Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

 • 12 210
 • 239
 •   1
Отговори
 • Мнения: 8
Здравейте! Моля, за мнения и съвети, споделете преживявали ли сте нещо подобно и как постъпихте...
С бащата на децата ми (на 2 и 6 години) сме заедно от почти 10 години. Имахме труден период преди 3 години, за кратко време се изнесох с голямото дете при родителите ми, защото той разбра, че си пиша с колега от работата. По принцип подобни неща едва ли не ми бяха забранени почти от началото на нашата връзка, грешката беше моя, че го позволих. Може да се каже, че в доста отношения и контакти с хора съм ограничавана от самото начало. След като около 2 месеца живях при родителите си и може би и двамата се успокоихме, решихме да опитаме отново и да се пренесем в новото ни жилище и да заживеем самостоятелно, а не с неговите родители.  В началото на “втория опит” нещата бяха добре, забременях отново, беше желано и от двама ни, но лека по лека нещата отново започнаха да се влошават. За всяко нещо, което не му се нравеше бях заплашвана с изгонване, използваше ужасни думи за роднините ми, мен обиждаше с много грозни думи също, принуждавах се да отстъпвам за всичко и да се унижавам, да се извинявам за всичко, да се притеснявам за всичко, което казвам и правя. Не отделях време за себе си, защото от домакинството и децата, а след това и заради работата просто нямах физическа възможност. И така след десетки или стотици пъти, в които ме е гонил, но съм казвала всичко и правила само и само, за да останем и родителите ми да не разберат за проблемите, дойде моментът, в който той ме заключи и не позволи да вляза вкъщи, децата бяха при майка ми, взех ги и първоначално отидохме в дома на свекърва ми, но няколко дни след случката съобщих и на родителите си, защото сами усетиха, че нещо не е наред. Една седмица след това се прибрахме в жилището ни, защото той предложи децата да си бъдат вкъщи, аз се съгласих, но при положение, че повече няма да правя абсолютно нищо за него. И така почти месец вече живеем като съкварти, нямам надежди, че можем да спасим връзката си. Стоя тук, защото просто няма къде да отида с две деца, апартаментът си е негов, аз нямам нищо. Не сме женени, постоянно се натяква, че това е неговия дом. Знам, че за децата също не е добре да са свидетели на скандали и постоянно да слушат разправии по един или друг повод. Моля, дайте ми съвети как да постъпя. Благодаря!

# 1
 • София
 • Мнения: 14 691
Събираш си нещата и си отиваш при вашите.
Търсиш адвокат за уреждане издръжка и режим на свиждане, работиш и се бориш за самостоятелност. Това е.

На иди ми - дойди ми не е редно да го играеш. За психическото ти здраве говоря.

Решенията са пред очите ти.

# 2
 • Мнения: 743
Обърни се към адвокат. Вие нямате брак и жилището е негово, но децата са също негови. Накрая той ще спи на улицата, а вие в жилището.

# 3
 • Мнения: 15 758
Вече и да се връщаш назад, нищо няма да промениш, децата са факт, жилището е негоео. Взимаш децата и отиваш при родителите си, все някога трябва да научат, оставяш си го с тухлите и занапред ще внимаваш с какви мъже се забъркваш. Оправи си живота първо, че сега ако тръгнеш да търсиш принцове да те спасяват и втори бащи за децата, ще привлечеш от най-гадния тип мъже, по-кофти и от този, който те гони сякаш си някаква бездомна, която на всичко е готова, че да не спи под моста.

# 4
 • Далечният изток
 • Мнения: 3 022
Няма да се оправи, от опит го казвам. Вземай децата и при вашите е единия вариант.
Освен за родителски права, издръжка и т.н. може да искаш семейното жилище до навършване на пълнолетие на децата.

Редактирам се, този вариант  отпада, тъй като нямате брак...

