УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 92 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
miss july,защо не си вземеш направление и не отидеш в Света София?Същите лекари,но по ЗК.  Peace
Защото няма часове.

# 271
Да...наистина бързо им свършват...  ooooh!

# 272
... после се изплакват и тогава се стерилизират в специална машина, чийто градуси бяха над 120 ако не се лъжа, името на машината вече не помня, но не мисля че е толкова важно.
може би става въпрос за "автоклав" ?

# 273
... после се изплакват и тогава се стерилизират в специална машина, чийто градуси бяха над 120 ако не се лъжа, името на машината вече не помня, но не мисля че е толкова важно.
може би става въпрос за "автоклав" ?
Да, май така се казваше  Simple Smile

# 274
Момичета, може ли да споделите мнението си - някоя от вас била ли е оперирана по новия метод на секцио (с вертикален разрез м-д на Щарк)? Смятате ли, че наистина е за предпочитане пред стандартния метод?  Ще съм ви благодарна да споделите!

# 275
Една приятелка наскоро роди по този начин.Драгнева я опепира,бях изумена колко бързо се раздвижи и влезе в ритъм.  bouquet

# 276
Момичета, може ли да споделите мнението си - някоя от вас била ли е оперирана по новия метод на секцио (с вертикален разрез м-д на Щарк)? Смятате ли, че наистина е за предпочитане пред стандартния метод?  Ще съм ви благодарна да споделите!
Аз - но разрезът ми не е вертикален, а хоризонтален. Ирмов ме оперира. Боля ме не повече от менструация. Ходех изправена от ден първи, нямах никакви болки в мускулите и се раздвижих без никакъв проблем преди останалите. Носих си детето на ръце, ставах с него на ръце от леглото.
Само има едно нещо, което трябва да се съблюдава - понеже не те боли е лесно да се пресилиш и да получиш кръвоизлив без да усетиш. Затова в началото давай по-спокойно.
Стискам палци да съм се възстановила напълно и като отида на контролен преглед всичко да е наред.

# 277
  • Бургас
Моя приятелка скоро роди по този метод и също е много доволна.

# 278
Момичета споделете след изписването от болницата полагат ли ви се прегледи от педиатър от самата болница ?Ще раждам в ДМ живот и здраве другия месец,но след това ще се местим в Пловдив и ми се иска да си запиша детето на педиатър там. Та ако ми се полагат мога ли да използвам тях,а бебка да я запиша месец след раждането?

# 279
Момичета споделете след изписването от болницата полагат ли ви се прегледи от педиатър от самата болница ?Ще раждам в ДМ живот и здраве другия месец,но след това ще се местим в Пловдив и ми се иска да си запиша детето на педиатър там. Та ако ми се полагат мога ли да използвам тях,а бебка да я запиша месец след раждането?
Полагат ти се два контролни прегледа в рамките на месеца, като единия трябва да е между 21 и 30 ден, защото дават втори прием на витамин К  Simple Smile

# 280
Полагат ти се два контролни прегледа в рамките на месеца, като единия трябва да е между 21 и 30 ден, защото дават втори прием на витамин К  Simple Smile
Което значи ли ,че аз мога да си запиша детето при личен педиатър след тези 2 прегледа?Или съм задължена след раждането да го запиша?Питам,защото прочетох,че смяната може да се направи само м.Юни и м.Декември.
ПП. Много се извинявам,че не е точно по темата,но намерих само стари такива теми.

# 281
Което значи ли ,че аз мога да си запиша детето при личен педиатър след тези 2 прегледа?Или съм задължена след раждането да го запиша?Питам,защото прочетох,че смяната може да се направи само м.Юни и м.Декември.
ПП. Много се извинявам,че не е точно по темата,но намерих само стари такива теми.
Ами не съм сигурна за това, по принцип след като те изпишат и педиатъра идва на следващия ден в дома ви. Честно казано не виждам проблем да стане записването по-късно. А за това, което си чела, то е за смяна, а ти ще правиш първоначален избор, би трябвало по всяко време да може.

# 282
  • град-държава
Прегледите нямат общо с личния. Не са обвързани взаимно. Личната е виждала малката само на посещението вкъщи, тогава и я записах, мисля и тона беше след първия преглед от изписването в ДМ . Водя я на ДК и ваксини в Девата. Първите прегледи бяха безплатни и не съм забелязала да 'и дават нещо на тях.  Thinking

# 283
  • Пловдив
Детето трябва да има избран ЛЛ, който може и да не е педиатър, но да дава направления за такъв без да му се свидят и да задава много въпроси.До 3 дена след изписването трябва да имате домашно посещение от избрания лекар.Записването трябва да е максимално бързо, тъй като този лекар издава последния изравнителен болничен на родилката. Ако ЛЛ е общопрактикуващ, направленията за педиатър може да се ползват където си решите. Смяната на ЛЛ за деца може да е по всяко време на годината.

# 284
Много,ама много Ви благодаря за отговорите и още един път се ИЗВИНЯВАМ,че разводних темата с моите въпроси !!! Много бяхте изчерпателни, БЛАГОДАРЯ !  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт