дали имаме едни и същи схващания за живота.Ако аз мисля, че ми трябва брак на всяка цена, за да се чувствам завършена/удовлетворена/цялостна, а на него не му се жени и ми бяга по тъча, естествено, че няма да живея с него.Нито ще правя бебета.

Според мен поставянето на ултиматуми невинаги е най-полезният ход и няма нужда от такива, ако действително двама души имат едни и същи схващания по даден въпрос. Пък и мама може да не плесне с ръце от радост, че бременната щерка се е прибрала при нея. Тя, щом не може да се оправя сама с грижата за себе си, без да се прибере при мама, къде е тръгнала да ражда? Да стои при мъжа и да го обработва за брак, пък ако не станат нещата, тъй или иначе ще опре до мама, щом е толкова неспособна да се оправи сама.

# 321
Я споделете какво точно разбирате под "подпис" ? Да отидеш до гражданското и да подпишеш онзи документ който свършва с думите " докато смъртта ви раздели " , или онзи цигански обичай наречен " сватба по български " ?   

# 322
Я споделете какво точно разбирате под "подпис" ? Да отидеш до гражданското и да подпишеш онзи документ който свършва с думите " докато смъртта ви раздели " , или онзи цигански обичай наречен " сватба по български " ?   

Shocked Къ'Ф е този документ където го пише това  Thinking
Ти да не си подписвал някой фейК  Mr. Green

# 323
Да се гаджосват, да си свикват на номерата, а като решат да се сгодят, да определят дата на сватбата и тогава да се пробват да живеят заедно.
Аз пък си мисля, че колкото по-рано заживееш с един човек, толкова по-лесно се напасвате. Защото в началото хората са по-гъвкави  Laughing
Никога не бих казала да на човек, с когото не съм поживяла.
Че ние може още от вратата да се избием, излишно разиграване на родата с годежи и дати. И после въпроси - ама що, ама какво...

В случая на авторката нещата са доста сериозни и ако той не иска просто трябва да си понесе последствията от решенията.

Shocked Къ'Ф е този документ където го пише това  Thinking
Ти да не си подписвал някой фейК  Mr. Green
Joy Joy Joy
Аз пък въобще не помня какво съм подписвала  Mr. Green

# 324
  • София
Аз пък си мисля, че колкото по-рано заживееш с един човек, толкова по-лесно се напасвате. Защото в началото хората са по-гъвкави  Laughing
Никога не бих казала да на човек, с когото не съм поживяла.
Че ние може още от вратата да се избием, излишно разиграване на родата с годежи и дати. И после въпроси - ама що, ама какво...

В случая на авторката нещата са доста сериозни и ако той не иска просто трябва да си понесе последствията от решенията.

...

И аз. Peace
Едно е гаджосването, цуни-гуни и всеки вкъщи, друго е да се съберете под един покрив и да си видите "правините и кривините" (както казваше баба ми).

# 325
То , това май го има при църковните бракове  Grinning

"докато смърта ви раздели.. в добро и зло..." това не е документ  ,а по-скоро духовно сързване  ... , което го прави един вид неразрушимо...  Rolling Eyes

Joy Joy Joy
Аз пък въобще не помня какво съм подписвала  Mr. Green

Той и мъЖо ти не помни  Joy
споко  Mr. Green

п.п. що така всички акцентират в това "докато смъртта ви раздели" а не в : ' в добро и зло... ' Wink

# 326
Я споделете какво точно разбирате под "подпис" ?

Ритуалът, след който официално ставаме семейство - в присъствието на длъжностно лице и свидетели да кажеш "да" и да се подпишеш, а после дали ще има празненство и какво ще бъде, е въпрос на вкус и възможности. Сега не са модерни сватбите по български, а по американски.

# 327
п.п. що така всички акцентират в това "докато смъртта ви раздели" а не в : ' в добро и зло... ' Wink
Щото, като те изнерви Миуото, може да му сервираш порция горски гъби.  Mr. Green

# 328
Щото, като те изнерви Миуото, може да му сервираш порция горски гъби.  Mr. Green
Оу , ДА  Mr. Green

# 329

Кой какви последствия трябва да понесе?

Общи условия

Активация на акаунт