Семейство без брак

• 43 339
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Мисля си, че всички, които имаме помощ под някаква форма, дори да не я ползваме непрекъснато, наистина не знаем какво е да гледаш дете съвсем сам, ей така да няма на кого да звъннеш да вземе детето, защото ти се налага да закъснееш. Аз лично не се срамувам, че имам помощници, които да гледат децата в почивните дни, да приберат малкия от училище, да ги гледат и за цяла седмица, ако аз и таткото сме на екскурзия.
И не разбирам защо това, че детето има контакт с повече близки хора и семейството му е по-голямо, че има повече хора, които да обича и с които общува, се нарича презрително като "захвърляне или тръшкане на бабите".
То пък голямата гордост да си стискаш посрания вързоп, да съскаш, че сам си го гледаш и да се удряш гордо в гърдите с това велико постижение, като в това време не забелазваш нито мазната си коса, нито кривата си физиономия и това, че овикваш таткото за всяка дреболия, защото си нервна от еднообразието, нито че нямаш никакви странични занимания извън обгрижването на смрадливото яйце.

# 406
Цитат
То пък голямата гордост да си стискаш посрания вързоп, да съскаш, че сам си го гледаш и да се удряш гордо в гърдите с това велико постижение, като в това време не забелазваш нито мазната си коса, нито кривата си физиономия и това, че овикваш таткото за всяка дреболия, защото си нервна от еднообразието, нито че нямаш никакви странични занимания извън обгрижването на смрадливото яйце.
   Sick  Това звучи отвратително направо.
   Дал ти Господ дар слово  #Crazy

# 407
  • София
То пък оставаше и да се срамуваш. Аз толкова бих се радвала на баби в града, никога не бих им отказвала помощта. Аз реално и сега ползвам помощ за ваканциите и само мога да се радвам, че децата ми имат весела и свободна ваканция.

# 408
Доста от презрително изказващите се с радост биха дали детето на баби да го гледат, ако имат тази възможност. Ама я нямат за съжаление.
Отделно има една друга група, която хем ги боли, хем сърби. Имат баби, но понеже бабите проявявали своеволие, като например да дадат на детето Зрънчо, и не гледали децата по приложен списък с изисквания,  тази чест им е отнета. И сега оплаквания, как на другите майки им помагали, пък на тях не щат.
Също и голямо чудене, как при едно дете помагат две баби. Ами майката си е преценила, че може да се грижи само за едно дете и то с помощ, какъв е проблемът, че има и желаещи да помагат. Който има сили, да си гледа сам и три деца.

# 409
Доста от презрително изказващите се с радост биха дали детето на баби да го гледат, ако имат тази възможност. Ама я нямат за съжаление.
Отделно има една друга група, която хем ги боли, хем сърби. Имат баби, но понеже бабите проявявали своеволие, като например да дадат на детето Зрънчо, и не гледали децата по приложен списък с изисквания,  тази чест им е отнета. И сега оплаквания, как на другите майки им помагали, пък на тях не щат.
Също и голямо чудене, как при едно дете помагат две баби. Ами майката си е преценила, че може да се грижи само за едно дете и то с помощ, какъв е проблемът, че има и желаещи да помагат. Който има сили, да си гледа сам и три деца.

Аз съм имала възможност и съм я ползвала когато се е налагало, но това не променя възгледите ми, че децата основно се гледат от двамата родители.

Такива ваканции по 1-2-3 месеца при баба , всеки уикенд  при баба или всяка вечер след у-ще /градина не ги разбирам като помощ, а като отглеждане.

# 410
  • София
Цитат
   Sick  Това звучи отвратително направо.
   Дал ти Господ дар слово  #Crazy

Ха,ха! Joy
Това звучи чудесно! bouquet
И си мисля, че всички, които съскат в темата против свекървите и с пяна на уста обясняват как няма да дадат детето, ако не се спазват специалните правила, си патят от собствената си недалновидност. Mr. Green

# 411
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Извинявам се, че се намесвам в темата, но бащите къде са на тези деца?
Как къде, при правенето са Laughing и при предлагането на брак, но съдейки по темата явно и на този фронт нещо не им се участва Mr. Green

Мисля си, че почти всички семейства могат да си позволят детето да се гледа вкъщи до 3 годишната възраст, просто се пренареждат приоритетите и се внимава със сметките.
Само че, майките не са съгласни да се прежалят и да го направят с мисълта, че нищо не губят, и с настройката, че това са щастливи години, които никога не се връщат.
Не съм съгласна. Доста жени го правят.
Но бащите по-рядко се прежалват, дори се правят, че работят повече, само и само да не трябва да се приберат и да направят нещо вкъщи. Иначе да, при желание детето може да получи всичко.

Скрит текст:
Аз работех от вкъщи и гледах детето до 3 г., до тази възраст не е и оставяна на баби, никога не е била привързана към мен. До дете е.

Доста интересни примери имаш около теб  Rolling Eyes
Мъжете се правят че работят повече  Rolling Eyes
сем. не разчита на баби , оправят се сами .... хъм интересно  newsm78
пък и децата се гледат до 3 г , нали майчинството е 2 г  newsm78
Хъм , как ли се оправят тези хора с една заплата и мъж който се прави че работи повече  newsm78

Янeчeк Hug

# 412
Имам подозрението, че майките, които бранят детето от бабина грижа, всъщност се тревожат, че е възможно детето да ги обикне и просто ревнуват, затова за по-сигурно си ги гледат сами. И като в един момент решат, че са постигнали някакъв монопол над детската любов, решават да оставят детето на баба и да отидат на ресторант с милото, само че детето тая баба не я познава и писва, че не иска при нея.

# 413
На Човечето всичките й приятели и познати винаги са от изключенията. Аз пък не знам нито един мъж, който да виси на работа допълнително, само за да не се прибере вкъщи.

# 414
  • София
Имам подозрението, че майките, които бранят детето от бабина грижа, всъщност се тревожат, че е възможно детето да ги обикне и просто ревнуват, затова за по-сигурно си ги гледат сами. И като в един момент решат, че са постигнали някакъв монопол над детската любов, решават да оставят детето на баба и да отидат на ресторант с милото, само че детето тая баба не я познава и писва, че не иска при нея.
Да, това също.
Но и другото- свеки да е виновна за всичко и да го вижда рядко, когато таткото го заведе, също пак върху главите майчини се струпва.

# 415
Ха-ха , да ти кажа , че беше май точно обратното при нас.

Оставяхме я повече под 3 години за по два-три часа седмично за да се види с баба  дядо на разходка или на две седмици и за по 3-4 дни след 4 години два-три пъти годишно за да идем някъде само двамата ние или вечерите когато спи на вечеря, кино, парти и т.н.

# 416
Аз пък познавам мъж, който умишлено седи повече време на работа, но на негово място и аз така щях да правя, просто някои жени не усещат колко нетърпими стават, когато родят. То, ако му е хубаво вкъщи, на работа ли ще седи?

# 417
Аз познавам неколцина, които свършват работа в 5-6 и се прибират вкъщи към 9-10, след като са се натряскали порядъчно. Някои даже смениха нетърпимите си жени, заради които горките не смееха да се приберат вкъщи, но явно и новите са нетърпими, защото пак не се прибират.

# 418
Куку, твоите познати май са пияници Simple Smile

# 419
Едно е да виси на работа, друго след работа да си пие с кварталните пияници.

Общи условия

Активация на акаунт