Семейство без брак

• 43 115
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • София
з
Аз си представих как двама се женят.Булката едно 10г не работи,а само натяква на мъжа си колко малко пари изкарва и как не стигат за нищо.По цял ден люпи семки и чака да стане 17ч и да вземе детето от градина,защото оня нехранимайко мъжа и бил почнал втора работа и не може да вземе детето.Тя е изморена защото е готвила цяла сутрин супа топчета с готови топчета.
На мъжа му писва да е касичка и я напуска.Съответно съда присъжда всичко на нея.А той на квартира.
Донякъде има логика,защото мъжа ще се справи нали работи.Ама на нея каквото и да и дадат е загубена кауза.Като няма с какво да се издържа пак ще иде при мама и тате.
Аз пък съм наблюдавала години наред другото- заедно започнаха да следват, тя завърши, роди, започна работа, а той продължи славно и бавно да следва.
Редовно, разбира се и завърши на 9- ата година.
После за него все нямаше достатъчно добра работа, та той взимаше детето от градината и сваряваше супата топчета.
Това продължи и с второто им дете, като жената мина на 2 смени, за повече пари.
Когато децата поотраснаха, той получи тръпка към една обща приятелка.................и отиде да живее на вилата, за да не плаща консумативи вкъщи, но и не се разведе, че да не плаща и издръжки.
Боклуци и ма и сред мъжете, и сред жените........

# 676
Да той си е тарикат.И брака е в ущърб на жената.Ако нямаше брак щеше да го изхвърли и да се отърве от мързела.
Тя жената и без него се оправя.За какво и е.
Затуй всеки да си знае неговото.

# 677
Познавам жена като от примера на Деси.
Скрит текст:
Преди да й се роди първото дете (преди 25 години) е работила много, макар и нископлатено. След това си остава вкъщи за да го гледа, а мъжът й (с когото имат брак) ги издържа. Детето пораства, а тя все така си стои вкъщи. Почва работа за няколко месеца, но пак забременява и хайде пак вкъщи. Минават още няколко години, на мъжа му писва и се развеждат. Пак поработва някой друг месец, запознава се с друг мъж, с когото заживяват заедно (мисля, че подписват), тя забременява за 3-ти път, не след дълго се разделят, тя остава с детето в апартамента му и продължава да си стои вкъщи като на няколко пъти уж почва работа, но за по 2-3 месеца. От няма на къде най-голямото й дете е принудено да работи на две места за да може да ги издържа. Второто дете завършва 12 клас и веднага започва работа за да помага, а тя все така си виси вкъщи, почти нон-стоп е пред компютъра (във фейсбук, естествено) и само мрънка на двете си по-големи деца, че няма пари за това и онова, а те се принудиха да напуснат страната за да изкарват повече пари за да има как онази да издържа най-малкото дете ooooh! И колко още глупости е правила не е истина, но не знам дали и тук не се подвизава, та няма да ми е приятно ако се познае и си обвини децата, че й развяват кирливите ризи пред други хора. И не, не и никога не е била от жените, които не работят, но не се спират вкъщи Whistling Добре, че поне децата са й интелигентни и работливи млади хора, та успяват да се справят, но какво ли ще стане, когато най-малкото навърши 18 и се изнесе, тя остане без покрив над главата си (защото има право да обитава апартамента докато малкото стане на 18) и всички врътнат кранчетата и спрат да я издържат Sick
И за още 2-3 подобни случая се сещам, в които единият "опъва" за двама, а другият вечно не може да си намери работа ама и не се засилва да помага вкъщи ... Та не е като  да няма подобни паразити.

Съгласна съм с последния пост на In4i. Нито е нужно да се обяснявам на някой, какви точно сме си с човека до мен, нито пък имам нужда от подпис за да го наричам "Моят съпруг", или "Мъжът ми", или по някакъв друг начин, който ми харесва.

# 678
  • София
Да той си е тарикат.И брака е в ущърб на жената.Ако нямаше брак щеше да го изхвърли и да се отърве от мързела.
Тя жената и без него се оправя.За какво и е.
Затуй всеки да си знае неговото.

