Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

• 16 532
  • 243
  •   1
Отговори
# 45
Не бих живяла с тях, нямам желание и с родителите си да живея, искам да съм сама с децата си. Той не знае, че искам да си наема или купя жилище, затова казвам, че когато разбере, че действам по въпроса, а не просто си говоря празни приказки, не знам какво би измислил тогава.

Да измисли как да ти плаща жилището и издръжка на децата, че да не му ги оставиш той да си ги гледа, облича и образова.

# 46
  • Варна
Очакваш да те пребие, за да се мотивираш ли? Гони те и те мрази. Децата ти ще имат нужда от психолог. А ти се замисли, какъв модел и възпитание дава баща им? Живяла си два месеца с родителите си. Децата ти ще са сред близки хора. Ако си прекалено лабилна, при психолог.срив може да изгубиш и родителските права. Дано това ти мотивира майчинския инстинкт.
Има пострадали жени, без роднини вдовици и помощ. Мобилизират се и се борят с живота. А ти имаш преимущества.

# 47
  • Най-красивата страна
Ти си жертва на домашно насилие,защото си подложена на психически тормоз.
За децата е вредно да живеят в такава среда.
Грешка правиш,че не споделяш с родителите си.
Те усещат,че нещо не е наред и се притесняват повече,защото не знаят какво..
За твое добро и за доброто на децата си ,хвани си чантата и бягай.

# 48
За това винаги деца в брак, за да не се стига до такива неща. Любовта е до време - хората се променят. В сегашно време да нямаш вяра на никого.

# 49
  • София
Мислиш, че в брака не може да има насилие? Даже тогава е по-лесно за насилника.

# 50
  • Варна
Не съм съгласна за деца само в брак ама това е друга тема. Авторката няма брак, а децата са налице. Разсъждаваме по този казус.

# 51
  • София
Децата извън брак са третирани от закона като деца в брак.
Че веднъж си бил гонен и си се върнал доброволно е друга тема.

# 52
Мислиш, че в брака не може да има насилие? Даже тогава е по-лесно за насилника.

Не съм казала подобно нещо, но тогава можеш да имаш претенции над всичко придобито след брака и да се съдите до дупка пък и да му вземеш всичко на говедото. Живей си без брак и се надявай, че никога няма да се промени. За това и съм на мнение, че не е редно да се раждат деца без брак - но това си е само мое мнение. Не го налагам на никой.

# 53
  • София
Ако въобще има придобито след брака, може да вземеш част от него, да. Но и е много по-трудно да разкараш насилник, с когото имаш брак, отколкото ако нямаш брак с него. Бракът е юридически нож с две остриета. А припознатите деца извън брак и тези с брак наистина са с равни права, та не виждам какво отношение има това в случая.

# 54
  • Варна
Материалните облаги не могат да компенсират омраза, безразличие и липса на опека. Бракът не ги гарантира. Някои се презастраховат за евентуални претенции, при развод. Доста жени водят дела за законната издръжка. Същевременно бившия обгрижва чужди деца, без брак.

# 55
Материалните облаги не могат да компенсират омраза, безразличие и липса на опека. Бракът не ги гарантира. Някои се презастраховат за евентуални претенции, при развод. Доста жени водят дела за законната издръжка. Същевременно бившия обгрижва чужди деца, без брак.

Напротив всичко се компенсира - подобен случай се разви пред очите ми. Въпросният беше алкохолик и насилник. След развода остана гол като мишка, даже без собственото си жилище и кола. Всичко му взе жената, за което евала. Компенсация си е да. Стой без брак на улицата и с деца, понеже нищо не ти гарантирало.... и обяснявай на детето си защо няма къде да живее понеже ти си "модерна" жена и не щеш да се бракуваш.

# 56
  • София
Материалните облаги не могат да компенсират омраза, безразличие и липса на опека.
Скрит текст:
Бракът не ги гарантира. Някои се презастраховат за евентуални претенции, при развод. Доста жени водят дела за законната издръжка. Същевременно бившия обгрижва чужди деца, без брак.
Точно.

Ариел, защо споменаваш единствено вариант, при който жената, ако не вземе жилището на мъжа, остава на улицата. Ти изкара жените някакви бездомни същества, които са неспособни сами да си осигурят жилище.

# 57
А преди да започнеш писаниците с колегата едно време, обиждал и гонил ли те е?

# 58
Arielle, след като мислиш, че материалните блага компенсират липсата на бащина фигура, както и че щом майката е материално подсигурена всичко е наред съвсем не мога да разбера вчерашната злоба, която ръси към майките родили деца без партьор до себе си.
Това във проблемното забременяване за тези, който не са чели тази част от форума.

# 59
  • Варна
Не бих живяла с тях, нямам желание и с родителите си да живея, искам да съм сама с децата си. Той не знае, че искам да си наема или купя жилище, затова казвам, че когато разбере, че действам по въпроса, а не просто си говоря празни приказки, не знам какво би измислил тогава.

Напоследък като чета и маалко се ядосвам на авторите. Ситуациите са такива, че трябва да бягаш с 200, ама ние не искаме това и онова.

Авторке, нямаш право на избор - трябва да напуснеш този човек, приоритет са ти децата и тяхното здраве. За тях най-добре ще е, поне на първо време, да има близки хора, които да им помогнат да свикнат с новата реалност. И само ти няма да си достатъчна, ако не искаш да се сринеш (както сама се опасяваш), защото ще си и баща и майка. Та в този ред на мисли, си благословена с явно разбиращи и подкрепящи родители. Що се отнася до квартира/закупуване на жилище.. може да е нелогично, но са такива цените и няма да паднат кой знае колко, та се ориентирай какво ще правиш докато си млада. Твоя човек какво щял да направи..., ами най-много да въздъхне с облекчение, че ви е разкарал и да забрави, че съществувате и тогава влизаш във втория етап на борбата = за издръжка, попечителство и т.н.
Лично аз много преди да започна със "сериозните" връзки за себе си бях преценила какво приемам и какво не,  кое ми е под достойнството.... Да ме гони някой като куче и аз да се върна, че и дете да раждам, абсурд! Обаче имам дъщеря, аз съм я възпитавала,  говорили сме много, уж и тя схваща така нещата, но имаше две токсични връзки. От добро сърце решаваше, че трябва да "спасява" гаджетата си щото са имали видите ли тежко детство, неразбрани.. Каквото и да говорехме, винаги тактично, че иначе се наостряше срещу нас, не помогна.  Акълът й дойде, когато едното й гадже направи грешката да тероризира нас по телефона, след като тя се прибра за малко. Цялото това отклонение, за да обясня  1. Защо не ти скачам с рогите, чувствата са нещо много необяснимо. 2. Да покажа, че вашите отношения, уви, не засягат само вас.
Сериозно, вземаш си децата, отиваш у вашите и почваш да градиш нов живот целеустремено. Няма да те лъжа, след месец ще ти се иска да пуснеш тема "Нашите ме дразнят" и ще имаш основания вероятно, но там ще търпиш, защото ще е за кратко, а и в никой случай няма да е тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт