Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 744
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
  • Северозапада
До 30 дни трябва да се използва за първичен преглед. След направения първичен преглед, имате право на 2-ри преглед до 30 дни след датата на първия.

# 136
Значи до края на месеца долу-горе важи....Но той си оздравя от боледуването,за което се отнася направлението.Става въпрос за преглед,който не е свързан със първото разболяване,за което сме ходили,понеже сега ако нещо ми се разбута реално не знам къде трябва да го заведа....затова питам  Peace

# 137
  • Северозапада
Пфууууу, много е объркващо. Знам как е по принцип процедурата, но дефакто как стават нещата в случаи като този, нямам личен опит  newsm78 Според мен би трябвало да можете да ползвате и втория преглед, но не съм сигурна.

# 138
Здравейте, момичета не съм чела назад и се извинявам, някой да кара нашия вирус - започна в понеделник само с кашлица и ниска температура 37,1-37,2 без хрема или червено гърло;вторник вдигна около 39 на фона на кашлицата, педитърката назначи антибиотик защото не било чисто дишането, поддържаше около ден и половина температура и кашляше, вчера вече беше под 37 градуса викам си вируса си замина, но пък следобед изкиха сопол, бистър, но не рядък като белтък, по-скоро заден, заради този сопол тази сутрин кашляше по-гадно откъртващо, бяхме на преглед поизчистило се е дишането д апием антибиотик, сега меря температурата - 37,7, обадих се на педитърката каза че масово вдигали пак на третия ден, такъв бил вируса, някой да е минал през това чудо?

# 139
Вируси всякакви...Вие вече пиете АБ, изкарайте си курса и следете детето. Знак, че АБ действа, е когато не се вдигат високи Т, лесно и сами се свалят, по-голям интервал между вдиганията...Ако е вирусно пък, така и така вируса си има своя ход...
Кръвни не сте пускали, така разбирам. Ако нещо те притеснява-може да пуснете една ПКК.

# 140
Изтървала съм новата тема пак Embarassed Моят си накашля още, ама по-малко уж. 5ти ден пие Флавамед и Тусавит.
Ама да питам за братовчед му, че при него е по-лошо. Водиха го и на рентген - казали перибронхит newsm78 През 2 дни е на слушалка. Днес му е 5ти ден на Клацид, а педиатърката е казала, че няма подобрение и гърдите му свирели като на дърт пушач newsm78 Нямам опит с бронхити. Как са ги лекували при вашите деца newsm78 Не е вдигал Т, видимо не показва да му е зле, само кашля от време на време.

# 141
Вируси всякакви...Вие вече пиете АБ, изкарайте си курса и следете детето. Знак, че АБ действа, е когато не се вдигат високи Т, лесно и сами се свалят, по-голям интервал между вдиганията...Ако е вирусно пък, така и така вируса си има своя ход...
Кръвни не сте пускали, така разбирам. Ако нещо те притеснява-може да пуснете една ПКК.

Благодаря Тета, аз съм свикнала 3 дни температура и после не се вдига наново ако всичко е наред или ако се е наложил антибиотик, но явно има и вариации...

Цветна палитра аз нямам опит, но свиренето не е ли признак на спазъм , в този случай противоалергично и инхалации май помагаха, а също и сиропи от типа на вентолин ?

# 142
Ами той си пие противоалергично покрай третата сливица. Пиеше Флудитек, но днес са сменили с Вентолин Thinking Дано се повлияе Praynig

# 143
  • София
Палитра, това че свирят гърдите може да се дължи на бронхоспазъм, а самата инфекция да си се лекува с антибиотика, успоредно с наличието на спазъма. Поне при моя милост гърдите може и две седмици да свирукат, но аз не съм дете, макар че и като дете бях така. Нека някоя мама с опит в спазмите да се изкаже. Иначе АБ би следвало да излекува инфекцията, но спазъмът може да поостане и без наличие на инфекция.

# 144
  • shumen
Спарклерс,оправяйте се скоро.Според мен АБ вече трябва да действа.
Яни,то и аз го държа за ръка моето,но тогава реши,че ще се отскубне и бяга на светофарите и затова и го овиках и плеснах да се усети.
Палитра,аз съм лекувала бронхит с АБ и Ериус.

# 145
  • Варна
Нямам опит с този Клацид, но защо съм останала с впечатление от четено тук, че не върши работа... Не помня вече за колко случаи съм чела, че не знам кой ден на Клацид и подобрение няма. За друг АБ нямам такъв спомен Rolling Eyes

# 146
И аз имам такива наблюдения за Клацид.Едни роднински деца го пиха и при тях не помогна,смениха го и се оправиха нещата.Той май е за долни дихателни пътища,а масово го изписват и за отити и ангини.
Нашето тържество мина,много съм доволна от детенцето ми,всички бяха чудесни,но на моето му беше първата изява пред родители,с думички и макар само едно коплетче си го каза добре.Имаха и танц,песнички,абе доволна съм!Цената си я плащам вече.Хремав ми е,че и аз покрай него май ще прихвана.Събудих се с главоболие и запушен нос,отпаднало ми е,ама аз винаги карам хремите с него.Дано е само това.Май няма да е добре за понеделник,ама каквото-такова!Пак ще се гледаме...

# 147
На моят винаги му е действал Клацид Thinking Така или иначе, утре ще се решава какво ще се прави Tired Стискайте палци да има някакво подобрение, че ще е голям стрес иначе ooooh!

# 148
  • София
И ние сме с хрема. Вчера сутринта беше ОК, вечерта си го взех със сопол - че и направо гъст и зелен от раз. Говори гърлено. Промивам с ФР и ще му дам нещо да смуче за гърлото.

Яни, ние с вас се движим в пакет, като че ли.  Peace

Клацид веднъж пи ММ и бяхме доволни. Даже той бе вторият АБ - първо пи един друг (заболяване: пневмония), който не подейства много добре, после докс го смениха с Клацид и чак няколко дни след приема температурата спадна и пневмонията започна да се разкарва.

Палитра, стискаме палци!

# 149
Ето,че е помогнал Клацид,ама за долни дихателни пътища...не знам,относително е сякаш.Аз на моето не давам макролидни АБ,понеже първия му беше такъв и се обрина.Винаги го отбелязвам,ако се наложи АБ.

Аш,наистина с вас боледуваме или вие с нас  Mr. Green И аз давам да смуче за гърло.Вчера се чудех какво да взема и пак взех Джуниър ангин.Нямам опит с Ефизол,но някой път може да го пробвам.Отзиви има ли някой?

Общи условия

Активация на акаунт