Семейство без брак

• 43 292
  • 760
  •   1
Отговори
# 480

Не съм сигурна, че и това е лесно. Ако искаш да родиш от някой интелигентен и представителен мъж, де. Не говоря за тези, които се награбват с който и да е. Все пак за баща на детето ти трябва да избереш някой поне средно интелигентен. Та само му кажи: "трябваш ми само да ми направиш бебе" и гледай как ще му спихне...ентусиазмът. Mr. Green

О, ти много сложно, искрено и лично си го представяш.  Mr. Green Знаеш ли колко пъти са ме питали взимам ли хапчета, може ли да пропуснем презерватива и т.н. Колко му е да каже някоя, че взима и после "адиос".
Ама защо да го прави? Аз нещо изпуснах нишката.

# 481
Ама защо да го прави? Аз нещо изпуснах нишката.

Ако целта е жената просто да има дете.

# 482
Нишката е такава, че това да имаш партньор до себе си се смята за едното нищо, всеки го може...освен ако не сме в една от тия теми, в които да имаш партньор се изкарва супер трудно и невероятен късмет. Зависи от гледната точка. Всъщност не е нито трудно, нито лесно, а е въпрос на приоритети.

Кукумицинка, няма нищо "просто" в това да имаш дете:)

# 483
От цялото кудкудякане излиза, че и аз трябва да снеса запъртък, за да се конкурирам с вас, особено с онези, които се радват на домакинска и детегледаческа кариера.

Ами поне си имат на какво да се радват за разлика от теб. Затова такава злоба - ни яйце, ни даже запъртък. Ама да завиждаш не помага, само се излагаш  Joy

# 484
От цялото кудкудякане излиза, че и аз трябва да снеса запъртък, за да се конкурирам с вас, особено с онези, които се радват на домакинска и детегледаческа кариера.

Не, само ако искаш да говориш за яйца, по другите теми си кудкудякай на воля.

# 485
Лесно е да се ожени човек.Трудно е да остане женен.

# 486
Лесно е да се ожени човек.Трудно е да остане женен.

Е, явно не е толкова лесно и първото за някои. Като гледам какви натвърдъци летят из темата, явно доста са се поизмъчили някои, за да го постигнат и сега злорадстват над неуспелите, част от които вероятно също са имали възможности, но им е липсвало желание за подобно нещо.

# 487

Ами поне си имат на какво да се радват за разлика от теб. Затова такава злоба - ни яйце, ни даже запъртък. Ама да завиждаш не помага, само се излагаш  Joy
Това означава ли, че докато на даден човек не му се роди дете, той няма на какво да се радва?

# 488

Това означава ли, че докато на даден човек не му се роди дете, той няма на какво да се радва?

Съвсем не. Аз самата нямам деца, но се чувствам щастлива. Освен това смятам, че е много просташка тази тънка ирония "златните ви яйца". Ами златни са си за всяка майка, защо не. Въпросната дама, на която отговорих е видно, че е много незадоволена от живота и от постовете й яко си личи.

# 489
  • София
А изобщо знаеш ли какво е неговото мнение за брака като цяло? Може да е от хората, които не вярват в брака и подписа и за това 6 години да бездейства... Въпреки, че за толкова дълга връзка все трябва да сте го обсъждали? Наистина тук и хормоните ти влияят със сигурност, не се напрягай излишно. Ти си майка на детето му, неговата жена. С подпис или без - значение няма...

И моя съпруг не вярваше в брака, казваше, че никога няма да се ожени и т.н. Няколко пъти поговорихме на темата и се оказа, че цялата показност, всичките ритуали, хорА и гости в една сватба го карат да не иска да мине през това. В крайна сметка ми предложи брак и направихме една скромна сватба, само с приятели - така, както на него му харесваше. За мен беше важно да бъда булка - нито ме вълнуваше да играя първи сватбен танц, нито да се мажем с торти и т.н. В крайна сметка всеки направи компромис и така и двамата получихме това, което искахме.

Съвета ми е да поговориш с него, да му обясниш колко е важно за теб всички да бъдете с една фамилия, да бъдеш булка и т.н. Разясни му колко е важно за всяка жена да се види булка - дори и сватбата да бъде скромна. Мисля, че ако му обясниш всичко нещата ще се променят.
И не го приемай, като изпросено - просто мъжете не осъзнават колко е важно това за нас  Peace

# 490
Разясни му колко е важно за ТЕБ да се видиш булка! Не обобщавайте за всички жени. Peace

# 491
  • Най-красивата страна
Наши приятели се ожениха облечени с дънки и тениски.Ние бяхме кръстници.
Седнахме на едно барче пред общината пихме кафе четиримата.
После влязохме в ритуалната зала.Ожениха се за 10 минути.
След това обядвахме заедно и вечерта събрахме багажа и отидохме на екскурзия.
Това беше.Нямаше гости,нямаше рокли... Hug
Родителите им не се разсърдиха.Бяха доволни,че изобщо са се оженили.

# 492
Ами да, който смята брака за важен си се жени и без сватбата. Така, че това с парите или пък досадните приготовления са си само оправдания. Важен е подписът, а пък сватбата е тържество, с което ако искаш отбелязваш случая, ако не - както намериш за добре. Аз също никога не съм мечтала за сватба, защото не ми допада стреса около приготвленията преди това. Подписът обаче за мен е важен, особено пък за мъж, с който смятам да имам и деца. И по тези въпроси се говори, не се мълчи.

# 493
  • Пловдив
И колко да е важен един подпис!? Като подпишеш какво става? Всичко ти е "вързано в кърпа", човека не може да избяга, ще ти се подчинява, половината от неговата собственост става твоя, ако се спомине ще вземеш всичко!? Като подпише ще се грижи по-добре за теб и децата, ще бъде по-покорен, ще си мълчи и ще преглъща!? Какво му е важното точно на подписа, че не ми е много ясно?

# 494
Ами пък какво точно пречи подписа !?

Общи условия

Активация на акаунт