Друго, можеш за психическо насилие или физическо, ако има такова, едно дело по закона за закрила от домашното насилие да му заведеш.
Имаш варианти, търси си правата. Този тип е насилник и нищо добро не те чака занапред, ако останеш с него, и теб, и децата особено.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 00:04 от AIDA_N

# 5
 • Мнения: 743
Ама защо да си взима децата и да се изнася?! Като е правил деца и е тормозил психически една жена 10 години, да си плати за това. AIDA_N правилно е казала - изискване на семейното жилище до навършване на пълнолетие на децата. Дело за психически тормоз и каквото-друго-я-посъветва-адвоката.

То така много лесно - Яла у нас, чакай 2 деца да ти напрая, малко да те потормозя и си оди у ваще.

# 6
 • София
 • Мнения: 14 691
Ще се наложи да му плаща наем, пък и както му кляка, тоя ще ѝ направи живота черен.

Авторке, кат те подкара към вратата пак му кажи, че децата не са вещи да ги разнасяш. Ако той остане в жилището - остава с децата. После си мяташ палтенцето и у майкини. До седмица ще те моли да се прибираш.

Ама, викни малко, заяви се!

# 7
 • Мнения: 14 152
Посъветвай се с адвокат какви права имаш да останеш в жилището с децата. Междувременно не спори с него, не се карай, гледай си ежедневието и разговаряй с него само по отношение на нуждите на децата.

# 8
 • Мнения: 15 758
Никакви права няма за "семейното" жилище, нали нямат брак. Изобщо да не подхваща въпроса, че да не реши да ѝ отнема децата, щото има жилище, а тя - не. Задължително да се устрои някъде с децата, дори и при родителите ѝ, и тогава да го съди за издръжка.

# 9
 • София
 • Мнения: 14 691
Има, ако докаже, че е основно жилище за децата. Трудно е, представям си нервите и каква смелост ѝ трябва. Тя му трае мир да е, та си представям войни да води.

# 10
 • Мнения: 15 758
Няма, щом нямат брак.

# 11
 • София
 • Мнения: 19 393
Ще се наложи да му плаща наем, пък и както му кляка, тоя ще ѝ направи живота черен.

Скрит текст:
Авторке, кат те подкара към вратата пак му кажи, че децата не са вещи да ги разнасяш. Ако той остане в жилището - остава с децата. После си мяташ палтенцето и у майкини. До седмица ще те моли да се прибираш.

Ама, викни малко, заяви се!
Точно. Ще остане тя с децата в жилището, той ще ѝ крещи, обижда... Че и наем ще плаща за тази "прелест". Пирова победа е това.

# 12
 • София
 • Мнения: 14 691
Кукумицинке, съдът разглежда припознатите деца като в брак.
Няма значение, че тя няма собственост, това е семеен дом за децата.

# 13
 • Мнения: 15 758
Има Семеен кодекс, чети дали пише нещо такова. Наистина ще ми е интересно да видя член, който да свърза семейно жилище и липса на брак, или съдебно решение, в което са разпоредили жена без брак да остане в семейно жилище, на което не е (съ)собственик, с децата.

# 14
 • Мнения: 4 625
Ако съдът просъди децата на нея, тогава тя с децата може да остане, като тя му плаща наем. Тоест - още от същото, само че тя ще му плаща, за да й се кара.

Така че и аз бих предпочела дело за издръжка. Тя нали работи, временно ще поживее при техните, а после дано  може да се отдели под наем, като започне да пристига издръжката. Всъщност тези издръжки не са големи, но пък тормозът  ще навреди много сериозно на децата, отделно че и тя  се побърква.

П.П. Попаднах в друга тема на ето тази статия: https://www.pariteni.bg/novini/imoti/novi-pravila-za-obshtinskit … a-v-sofiia-237556
Там пише, че самотни родители могат да кандидатстват за общинско жилище и да го ползват до 5 години срещу наем.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 23:16 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт