УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 91 994
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
A пък ние все да отидем да направим декларация, да отидем...и взех, че отидох да родя по-рано.  Laughing
Никой няма да ви върне, ако родите без декларация. Просто таткото ще отиде веднага след раждането да си признае детето.
Но, разбира се, по-лесно и удобно е да се направи предварително за да не се бяга в последния момент.  Peace

Grinning Grinning Благодаря за инфото. Да, все пак наистина по-добре да се направи по-раничко. Проблемът обаче е, че трябва да е решено и името на детето, предполагам, и да се запише в декларацията, а при нас все още има спор по въпроса - хехе.

# 241
Ако вие си я напишете декларацията и си я занесете на лист на нотариус ще ви струва 6 лева.

# 242
  • Бургас
A пък ние все да отидем да направим декларация, да отидем...и взех, че отидох да родя по-рано.  Laughing
Никой няма да ви върне, ако родите без декларация. Просто таткото ще отиде веднага след раждането да си признае детето.
Но, разбира се, по-лесно и удобно е да се направи предварително за да не се бяга в последния момент.  Peace

Grinning Grinning Благодаря за инфото. Да, все пак наистина по-добре да се направи по-раничко. Проблемът обаче е, че трябва да е решено и името на детето, предполагам, и да се запише в декларацията, а при нас все още има спор по въпроса - хехе.
Не е задължително да съдържа името на детето, в нашата декларация не пише име, нито пол на детето. Пише само, че бащата.... припознава детето, което предстои да бъде родено от майка..... за свое дете с последиците по закон, като изразява съгласието си името му да бъде вписано в акта за раждане, като баща на детето. Отдолу пише, че аз като майка, съм  съгласна .... (името на таткото) да бъде вписан като баща на детето ми в акта за раждане.   Wink

# 243
Супер, значи и така става - благодаря за бързия отговор, Reneta Simple Smile

# 244
  • Бургас
За нищо  Hug

# 245
Някой знае ли дали този месец ще има кампания в Света София с ехографски прегледи на бъбреци и пикочна система. И ако има дали вече записват часове  newsm78

# 246
Някой знае ли дали този месец ще има кампания в Света София с ехографски прегледи на бъбреци и пикочна система. И ако има дали вече записват часове  newsm78
Принципно са всеки четен месец, тъй че би следвало да има кампания. За по-сигурно се обади и попитай  Peace

# 247
  • Бургас
Искам да попитам в Девата има ли денонощно гинеколог на разположение при спешни ситуации?

# 248
  • град-държава
Искам да попитам в Девата има ли денонощно гинеколог на разположение при спешни ситуации?
Има, при това няколко май.
Налагало се е да ме приемат в 11 вечерта и имаше лекари. Малко преди да родя също ме качваха една вечер за запис горе, но д-р Татарова си беше на смяна тогава, но имаше и други лекари на етажа.

# 249
  • Бургас
Здравейте,може ли отзиви от мама раждала нормално в ДМ?Може и на лс да ми пише.Благодаря!

# 250
  • Бургас
Момичета, тези от вас, които са раждали нормално с епидурална упойка - кой анестезиолог ви я поставя, доволни ли сте и боли ли самото поставяне на катетъра  newsm78

# 251
Момичета, тези от вас, които са раждали нормално с епидурална упойка - кой анестезиолог ви я поставя, доволни ли сте и боли ли самото поставяне на катетъра  newsm78

Когато поставяха упойката имах толкова силни контракции и толкова много боляха контракциите, че и със сатър да ме режеха нямаше да усетя.  Laughing След упойката раждането стана песен.  Sunglasses

# 252
Момичета, един малко страничен въпрос, но все пак за мен, както и, предполагам, за имащите желание да кърмят, е важен - разбрах, че в болницата разполагат с помпи за кърма, но се чудех в какво състояние са, дали всяка родилка може да ги използва или са ограничен брой? Въобще смятате ли, че е добра идея да се ползват и дали ще свършат работа? Просто се чудя, дали е необходимо да си купя предварително (предвид това, че не знам дали ще ми е нужна... нали не се знае как ще се развият нещата). Колебая се дали да инвестирам направо в някоя по-добра  и по-скъпа марка или да взема по-обикновена, понеже не знам дали ще трябва...

# 253
Момичета, един малко страничен въпрос, но все пак за мен, както и, предполагам, за имащите желание да кърмят, е важен - разбрах, че в болницата разполагат с помпи за кърма, но се чудех в какво състояние са, дали всяка родилка може да ги използва или са ограничен брой? Въобще смятате ли, че е добра идея да се ползват и дали ще свършат работа? Просто се чудя, дали е необходимо да си купя предварително (предвид това, че не знам дали ще ми е нужна... нали не се знае как ще се развият нещата). Колебая се дали да инвестирам направо в някоя по-добра  и по-скъпа марка или да взема по-обикновена, понеже не знам дали ще трябва...

Момичето, с което бях в една стая, поиска помпа от неонатологията. Донесоха й без проблем, на Авент ръчна, но състоянието й не беше добро и изцеденото със сигурност не може да се дава на бебето - самото шише не беше съвсем чисто, със сигурност не беше и стерилизирано. Не бих докоснала нещо такова, използвано от не-знам-си-кого преди мен, помпата за мен е доста лична вещ.
Не знам какво да те посъветвам иначе, аз помпа си купих много след раждането повече от любопитство, отколкото от нужда, при това евтина. Бях решила да дам шанс на тялото си да се регулира само спрямо бебето, но пък и нямах нужда от стимулация, имах повече мляко от необходимото. Изцеждала съм на ръка само веднъж, понеже имах запушено каналче и се налагаше. На твое място бих изчакала и ако  имаш реална нужда от помпа, си вземи направо електрическа. Препълнените гърди са нещо нормално в началото и не мисля че са проблем, ако бебето си засуче редовно и нормално.

# 254
Изцедена кърма без значение от тяхна или твоя помпа няма да дадат на бебето, просто защото няма как да ги стерилизират в болницата. Ако кърмиш добре, но изцедена - не. На мен ми беше нужна помпа защото бебето беше в кувиоз, а аз трябваше да облекча гърдите и ползвах тяхна /която си беше новичка/, но изхвърлях кърмата. Изписаха ме преди бебето и си купих в деня в който ме изписаха ръчна Авент, защото и другите ми принадлежности бяха на същата марка ,за да бъдат съвместими. Мога да бъда по- подробна на лични  Peace

Общи условия

Активация на акаунт