Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 756
  • 720
  •   1
Отговори
# 150
Да оздравявате и вие по-бързо Hug
Много кофти се оказа този сезон. Всеки втори около мен е болен ooooh!

# 151
Клацид е пил моят на 2г. за гнойна ангина. Веднага се подобри.
Болните и сополивите бързо да оздравяват...и малките, и големите.

Палитра, стискаме палчета... Praynig

Мен ми расте третия мъдрец и доста си боли.. ooooh! Иначе днес купихме петунии и садихме с малкия..

# 152
  • София
Оф, Тет, съчувств. Tired

Яни, ние сме давали и ефизол, и билкови с мед и подобни модерни работи за гърлото. Да си призная, ако аз трябва да ги смуча, бих предпочела билковите. Но всичко това го давам по-скоро превантивно, когато хремясат, защото неизменно при нас има секрет, който дразни гърлото.

# 153
Педиатърката,при която напоследък водя детето,твърди,че щом има хрема било почти сигурно,че и гърлото е засегнато по един или друг начин,дразни се от секретите и т.н.Та и аз тоя път реших да давам превантивно.

# 154
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Яни,дано си останете само с хремата.
Палитра,при нас Клацид не е помагал.Моя го пи веднъж на 2,6 за гнойна ангина и нямаше подобрение.После му изписаха Панцеф и от него се оправи.
Аш,Яни,аз за гърло пръскам Пропс.Поне при моя действа и за 2-3 дни му е минало гърлото от него.

# 155
Ох тази сутрин нямаше температура може би наистина си е трябвало време да се насити организма с антибиотик или върху кашлицата сме налепили друг вирус.
Аз съм много доволна от клацида, но защото при нас обикновено сопола води до кашлица, а калцидът е много подходящ за инфекции на долните дихателни пътища. От моята педиатърка съм останала с впечатление, че аугментин и дурацеф борят стрептококи и затова са подходящи за ангини и фарингит, напр. веднъж малкия след аугментин и уж ангина се разкашля и педитърката каза че ще сменим аугментина с клацид, защото аугментина няма да повлияяе кашлицата. Съставката на клацид кларитромицин са изписвали във вид на лекоклер за продължителна бактериална хрема.

# 156
Спаркълс, браво на детето...дано болестта е зад гърба ви вече. Пробиотик нали даваш?
Аш, мерсаж...

# 157
Спаркълс, браво на детето...дано болестта е зад гърба ви вече. Пробиотик нали даваш?
Аш, мерсаж...

Давам, благодаря  Hug

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 22:15 от Анонимен

# 158
  • shumen
Спарклерс,браво на детето.
Аш,твоите как са?
Аз след малко отивам нощна смяна и Дени остава с нашите.Досега не се е делил обаче и се чудя дали ще заспи с баба му или ще е разиграва.

# 159
От опит-децата най-често разиграват единствено майките си Mr. Green

# 160
  • Варна
Не мога да не се подпиша под това Twisted Evil

Бързо оздравяване на болните!
Тете,
нещо пиеш ли? Аулин, нурофен...

Моят син днес не спа на обяд, затова пък сутринта стана в 6:30 (събота е все пак, няма да се излежаваме я Crazy ). В резултат в късния следобед заспа прав на площадката, подпрян на дядо си Crazy Ужас, каква майка съм, да го оставя да заспи така. В своя защита ще кажа, че бесня с приятелчето си до последно, хилиха се и се търкаляха по земята, докато накрая падна, ожули си леееекичко ръката, реши, че много го боли, накриви се, рева, накрая се кротна до дядо си и докато се усетя беше откъртил Shocked Имам и снимка, ама ме е срам да я сложа.

# 161
Ние днес станахме в 6.20ч #Crazy Както всеки ден де...Вали, не става за разходки, пред телевизора е малчо...и аз каква майка съм...
Месечинке, чак Аулин не смея, само нурофен форте/миг 400 сегиз тогиз...

# 162
  • На брега на реката
След месец на ясла (от 24.03 ходи с 2 дни прекъсване), днес официално мога да кажа, че си е болничко детето. Покашля сухо, но то е заради обилната ЗЕЛЕНА хрема, цяла нощ се въртя и я дразнеше запушения нос, гърлото й пресъхваше от дишане през устата. За капак се събуди с насълзени очи. Вече трябва официално да атакувам с нещо хремата, та отново съм в чуденка с какво. Време нямам, в петък заминаваме на почивка. Мислех си за бактробан  newsm78 Знам, че е аб, но я виждам хремата, че не е ок, а утре ако пусна посявка, ще я чакам къде четвъртък. Абсурд, време нямам никакво. На почивката ще има още 4 деца и хич не ми се иска да мъкна тепърва приложими АБта и лекарства, по-скоро да сме накрая на лечението  ooooh! Чудя се струва ли си да рискувам. Иде ми да си направя харакири  Crossing Arms

# 163
  • София
Ние включихме Назик кидс в лечителския антураж. Малкият (всъщност баткото) започна да кашля от сопола. Много е сополив отново.  Rolling Eyes

Ние ставаме рано само през уикенда.  Mr. Green  От край време са така.

# 164
Фер, в сложна ситуация си.
Аз съм атакувала зелена хрема директно с АБ капки, без посявки и без преглед при педи- я Макситрол направо, я унифлокс, и бактробан съм пробвала...Предвид, че тръгвате на път др.седмица, ми се струва оправдано да се сложат АБ капки/маз..

Общи условия

Активация на акаунт