Ако нямаха брак, дори и общо да е жилището, тя нямаше начин да го изгони.
И не стига, че толкова години опъва, за да имат покрив над главата, ами трябваше да излезе на квартира с децата и да се задоволи с някаква мижава сума от продаденото на търг жилище, която да се стопи за наеми.
За нея СИО се яви най- добрия и защитен вариант.

# 679
Познавам жена като от примера на Деси.
Скрит текст:
Преди да й се роди първото дете (преди 25 години) е работила много, макар и нископлатено. След това си остава вкъщи за да го гледа, а мъжът й (с когото имат брак) ги издържа. Детето пораства, а тя все така си стои вкъщи. Почва работа за няколко месеца, но пак забременява и хайде пак вкъщи. Минават още няколко години, на мъжа му писва и се развеждат. Пак поработва някой друг месец, запознава се с друг мъж, с когото заживяват заедно (мисля, че подписват), тя забременява за 3-ти път, не след дълго се разделят, тя остава с детето в апартамента му и продължава да си стои вкъщи като на няколко пъти уж почва работа, но за по 2-3 месеца. От няма на къде най-голямото й дете е принудено да работи на две места за да може да ги издържа. Второто дете завършва 12 клас и веднага започва работа за да помага, а тя все така си виси вкъщи, почти нон-стоп е пред компютъра (във фейсбук, естествено) и само мрънка на двете си по-големи деца, че няма пари за това и онова, а те се принудиха да напуснат страната за да изкарват повече пари за да има как онази да издържа най-малкото дете ooooh! И колко още глупости е правила не е истина, но не знам дали и тук не се подвизава, та няма да ми е приятно ако се познае и си обвини децата, че й развяват кирливите ризи пред други хора. И не, не и никога не е била от жените, които не работят, но не се спират вкъщи Whistling Добре, че поне децата са й интелигентни и работливи млади хора, та успяват да се справят, но какво ли ще стане, когато най-малкото навърши 18 и се изнесе, тя остане без покрив над главата си (защото има право да обитава апартамента докато малкото стане на 18) и всички врътнат кранчетата и спрат да я издържат Sick
И за още 2-3 подобни случая се сещам, в които единият "опъва" за двама, а другият вечно не може да си намери работа ама и не се засилва да помага вкъщи ... Та не е като  да няма подобни паразити.

Съгласна съм с последния пост на In4i. Нито е нужно да се обяснявам на някой, какви точно сме си с човека до мен, нито пък имам нужда от подпис за да го наричам "Моят съпруг", или "Мъжът ми", или по някакъв друг начин, който ми харесва.

Тази жена от примера от светия дух ли е забременяла или от мъжете, с които е? Значи трябва да ми стане мъчно за бащата, който след като създал две деца му писнало да издържа семесйството си и си тръгнал? Направо не мога да повярвам как ги защитавате тия мъже и одобрявате, когато се измъкват от отговорност. Колкото до децата, не виждам нищо странно щом са на повече от 18г. да работят. Не всички родители са милионери, които могат да си издържат децата да учат до 30. А къде е бащата на най-малкото дете и защо не го издържа? Или това не е негов проблем. Тя си е забременяла (самооплождане), тя си ги е родила, тя да си ги издържа, на "таткото" му писва и си тръгва. За мен това не е нито мъж, нито баща ама явно съм с твърде високи изисквания.

# 680
  • София
...
И аз не искам да се сродявам със семейства, които считат, че брат ми е меринджейче и мамино синче, или пък се притесняват от факта, че няма имоти на свое име (а уж материалното нямало значение), не искам снаха която ще върти брат ми на пръста си и ще предава фасони само защото е родила едно-две деца и трябва да й се кланяме като на богиня, та все пак и аз съм раждала жена и не виждам защо трябва да се възхищавам толкова на друга родила. Уважението винаги трябва да се заслужи и само защото някоя ще дойде в семейството ни  аз трябва да припадна в несвяст заслепена от нейната хубост?
....

Ама, чакай сега, защо се изживявате с майка ти като някакви фактори в живота на брат ти? Надявам се, че брат ти няма да дойде да поиска разрешение от теб и майка ти, че да се ожени и да създава деца. Ако е така, извинявам се. Tired

Тежко и горко на тази снаха, която се сроди с вас. Майка ѝ ще разкатаете, честно.

Тръпки ме побиват от факта, че толкова много сте си повярвали. Sick Сестра и майка ще казват на здрав, прав, пълнолетен мъж, за кого да се жени и да прави ли деца, че имат претенции и каква снаха да им доведе. Ужас, ужас и безумие. ooooh!

Да попитам за "парцаланата": ами, ако ти бъдеш посрещната като парцалана в някое сем-во? Какво ще е чувството, а? Или на хай класата няма как да се случи подобно нещо? Wink

Извинявай, но в това вашето сем-во всичко е объркано. Никой не си знае мястото, правата и задълженията. Всеки се бърка в живота на другия без никакво притеснение и право. Stop

Ако мъж ми сервира сем-во с подобни отношения, ще бягам с 200км, че не се знае утре, дали няма да надничате на брата в спалнята, да не вземе да сгафи без надзор. Tired

Скрит текст:
Направо ми се ще да потърся муньовската тема.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 17:17 от missence

# 681
Тя и сега се оправя един вид без него.Само дето той продължава да се възползва от нея.Не се знае дали на него няма да му затрябват малкото пари и пак да се стигне до продажба.Тя трупа,като мравчица,а той нито плаща,нито дава, а че и права ще има някой ден върху общото.
Като опъва каиша поне да знае,че е за нея и децата.Тя си знае,но ме дразнят и ядосват такива готованковци,които използват закона да смучат свободно.

# 682
  • Пловдив

Ама, чакай сега, защо се изживявате с майка ти като някакви фактори в живота на брат ти? Надявам се, че брат ти няма да дойде да поиска разрешение от теб и майка ти, че да се ожени и да създава деца. Ако е така, извинявам се. Tired

Тежко и горко на тази снаха, която се сроди с вас. Майка ѝ ще разкатаете, честно.

Тръпки ме побиват от факта, че толкова много сте си повярвали. Sick Сестра и майка ще казват на здрав, прав, пълнолетен мъж, за кого да се жени и да прави ли деца, че имат претенции и каква снаха да им доведе. Ужас, ужас и безумие. ooooh!
[/quote]

Що за глупости, никой няма да му казва нещо, просто се притеснявам за него, защото не искам да направи грешка и после да страда. А що се отнася за евентуалната снаха дали ще е хубава или лоша слава на Богу не ми се налага да живеем заедно, дори на против достатъчно далеч. Както мога да съм на страната на  брат си ако тя го тормози и издевателства по някакъв начин над него, така мога да защитя и нея пред него ако той постъпва зле. Аз се стремя да съм справедлива и от моята кръв изисквам повече отколкото от чуждата.

# 683
  • София
Скрит текст:

[/spoiler]
Що за глупости, никой няма да му казва нещо, просто се притеснявам за него, защото не искам да направи грешка и после да страда. А що се отнася за евентуалната снаха дали ще е хубава или лоша слава на Богу не ми се налага да живеем заедно, дори на против достатъчно далеч. Както мога да съм на страната на  брат си ако тя го тормози и издевателства по някакъв начин над него, така мога да защитя и нея пред него ако той постъпва зле. Аз се стремя да съм справедлива и от моята кръв изисквам повече отколкото от чуждата.

[/quote]

От постовете ти разбирам, че брат ти е пълнолетен, голям и независим мъж. Остави го той да си решава въпросите за снаха, женитба, деца и т.н. И да сгреши (недай Боже), грешката ще си е негова. Съвети може да давате, ако ви поиска. Той ще го живее този живот, не вие, защото понякога от добронамерени съвети пати този, който се вслушва в тях. Не може цял живот да го вардите като хлапе.

Успех!

# 684
Anastasiya_S, тя си е търтей, свикнал други да я издържат. И да, лошо няма пълнолетните деца да работят, но не и да го правят на по две места, само за да й смогнат на разходите, а накрая за тях самите да остават само жълти стотинки, с които да не могат и едно кафе да изпият с приятели. Най-голямото й дете взимаше около 1500лв. в средно голям град (със същите пари в същия град спокойно могат да живее тричленно семейство, че и да им остават). Средното беше с около 700лв. заплата, грижеше се за малкото, чистеше, готвеше ама мама пак беше недоволна ... Да не говорим, че от бащата на най-малкото получава по 250лв. всеки месец и мисля им плаща сметките за ток и вода.
Същата тази "светица" на Коледа сервира на най-големия, че не е плащала вноските по заема (за които той всеки месец й пращаше отделно пари докато беше в чужбина), защото видиш ли другите пари не й стигали.
Та хайде не ми обяснявай как нещата при нея са окей, мъжете й са едва ли не безотговорни, защото не искат да я търпят, а децата й са длъжни да я издържат Whistling

# 685
  • София
Инчи, ако обичаш брат си, не я разказвай тая история пред хора. Може и да е чудесно момчето, ама го представяш като брутален муньо, който без мама не може гащите да си върже и а размаха някоя пред него бедър, а са му отишли имотчетата ....
Как не те е срам да го излагаш така, наистина не знам.

# 686
А бе вие до пълнолетие на децата ли не работите,че да ги гледате?Че как да работи, като му родила деца.Няма да работи 2-3-4г.,ама 10години....и все да гледа деца.

# 687
А бе вие до пълнолетие на децата ли не работите,че да ги гледате?Че как да работи, като му родила деца.Няма да работи 2-3-4г.,ама 10години....и все да гледа деца.

Има мъже, на които им е ок жената 10 години да не работи. Ако пък не е така, разбират се, делят си всички ангажименти на две и тя тръгва на работа. Щом някой си е мълчал 10 год.докато жената не работи, значи по някаква причина го е устройвало. Не разбирам защо при развод бащата дава някаква смешна издръжчица, а от майката се очаква основната издръжка на децата плюс всички останали грижи около тях, това на вас ви се струва нормално и защитавате този модел. Значи за жената е по-добре да не се жени, а и ако има деца пак тя трябва да си поеме основната грижа. Мъжът е само осеменител и нищо друго от него не трябва да се изисква. Да си живее в апартамента пък нещастницата да се изнася с децата на квартира и да се чуди как да свързва двата края, апартамента не е неин и тя няма права (нали за имоти се говореше относно случая със сина-мениджър).

# 688
  • Пловдив
Инчи, ако обичаш брат си, не я разказвай тая история пред хора. Може и да е чудесно момчето, ама го представяш като брутален муньо, който без мама не може гащите да си върже и а размаха някоя пред него бедър, а са му отишли имотчетата ....
Как не те е срам да го излагаш така, наистина не знам.

Явно не следиш темата, не изкарвам брат си никакъв, и тук изобщо не става въпрос за него. Става въпрос за жени тръгнали на лов за съпрузи и начините да се предпазят хората от някаква неволна грешка, която после би им съсипала живота или би ги върнала години назад. В крайна сметка никой на никого не може да кажа, кой за кого да се жени и с кого да си прави деца и да се жени ли изобщо. Все ми е тая брат ми или който и да е друг брат за кого ще се ожени стига да е щастлив и любовта му да е споделена.  А темата по принцип е - едно момиче живее 6 години с едно момче, после забременява, всичко е наред и двамата са щастливи тя обаче искала романтично предложение за брак и сватба, но не иска да говори с него, а той сам трябва да се сети понеже иначе щяло да бъде изпросено.

# 689

...
И аз не искам да се сродявам със семейства, които считат, че брат ми е меринджейче и мамино синче, или пък се притесняват от факта, че няма имоти на свое име (а уж материалното нямало значение), не искам снаха която ще върти брат ми на пръста си и ще предава фасони само защото е родила едно-две деца и трябва да й се кланяме като на богиня, та все пак и аз съм раждала жена и не виждам защо трябва да се възхищавам толкова на друга родила. Уважението винаги трябва да се заслужи и само защото някоя ще дойде в семейството ни  аз трябва да припадна в несвяст заслепена от нейната хубост?
...

Кралското семейство ряпа да яде пред тукашните образи.

Тежко и горко на тази снаха, която се сроди с вас.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт