Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

• 16 534
  • 243
  •   1
Отговори
# 15
Хора, стига, наистина. Не може да бъде принуден да я остави в жилището си, все едно с наем или без наем. Да е сключила брак, ако иска подобно нещо. Добрата новина все едно пак е, че децата са му наследници, та ако му се случи нещо, те получават каквото има, а пък тя им е настойник.

# 16
  • София
Наследници, ако има какво да наследят.

Авторке, прибирай се, това не е живот.
Опитай да говориш за последно, но твърдо и категорично какво ще търпиш и какво не. Ако не става - не става.

Не се надай да ти кажем, че ще стане това, което не е.

# 17
Като зачета такава тема - хем ми е тъжно, хем ме е яд.
Дано можеш да разчиташ на родителите си ..Защото и да получаваш редовно издръжка за децата, ще е смешна най-вероятно.

# 18
  • Варна
Остане ли там и със съдебно решение, той ще и стъжни живота. Често се стига и до физ.насилие.Стресът и тормоза не са за подценяване. Достойнството също е ценност.
Как би живяла, ако е вдовица?

# 19
Не може да претендира за семейно жилище, понеже нямат брак. Не е и самотна майка, защото децата са припознати. Това обаче не й пречи да кандидатства за общинско жилище. Няма как да й вземе децата само на основание,  че той има жилище, а тя не. Това е само един фактор, но интересът на децата се преценява и по много други критерии. Те са малки, особено второто, ще ги дадат на майката. Най-добре е да се опита сама или чрез адвокат да постигне споразумение с бащата за упражняването на родителските права, размера на издръжката и режима на свиждане. Ако не стане със споразумение, да заведе иск.
Иначе и аз я съветвам да се изнесе и да го напусне като си вземе децата.

# 20
Физическо насилие има ли? Или ни го спестяваш?
Не за друго. Просто, ако не, то имаш малко повече време да обмислиш изнасянето: дали при родителите ти или на квартира; наемането на адвокат и завеждане на дело за родителски права и издръжка.

Ако има физическо насилие, то трябва да се изнесеш моментално!

По никакъв начин не обмисляй да оставаш там! На един  мъж, който изгони жена на улицата с две малки деца, няма как да му се има доверие за нищо.

Работиш ли?
Имаш ли спестявания?

# 21

Как би живяла, ако е вдовица?
Такива като нейният съпруг не пукват, тях корона не ги лови!
Горката жена, десет години от живота си на този!
Авторке, а свекърите какво мислят? На твоя страна ли са?

# 22
  • Варна
Те общинските жилища ей тъй ги раздават... Умряла работа е там.

# 23
Не е самотен родител, защото децата са припознати. Тя хубаво да кандидатства, ама ли ще ѝ дойде редът за общинско жилище, след като празни жилища почти не се освобождават, и има и по-нуждаещи се. В столицата и областните градове абсурд да се дореди само заради това, че има две деца. Представяте ли си всички разведени/разделени с мъжете си жени, които гледат децата си, да се наредят за общинско жилище? Това са сигурно половината от жените с деца до 18-годишна възраст.

# 24
Съчувствам ти, но поне всичко е ясно. Направила си много грешки дотук и време е това да спре. Просто не знам с кой акъл мъж те гони, но ти се молиш и седиш? За децата е нещо ужасно да виждат всеки ден как майка им е унижавана от бащата. Абе въобще тия деца за нищо ли ги нямате, та им разбивате психиката така?!?

И вечния жилищен проблем!!! Вечно жената няма жилище, вечно това е огромна трагедия! Край! Сега накъде, сама с децата, олеле.  Може да те тъпчат, мачкат, ама в жилището да е...нали не си на улицата.

Значи против съжителството на различни поколения заедно съм, ама ако съм с деца и без акъл, ще си ида при роднините и ще се навра в една стая, докато намеря начин да съм самостоятелна. И бих била много благодарна за това. Великото жилище! Заради което жените са готови и бой да ядат, и ежедневен тормоз да има! Не го разбирам това!

Дано вашите те приемат, което вероятно ще стане. Взимай си живота в ръце, бащата рано или късно ще досажда и тогава ще си направите някакъв стандартен режим за виждане в съда. Намери си добър адвокат, реално си била жертва на домашно насилие, да те гони с децата от дома и да ви заключи навън. Голям мизерник. Ако се върнеш при него някога, значи си вече най-глупавата жена и нищо не може да се направи...

# 25
  • София
Те общинските жилища ей тъй ги раздават... Умряла работа е там.
За съжаление ги раздават най-често с връзки, а и на хора, които изобщо не са нуждаещи се. Наши бивши съседи, младо семейство с две деца - жената е служител в банка, а мъжът е автомонтьор, се нанесоха в 110 кв. общинско жилище с намерение след време да го купят. На моя приятелка братовчедка й роди второто си дете преди 2 месеца, също ширейки се с мъжа й в общинско. Такава е родната картинка.

# 26
Родителите ми биха ме приели винаги, дори баща ми смята, че остана ли с този човек ще си съсипя живота, което наистина е така. Физическо насилие не е имало, но психическо наистина. Наясно съм, че нямаме бъдеще, нито го искам, просто това, че сме все още при него е временно, най-малкото, за да избутаме зимата. Наем или заем за ново жилище са вариантите, но съм в малък град, в който изведнъж решиха, че за кочина ще искат огромни суми и просто е много трудно да се намери нещо свястно. С родителите му се разбирам, но колкото и да му бяха ядосани за това, което направи, все пак са му родители. Мина малко време и явно си мислят, че пак ще си мълча и преглъщам, общо взето заравят си главите в пясъка.  Не очаквам да се обърнат срещу сина си, нито пък го искам. Може би ще се разберем по мирен начин, но пък не знам наистина на какво е способен когато осъзнае, че съм сериозна в намеренията си тръгна и да се опитам да си наредя живота...

# 27
Все още много глупаво разсъждаваш и изглежда имаш и надежди. Аз вдигам ръце...Само да кажа, че родителите му нямат ама никакво значение в случая. И това, че се разбираш с тях е добре, но няма да живееш с тях, освен ако не идеш у тях, вместо у вашите, което би било нова глупост.

Какво да разбере мъжа - "че съм сериозна в намеренията си тръгна и да се опитам да си наредя живота..." Ами ти не си сериозна. Няма какво да разбира.

# 28
Не бих живяла с тях, нямам желание и с родителите си да живея, искам да съм сама с децата си. Той не знае, че искам да си наема или купя жилище, затова казвам, че когато разбере, че действам по въпроса, а не просто си говоря празни приказки, не знам какво би измислил тогава.

# 29
А как точно действаш по въпроса? Те по-евтини едва ли ще станат наемите и покупката на жилище. За да са толкова, значи има кой да ги дава тези пари, а ти може и да нямаш реална преценка за пазара, след като години наред или никога не си живяла под наем и изведнъж реалността те халоса по главата.

Общи условия

Активация на акаунт