Не знам защо се върти и суче, само и само да се сложи знак на равенство между семейство и съжителство на семейни начала?
При това от хора, които упорито твърдят, че не искат да бъдат семейство по смисъла на закона!?
Нали в това е разликата- с брака се обвързваш " черно на бяло", без да си правиш тънки сметки как би могъл да се изнижеш безпроблемно от връзката или как би се минал, че придобитото ще е поравно на двамата, без значение кой е дал повече пари!?
Няма такова нещо.В страната в която живея/членка е на ЕС/ имат еднакви права и задължения хората в брак и с обявено взаимно съжителство на семейни начала/двойка/.След фактическа раздяла или развод, също.Обявено съвместно съжителство=брак, по смисъла на закона.Процедурата е по-тежка при развод, само ако има сключен и църковен брак, защото се иска допълнително разрешение от църквата.И с брак хората понякога се разминават като пътни знаци.Това прави ли ги семейство?
Имала съм удоволствието да живея и в брак и без.Разликата е само в човека до мен.