УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 92 010
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Аз ползвах тяхна помпа на Авент. Много ми помогна да се облекча, защото се бях препълнила, а бебето не беше при мен 3 дни (стоях 5). Гърдите ми бяха станали на камък и после малкия не искаше да суче, та прибягнах до нея. Беше в прилично състояние, но не се стерилизира. Помолих да ми я изварят, както и 2-те малки шишенца, които носех, но ми беше отказано. Исках да дам на бебето си от шише, защото така и не засука, но не можах. Ревях и хвърлях в мивката, това, което можеше да изяде детето ми, а то беше много.  #Cussing out

# 256
Благодаря ви за бързите отговори, Офелия, Lady Ice, Alice! Simple Smile Сега ми стана ясно как стоят нещата, та ще видим какво ще измисля.. Simple Smile От скоро влизам във форума, но наистина вече мисля, че е много полезно нещо -  така всеки като разказва от опит. Благодаря отново Simple Smile

# 257
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета.
Мамите родили нормално в ДМ може ли да споделят информация как стои въпроса с клизмата преди раждането?Прави ли се все още ? И като цяло малко повече информация по въпроса. Не е най-приятната тема,но ми предстои раждане там и ме интересува всичко , което ме очаква. Благодаря Ви предварително ! Simple Smile  Embarassed

# 258
  • град-държава
Не правят клизми, доколкото разбрах и не бръснат. Лично за мен не е имало нито един момент, в който да съм почувствала неудобство, а аз съм от тези, които дори не ходят при мъж гинеколог, включително целия екип, при който раждах беше само от жени.
Няма от какво да се притесняваш.

# 259
Мамите родили нормално в ДМ може ли да споделят информация как стои въпроса с клизмата преди раждането?Прави ли се все още ? И като цяло малко повече информация по въпроса. Не е най-приятната тема,но ми предстои раждане там и ме интересува всичко , което ме очаква. Благодаря Ви предварително ! Simple Smile  Embarassed
Нито клизма, нито бръснене има  Peace

# 260
Нито клизма, нито бръснене има  Peace

Хиляди благодарности за отговора !!!!   Hug

# 261
Някоя от вас ходи ли при Фок. Стоилов ,който сега прави фетална морф. в Девата. Той май е от този месец . Имаше прегледи на 2,3,4 август и сега края на месеца23,24,25 мисля ,че бяха датите. Аз си записах за 24,ще бъда в 18  седмица и нещо,живот и здраве. Ще се радвам ско сподели някоя която е ходила.

# 262
  • Бургас
Да попитам относно неонаталогичния скрининг - вие правихте ли всички или някои от изследванията/прегледи от пакета за вашите бебчета. Чудя се дали да избера целия пакет или нещо конкретно newsm78

# 263
  • Бургас
Колко плащате при платен преглед в ДМ, който включва вагинален ехограф?

# 264
40 или 50 лв макс беше. Не си спомням с точност 🙂

# 265

Февруари беше 45 лв  , след което се записах на ЖК при д-р В.Ангелов и всяко посещение си заплащам по 15 лв,като изследванията,които той ми пуска по каса НЕ плащам. Не вярвам сега,да е по-различно,но може да се обадите по телефона и да попитате.  Wink

# 266
Да попитам относно неонаталогичния скрининг - вие правихте ли всички или някои от изследванията/прегледи от пакета за вашите бебчета. Чудя се дали да избера целия пакет или нещо конкретно newsm78
И аз се чудих дали всичко, понеже за очичките се ходи допълнително, но тъй като правят отстъпка при цял пакет реално цената нямаше да се промени. Направихме ги при раждането, ще правим и контролни към 6ти месец.

# 267
miss july,защо не си вземеш направление и не отидеш в Света София?Същите лекари,но по ЗК.  Peace

# 268
Момичета, относно помпите за кърма ще споделя моя опит. И при двете ми раждания в болницата ползвах техните помпи и ми свършиха чудесна работа. Предварително бях разпитала дали се стерилизират и как. Това, което ми беше обяснено е, че помпите както и бебешките шишета първо се измиват с веро, после се накисват в специален препарат (дезинфектант) , после се изплакват и тогава се стерилизират в специална машина, чийто градуси бяха над 120 ако не се лъжа, името на машината вече не помня, но не мисля че е толкова важно. Заради химическа дезинфекция, която минават и термична обработка с времето цвета им се променя  и изглеждат на вид захабени, но всъщност са си стерилни, когато ни ги дават. Важно е да я получим стерилна , от там нататък не е необходимо при всяко наше ползванене помпата да се стерилизира наново, тя е само с цел да отпуши каналите и да помогне за стимулацията. Има контакт с кожата ни, както и дрехите ни Simple Smile  
Изцеждането и съхранението на кърма според мен е най-добре да си го правим у дома. Все пак си е болница и риск от замърсяване си има. Когато ни изписваха помолих да ми стерилизират шише за глюкозата докато се приберем (MM ми го донесе с кутията) и ми казаха , че ще ми дадат шише за из път (обещах да го върна на първия преглед), защото ако стерилизират моето в тяхната машина може да се стопи или деформира. Тъй че бъдете спокойни, хората са помислили за всичко, ползвайте помпите на болницата без да се притеснявате от вида им, стерилизирани са когато ви ги дават.  Wink

# 269
... Тъй че бъдете спокойни, хората са помислили за всичко, ползвайте помпите на болницата без да се притеснявате от вида им, стерилизирани са когато ви ги дават.  Wink

Благодаря за инфото, Slaven@_90. Simple Smile Хубаво е да се знае това.

Общи условия

Активация на акаунт