УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 90 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
И аз имам вдин въпрос относно изследванията Simple Smile Помня че в началото на бременноста ми правиха изследвания за васерман, но четах, че те са валидни 6 месеца. В края на бременноста правят ли се пак, тъй като вече съм в 9 месец и почнах да се подготвям по задълбочено и не искам да пропусна нещо  Rolling Eyes

# 526
Скрит текст:
Искам да попитам как стои въпроса с кърменето. Как процедират в болницата  при отказ на майката на детето да се дава АМ. Ще го оставят при мен в стаята или ще ми го носят за всяко хранене?

Моето не са го хранили с АМ. Нямаше нужда, тогава имах достатъчно кърма(коластра).
По мое желание бебето беше при тях първата нощ. Родих вечерта и бях доста неориентирана. Благодарна съм им, че се грижеха за бебка.
След това е била при мен през цялото време. Взимаха я само да сменят памперса.

Поощряват кърменето.  Peace
Това звучи добре.
А вечерта след раждането до времето, в което са ти я дали, какво е яло детето?
До към 22ч бяхме с бебка двете в реанимацията. После мен ме свалиха, а нея я взеха за тоалет. Към полунощ едната сестра ми я донесе и пробвахме да я кърмя. Имаше някакви капки коластра, които според сестрата са напълно достатъчни за дете на 2 часа.
След това изрично ме попита искам ли да ми остави бебето или те да се грижат през нощта. Аз си признавам, че предпочитах те да я гледат. Толкова ме беше страх.  Crazy
Сутринта към 5-6 часа ми я донесоха и от там нататък продължихме с опитите за кърмене. През нощта не са я хранили, тя е спала.

п.с. Междудругото бебето ми в болницата (а и вкъщи) е спало през цялата нощ. Аз нали съм чула, че бебетата трябва да реват и да побъркват майките и питах едната сестра защо бебето ми спи, добре ли е, да я будя ли? А сестрата: "Бебето ти е добре, ти си късметлийка, 99% от майките мечтаят бебетата им да спят.".  Laughing И до ден днешен спи по цяла нощ.  Twisted Evil

Jujuto1, аз си отидох с първите изследвания. Никой не ме е карал да правя нови в 9ти месец.  Peace

# 527
  • Бургас
Jujuto1, няма нужда да правиш нови изследвания. Всички, които си правила в началото (хив, васерман и т.н.) са достатъчни, поне на мен не са ми искали нови.
Относно кърменето, в болницата ме насърчаваха постоянно. Първите два дни нямах грам коластра, но акушерките идваха постоянно и ме мотивираха, показваха ми как да поставям бебка на гърда, как да използвам помпата, за да стимулирам гърдите, как да поставям протекторите за зърна, тъй като моите, оказа се че са плоски. Уникални са всички там, за миг не ме оставиха да се отчая. И до момента си я кърмя, макар че кърмата ми не е достатъчно и я дохранвам, но колкото толкова, не се отказвам.  Hug

# 528
Благодаря ви  Hug

# 529
Полагат ли се и нощници или трябва да си носим, тъй като в заявлението за раждане в интернет пише, че се полагат, а в това което се попълва на място никъде не пише   Thinking

# 530
Aз си носих 2. С едната раждах - пот, пот, пот, кръв, пот.  Mr. Green
С другата изкарах престоя.

Вероятно имат някакви нощници (при спешни случаи ала бала), но аз предпочитам моя лична да нося.

# 531
Да дават,но си носи,защото ако я изцапаш ще можеш да я смениш.

# 532
  • град-държава
И аз си носих 2бр, майка ми ми ги подменяше с нови. Съквартирантката ползваше първите дни болнични, но те са за еднократна употреба.

# 533
Как сте, момичета? Имам един въпрос: някоя от вас ходила ли е на ФМ при др. Троянчев, колко струва и къде преглежда?  А доволни ли сте от него?

# 534
Ampata на 12 бях на преглед при него.Доволна съм,обясняваше ми всичко което вижда.Ето снимка на всичко което е правил http://prikachi.com/images.php?images/324/8959324j.jpg
 http://prikachi.com/images.php?images/325/8959325x.jpg . Прегледа струваше 80лв даде ми видео запис на диск и снимки.Пуска и 4Д докато показва бебчо  Simple Smile Човека е възрастен доста,очаквах някой младок,а и освен това е с доста модерна апаратура.Познавам едно момиче,което си плати 1000 за да роди при него,тук в Бургас.Преглежда на ул. Оборище 68.Факт е,че за тези 15мин в които бях вътре се събраха доста хора.Подраних доста и преди мен също имаше много двойки.Явно човека си разбира от работата.

# 535
Аз също си носих, но още с влизането ме попитаха имам ли нужда от чехли и нощници. Съквартирантката си поиска на третия ден някъде, беше памучна, не за еднократна употреба

# 536

Baby.st.ss много ти благодаря за бързият отговор  Hug Януари ми предстои ФМ и ме пратиха при него, а аз не бях го чувала  Laughing Laughing

# 537
Няма защо.  Hug Той е от Пловдив има доста хубави отзиви за него.  Peace

# 538
2 пъти фодих при др. Троянчев. И двата пъти имаше много хора и доста забавяне в часовете, но е факт,че и двата пъти останах много доволна. Наистина обяснява много неща  Peace

# 539
  • Бургас
Полагат ли се и нощници или трябва да си носим, тъй като в заявлението за раждане в интернет пише, че се полагат, а в това което се попълва на място никъде не пише   Thinking
Аз си носих два броя нощници, но едно от момичетата в стаята ползваше нощница на болницата - памучна беше, прилично изглеждаше.

Общи условия

Активация на акаунт