УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 92 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Няма изискване ЛЛ на детето да го посети до 3 дни.  Peace
Лично аз я извиках 1 седмица след изписването. Просто исках да събера въпроси, които не са ми ясни и да я питам наведнъж, а не всеки ден да звънкам и да питам това и онова.  Laughing

При мен как бяха нещата:
Домашно посещение от ЛЛ на детето - на 7ми ден.
На 10ти ден след изписването - 1 безплатен преглед в Девата.
На около 30ти ден - 2ри безплатен преглед в Девата.
След това 1 профилактичен преглед при педиатъра и почнахме ежемесечните прегледи.

Нашият ЛЛ на детето и педиатъра на детето работят заедно и си разменят направленията директно между тях. Мен не ме занимават.  Peace

Vermilion`, на втория преглед в Девата капват витамин К в устата на бебето. Става за секунди и може да не си забелязала. Дори в епикризата е посочено 2ри преглед да е около 30 ден, за да може да дадат витамина.  Peace

# 286
  • Бургас
Здравейте,д-р Панайотова кога има часове за ФМ ?

# 287

Tя е гостуващ лекар. Звънни на регистратурата и питай кога ще идва. Възможно е да не знаят дата все още. На мен ми записаха телефона и на следващия ден ми се обадиха да ми кажат датата.

# 288
  • Бургас

Tя е гостуващ лекар. Звънни на регистратурата и питай кога ще идва. Възможно е да не знаят дата все още. На мен ми записаха телефона и на следващия ден ми се обадиха да ми кажат датата.
Благодаря!

# 289
Момичета, някоя от вас раждала ли е със секцио (планирано), но без избор на екип? Въобще смятате ли, че избора на лекар ще има значение за по-добро обслужване ?

# 290
  • град-държава
Имам 2 познати родили без избор на екип - нармално при д-р Ангелов и секцио, но не се сещам при кого. И двете са без никакви оплаквания.
Аз избрах екип, тъй като държах да роди при следящия бременността ми лекар.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 15:39 от Vermilion`

# 291
  • Бургас
Момичета, някоя от вас раждала ли е със секцио (планирано), но без избор на екип? Въобще смятате ли, че избора на лекар ще има значение за по-добро обслужване ?
А защо просто не си запишеш секциото в деня, в който следящия те лекар е на смяна? Доколкото знам не се плаща за избор на екип ако си уговориш секциото в смяната на лекаря ти.

# 292
"А защо просто не си запишеш секциото в деня, в който следящия те лекар е на смяна? Доколкото знам не се плаща за избор на екип ако си уговориш секциото в смяната на лекаря ти. "

Понеже дори е лекаря да е на смяна в този ден, той може да поеме друга родилка, тоест пак не е сигурно, че точно той ще може да те поеме и оперира. Разбрах, че ако държиш на даден лекар трябва да се  заяви предварително и съответно да се плати.

# 293
  • Пловдив

А защо просто не си запишеш секциото в деня, в който следящия те лекар е на смяна? Доколкото знам не се плаща за избор на екип ако си уговориш секциото в смяната на лекаря ти.

Понеже дори е лекаря да е на смяна в този ден, той може да поема друга родилка, тоест пак не е сигурно, че точно той ще може да те поеме и оперира. Разбрах, че ако държиш на даден лекар трябва да се  заяви предварително и съответно да се плати.

Не е точно така.Моето планово секцио беше съобразено записано в графика на следящия ме АГ, не съм плащала избор на екип.

# 294
  • град-държава
Аз също родих в смяна на лекаря, но се плаща. Ако не заявиш конкретен избор може да родиш при всеки, който е на смяна в този момент, а може да има и избор от друга родилка.

# 295
  • Пловдив
Възможно е, все пак аз родих отдавна, тогава болницата  още  не работеше със ЗК, не съм най-актуалния пример.Извинявам се, ако съм подвела някой. Peace

# 296
Зълва ми роди Май месец при д-р.Ангелов,който си ѝ водеше бременността - планово секцио беше и го съобразиха така,че той да си е на смяна и той да направи секциото- бяха се разбрали за 18 часа,като нея я повикаха на обед в болницата..Нищо не е заплащала.
Аз водя своята ЖК при него, вече съм в 9ти месец и искам да раждам нормално,а при последната ни среща го попитах как ще се случат нещата,ако той не е на смяна,а той ми отговори " Обаждаш ми се и аз пристигам.Не може да те следя 9 месеца и накрая да те засиля при някой друг."  Също така ми каза,че когато наближим термин,ако се падат дни в които него го няма, ще го предизвикаме така,че да си е той там.
Ако нещо конкретно за Ангелов ви интересува мога да попитам - утре сме на преглед. Simple Smile

# 297
  • Бургас
Жени Панайотова още не е дала график и ми казаха да се обадя в края на месеца. Дори не ми поискаха телефона. Имало часове за Борис Сотиров, за който обаче няма никакви отзиви никъде  Confused
Въобще от регистратурата на ДМ много ме дразнят напоследък. Първо ми объркаха името. После ги питах без записан час кога е най - удачно да дойда за преглед. Казват ми 13 часа. Звъня по след 2 минути, че забравих да питам нещо и ми вдига друга от регистратурата. И нея питах кога да дойда , а тя ми казва "Ела към 17ч, защото от 13 до 16 има записани плътно часове през 20 мин". Тази първата, която ме прати да ходя в 13 ч, не видя ли графика, че докторката е заета плътно до късния следобед. Въобще пълна анархия и липса на координация. Като нищо да се окаже, че има график за Панайотова, но онази да го е проспала.

Cara mia, на теб какво ти отговориха да си свирим версиите  Laughing

# 298
Аз също родих в смяна на лекаря, но се плаща...

Хм... май всеки случай е различен.  Thinking
Две познати родиха (секцио и съответно предизвикано раждане) в смените на Татарова и Ирмов, съобразени с графиците им и не са плащали.

Аз водя своята ЖК при него, вече съм в 9ти месец и искам да раждам нормално,а при последната ни среща го попитах как ще се случат нещата,ако той не е на смяна,а той ми отговори " Обаждаш ми се и аз пристигам.Не може да те следя 9 месеца и накрая да те засиля при някой друг." 

Ако е на смяна предполагам, че няма да платиш, но ако ще го викат - май, май 100% ще плащаш.
Аз тръгнах да раждам извън смяната на лекаря. На регистратура 100 пъти ми повториха, че ще платя, ако извикат Ирмов. Казах им да са спокойни, аз отдавна го бях извикала  Laughing и знам, че се плаща. Драгнева ме приемаше, докато дойде Ирмов и тя 10000 пъти ми намекна, че "услугата се заплаща!". Драгнева на смяна = 100000% предпочитам да платя и да дойде друг.  Whistling

# 299
Аз също родих в смяна на лекаря, но се плаща...

Хм... май всеки случай е различен.  Thinking
Две познати родиха (секцио и съответно предизвикано раждане) в смените на Татарова и Ирмов, съобразени с графиците им и не са плащали.

Аз водя своята ЖК при него, вече съм в 9ти месец и искам да раждам нормално,а при последната ни среща го попитах как ще се случат нещата,ако той не е на смяна,а той ми отговори " Обаждаш ми се и аз пристигам.Не може да те следя 9 месеца и накрая да те засиля при някой друг." 

Ако е на смяна предполагам, че няма да платиш, но ако ще го викат - май, май 100% ще плащаш.
Аз тръгнах да раждам извън смяната на лекаря. На регистратура 100 пъти ми повториха, че ще платя, ако извикат Ирмов. Казах им да са спокойни, аз отдавна го бях извикала  Laughing и знам, че се плаща. Драгнева ме приемаше, докато дойде Ирмов и тя 10000 пъти ми намекна, че "услугата се заплаща!". Драгнева на смяна = 100000% предпочитам да платя и да дойде друг.  Whistling

Ами аз в последния ни разговор ( 03.08) след всичката информация относно раждането,която получих от него и описах в поста си , го попитах каква е цената за раждането и той отговори " Безплатно е , нали вече сме университетска болница.Плаща се само за Екстрите(които аз поисках) - епидурална - 200лв, присъствие на мъжа ми - 150 лв и от любопитство попитах колко струва самостоятелна стая - 1000лв ми казаха.  А ти при Ирмов ли си водеше ЖК ?

Общи условия

Активация на акаунт