УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 90 755
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Аз мога да дам препоръка за нощниците- вземете си 2,3 С ПРЕЗРАМКИ и един по-плътен халат. 2,3 защото се цапат, особено секцио, а ако сте за 5 дни, дори ....повечко. А с презрамки, първо е много топло в болницата , 2ро е най-удобно за кърмене  Peace  Мятах халата като ходех нагоре- надолу.

Раждах преди близо 3 години, януари 2014, израждаха ме Недялков и младият Минчев, който се шегуваше с моята секси нощничка  Mr. Green Mr. Green Crazy но си беше много удобна  Rolling Eyes Живот и здраве пак така бих се заредила.

Относно превръзките, вземете си нощни и големи, с крилца, не от тези за родилки, не са удобни, а попивателната способност е същата  Tired

За гащите, еднократните са хич неудобни. Ползвах на HM има едни комплект от 2-3бр за бременни, те ми бяха по-удобни  Peace

Скрит текст:

Друго, което бих замъкнала или накарала, да ми донесат е електрическа кана, особено зимата и заради стимулиране на лактацията, пиех много лактогонен чай.....нали се сещате какво чудо от пренасяне на топла от кафето, вода в малки чашки става, ако нямате кана  ooooh! Бях ги побъркала , че и съквартирантката заразих  и ни знаеха като жабите от 1ва стая  hahaha hahaha

Иначе си има всичко, аз съм от капризните, но е като да си на хотел. Още тогава останах много доволна. Персонала е супер с изключение на една от санитарките с рижава коса беше  #2gunfire #2gunfire  ако пак ми се случи да раждам, ще и огранича достъпа до мен със сигурност

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 09:21 от EXACTLYou

# 541
Аз си взех от онези нощници с ръкави и копчета отпред - за кърмачки. Много ми бяха удобни - при секцио имах 5 броя и си ги сменях. Ползвах превръзки за родилки, на мен ми бяха по-удобни от обикновените, може би е въпрос на лични предпочитания. Както и имах гащи за еднократна употреба - много бяха удобни особено първите дни, но е хубаво да са поне номер- два по-големи от реалния размер, който човек носи. Или поне с тези, които аз бях купила, беше така. Понеже не се разтягаха, и за да ти е комфортно, а не да се впиват - по-големи.

# 542
Аз раждах с тяхна нощница,за след това си носих още 2. Ппевръзките за родилки и на мен не ми бяха удобни ,карах си с обикновенни нощни:) също да допълня-крем да зърна,по възможност без отмиване. Ако ще кърмите почти са сигурни разранените зърна в началото. Иначе се сещам,че и еднократни чехли дават от болницата,но пак най-добре си носете и то такива които стават и за баня:)

# 543
Здравейте настоящи и бъдещи мами  Simple Smile нова съм в тази тема и не съм сигурна че съм за тук!
Бременна съм в 28 седмица и съм с диабет. Водя си женската консултация при д-р Веселин Ангелов от ДМ като през бременността всеки мисиц лежа в София в Майчин Дом, заради диабета. Остана ми още едно лежане през декември и след това вече рябва да се ориентирам къде ще раждам. Докато лежах през тези месеци в Майчин Дом слушах ужасни неща за там, има големи специалисти но пък условията са ужасни. А и доктора е при мен само докато извади бебето(везните конят към раждане секцио, а не нормано) след това си в ръцете на акушерките, които имат ужасно отношение. И сега се чудя къде е най добре да родя - Бургас ми е по близо, а в София може би са по добри специалисти.
Има ли някоя от вас която е с рискова бременост, диабет или каквото и да е, която да е родила в Девата? До колко са добри специалистите там, неонатологията им, важно е бебчо да е добре? Моля, споделете мнение!

# 544
  • град-държава
Водиха ме с гестационен диабет и бях на диета последнитите 2 месецао т бременността ми, тъй като бях точно под чертата при обременяването, но не съм лежала в патология. Родих в ДМ с операция при д-р Татарова, а секциото беше следствие от други обстоятелства. Кумата на майка ми с диабет щяха да ги уморят в МД, но това преди години.
Изобщо мисълта за държавно отделение мен ме втриса и доброволно не стъпвам, също да няма никакви други варианти.
п.п.
Неонатологията на ДМ е 3 ниво на компетентност. Без забележки съм спрямо екипите от АГ и неонатология. Акушерките и от двете отделения са страхотни. Аз лично съм с прекасни впечатления от д-р Ангелов при престоя ми в болницата, и веднъж ме прие по спешност през нощта.

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 17:33 от Vermilion`

# 545
  • Бургас
Аз бях с преекламсия и родих със спешно секция в Девата. Всичко беше на ниво.

Лежах и 2 пъти за задържане и в двата случая съм доволна, че не се стигна до раждане , а вторият път бяха готови да започна да раждам, започнаха да подготвят и бебето, като ми биеха стероиди. Но за щастие всичко се размина и родих седмица преди термин.....вдигнах кръвно пак и нямаше смисъл да се стискам повече  Rolling Eyes

# 546
Благодаря ви момичета за отговорите, все още нищо не се е променило в МД от едно време. Може да има наистина добри специалисти-лекари, но тяхната работа при раждане е половин час, след това оставаш в ръцете на акушерките, които там нямат никакво отношение към родилките, а за бебчовците да не говорим.
Благодаря ви още веднъж! Hug

# 547
Въпрос към мамите с планирано секцио в Девата - в деня на секциото ли се хоспитализират или ден по-рано? Престоя 5 дни ли е както в другите АГ клиники?

# 548
Въпрос към мамите с планирано секцио в Девата - в деня на секциото ли се хоспитализират или ден по-рано? Престоя 5 дни ли е както в другите АГ клиники?
В деня на секциото, рано сутрин. Седмица преди това си минава консултация с кардиолог и анестезиолог в св.София, но са само прегледи, не те хоспитализират. 5 нощувки е престоя, но аз пожелах да напусна ден по-рано с декларация за съгласие, ако всичко е наред с теб и бебето ви пускат Simple Smile

# 549
Здравейте,заплаща ли се следенето на тонове в Св. София?

# 550
Здравейте,заплаща ли се следенето на тонове в Св. София?

Безплатно е, ако се следиш при техен лекар.

# 551
  • град-държава
Безплатно е само, ако си по каса май. Аз си плащах, въпреки, че от начало до край се следих и родих при техен лекар, но бях на частно. 10лв е запис на тонове. В патология в Девата са ми правили запис няколко пъти и там не съм плащала.

# 552
Не съм ползвала абсолютно нищо по ЗК, плащах изцяло на частно и никога не са ме таксували за тонове в Св.София.  Peace
В Девата не съм ходила.

# 553
  • град-държава
В СС аз съм платила апсолютно всеки запис на тонове. Явно е избирателно - ако са на кеф, или не.  Crazy

# 554
В СС аз съм платила апсолютно всеки запис на тонове. Явно е избирателно - ако са на кеф, или не.  Crazy
На мен навремето Ирмов ми беше казал, че навсякъде /в Бургас/, независимо от здравни осигуровки/следене тоновете са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт