Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 739
  • 720
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз бих ги почнала, Силве. Доволна съм оставала и от трите, особено в комбинация Simple Smile
Днес се оплаках на сестрата в яслата, че малкото чудо спи много лошо. Буди се от край време с истерични ревове, разказва на сън преживелици от деня и изобщо тъкмо заспя и тя скоква с писък. Да не говорим, че снощи заспа в 11, а се събуди в 6:20. Препоръча да се консултирам с лл за Алора, някой давал ли го е? Уж успокоявало и било против безсъние и нарушения в съня, а и ехомеопатично. Обаче ми сподели,че тя в яслата е изключително спокойна, слуша, спи добре, играе и общува с децата и не създава никакви проблеми. Почва да ме човърка къде греша и защо вкъщи е такъв бяс и толкова неспокойна и крива ooooh!

Аз съм давала Алора, когато дъщеря ми беше на 3 години. Беше тръгнала на градина и един месец след това се почна.  Имаше същите симптоми, през деня нищо й нямаше, но дойде ли време да заспива и се почваше едно въртене в леглото, мрънкане, че не може да стои на едно място, и накрая стигаше до истеричен рев. Понякога се будеше след като е заспала пак с рев. Тогава направихме консултация с детски невролог и след две други неуспешни лечения ни изписа Алора и точно за 2-3 дни всичко приключи. Пихме го 3 месеца без прекъсване, по 5 мл сутрин и 5 мл вечер- дозата е двойна от каквото пише на упътването, но така ни го изписаха и така го приемахме. Много съм доволна.

# 121
Само с имане не става. Трябва да си се пръска всяка седмица и то не само на т.нар. критични места по главата - тил и зад ушите. 

# 122
  • shumen
Яни,дано си остане само с това детенце.
Фер,при нас беше същото в яслата и сега в ДГ.Там слуша казват,а взема ли го и настава ужаса.Започва да реве,да се тръшка,да иска всичко,да ляга по Земята.Понякога и той се събужда с рев през нощта,но после пак заспива бързо,а ако го питам сутринта какво му е било,че е плакал,не помни нищо.
Тете,да,това с умората и при нас не важи.За това и аз гледам да не се превъзбужда през деня и да спи на обяд,че иначе става лошо.

# 123
Само с имане не става. Трябва да си се пръска всяка седмица и то не само на т.нар. критични места по главата - тил и зад ушите. 
Да,да,ще пръскам  Peace

# 124
  • София
Яни,дано си остане само с това детенце.
Там слуша казват,а взема ли го и настава ужаса.Започва да реве,да се тръшка,да иска всичко,да ляга по Земята.

А представяте ли си как е с две такива, които се държат така (едновременно) след детската градина.  Tired  И трябва да ги опазя от велосипедисти, от автомобили; да не им викам, за да не правим лошо впечатление и т.н.  Tired

# 125
  • Варна
Оооо, бая си повиквам аз, хич не ми дреме какво впечатление правя. Любимото ми е, когато хукне да пресича преди да съм му разрешила.

# 126
  • На брега на реката
Ама тя от бебе не спи добре. По едно време беше отшумяло и може би за около месец видяхме какво е качествен сън. И до там. То не бяха колики, зъби, вода.. е не мога вече. От толкова време не съм спала добре...вече не издържам. То избива и на здраве, на нерви. Ще се консултирам все пак с лл за Алора. Пък воже като почне да спи нормално и тя самата да се кротне като темперамент.

# 127
  • София
Фер, моят малчо се буди задължително всяка нощ (дори по няколко пъти), но му давам вода и после заспива. Мисля, че детето просто ще израсте този период. Засега при него не правя връзка с ДГ, защото той не посещава.

# 128
Привет !
По напред беше станало  въпрос за хапчета смукалки за гърло за големи.От вчера нещо ми парии дразни на трахеята и гърлото , може да се опитва да ме  хване от малкия...днес по силно и си взех Септофорт стронг...смучи се на 2-3 часа, още от първото хапче имам облекчение  Peace

Иначе малкия се оправя- кашлицата е къртеща и рядка ( с изключение на сутринта - от събраните секрети повечко кашля докато ги освободи ) и сега е на терасата с една топка и като  се разтича и изкарва храчките.

# 129
  • Северозапада
Говорете ми за сън  Tired София също не е спала и една нощ поне 6 часа непробудно. Но пъкр понеже сестра ми каза, че племенницата на около 4 е започнала да спи добре, си чакам да му дойде времето.
Скрит текст:
Макар, че с планове за 2ро може и да не е толкова скоро, ако стане  Crazy

# 130
Фер, не съм писала в темата с кошмарите, но съм чела някаква подобна. При нас са рядкост тези прояви, но и аз си го пазя.Освен това -сестра ми е в друг град, братовчедите и те, бабите-далеко...та обикновено сме си тримата, та няма откъде да се превъзбуди толкова. Само когато имаме гости или ходим на гости...веднъж даже, като се върнахме от братовчедите, ме пита защо сме били само тримата Tired Явно му беше харесало с много хора - там са баба ми и дядо ми, леля ми с двете братовчедки мои и техните три общо деца...та пада голяма веселба, като ходим...Дано да отмине бързо това при вас...

Моят до 3 г. нямаше спокоен сън. Чак след третата година почна да спи като хората.

# 131
  • София
Моята голямата и сега се буди от нещо сънувано, дори плаче насън. Кара ме да й обещавам, че винаги ще живея с нея, дори когато се ожени, а мен ме напушва един смях. Но не се случва често, а ако се случва всяка нощ - просто в един момент трябва да го израсте на психологическа основа (т.е нервите да се успокоят и детето да спре да се страхува от това, което го плаши).

# 132
  • shumen
Аш,и аз съм от тези дето не им пука какво си мислят околните,но ако ме ядоса бая си крещя.На мен също ми е любимо като хукне да пресича сам без да съм казала,че може.Така предната седмица на сред пазара на светофарите изяде и шамар,защото реши,че ще бяга и пресича сам и ще се тръшка за нещо легнал на Земята.Е,обаче не позна,че ще е по неговата.
Лайтнинг,радвам се,че е добре детенце.
Фер,моя чак сега започна да спи по спокойно и то,ако не е превъзбуден.Ако е няма заспиване,или ако заспи се събужда с рев и се почва едно искане да става я да пикае,я вода и тогава и аз откачам.

# 133
Аз пък за по-сигурно моето го държа за ръка....и той си знае уж,че трябва да се оглежда,ама особено на по-големи кръстовища и улици задължително го държа  Peace

Я да ви питам нещо,,информативно да си го знам,за всеки случай....Имам направление за педиатър издадено на 24.03.Проблема е,че заведох детето на следващия ден,но тогава беше много натоварено и лекарката не ми е пускала амбулаторен лист,то и на детето нищо му нямаше тогава,но чак на следващия път-30.03. ми даде такъв лист и май излиза,че тогава напрвлението е вкарано в системата т.е. до кога важи според вас  Thinking

# 134
До 24.04....нали от датата на издаването му - 1 месец?

Общи условия

Активация на акаунт