Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 738
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Будико,аз давам солети,бисквити,препечени филийки със сирене,ориз и картофи при стомашно-чревни вируси.
Лисе,аз за болки в гърлото за мен и детето останах доволна от Пропс.
Яни,дано си остане само с това детенце.
Офф,не знам,но това време си е болест.Един ден топло,после студено със гаден вятър и как да не се разболее човек.
Аз сега като съм на работа и все се моля малкия да ми е здрав и да си ходи на ДГ.

# 106
Абе,момичета,като легнат децата ви и нослето ги дразни(не много запушен,но подсмръква) какво правите?Остевяте ги така и заспиват рано или късно или....?Освен,че пръснах Еуфорбиум не се сетих друго-секрет не се чува,а само сухо подсмърчане...И като не сложа нищо за отпушване(смятам,че за момента не е нужно) посред нощ пак ще се събуди сигурно.Ей,писна ми едно и също вече втора година-то бива кекавост,ама чак толкова...Аз го знам моя-там не спи,ако яде е много малко и за няколко дни му отслабва организма и имунитета пада,после веднага лепва нещо-това ми е теорията!
Добре,че тържеството ще е утре,че поне да мине и да се успокоя,че е участвал.Дано не се появят други екстри.Тая вечер каза,че много го сърби навътре,сочейки гърлото и не можел да се почеше...оф,наистина ще се гръмна.Дано е моментно  Praynig

# 107
  • shumen
Яни,дано е нещо моментно.Аз също пръскам нещо за отпушване в такъв случай,че иначе ще се събуди посред нощ и няма да има заспиване.

# 108
  • Северозапада
iani87, да не се е превърнало в нещо като тик. Колегата понякога прави така. Знае, но понякога не се усеща, че го прави.

# 109
  • На брега на реката
Яни,  нещо противоалергично не си ли пробвала, да отбъбне лигавицата и да повлияе на дразнението.

# 110
Дани, дано сте здрави и спокойно да си ходиш на работа!
Яни, аз промивам с фр в такива случаи, мисля, че някакъв секрет засяда в носоглътката и понеже ме е страх да не засегне ушите, гледам да отпуша нещата.
Да се отчета за нашия пресипнал глас: изписаха ни калциев глюконат, витамин ц и ериус.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 08:00 от sylviana

# 111
  • На брега на реката
Аз бих ги почнала, Силве. Доволна съм оставала и от трите, особено в комбинация Simple Smile
Днес се оплаках на сестрата в яслата, че малкото чудо спи много лошо. Буди се от край време с истерични ревове, разказва на сън преживелици от деня и изобщо тъкмо заспя и тя скоква с писък. Да не говорим, че снощи заспа в 11, а се събуди в 6:20. Препоръча да се консултирам с лл за Алора, някой давал ли го е? Уж успокоявало и било против безсъние и нарушения в съня, а и ехомеопатично. Обаче ми сподели,че тя в яслата е изключително спокойна, слуша, спи добре, играе и общува с децата и не създава никакви проблеми. Почва да ме човърка къде греша и защо вкъщи е такъв бяс и толкова неспокойна и крива ooooh!

# 112
Фер според мен никъде не грешиш. Обикновено ако едно дете слуша в градината у дома не слуша и обратното.
Абсолютно нормално е. Не може 8 часа да се контролира и после да не избие някъде.
Притеснителното е че се буди посред нощ. Тоест не може да почине качествено. Има есенции на Бах, които влият добре в такива моменти.
Ако нямаш хомеопат в аптеката на Чаталджа могат да ти препоръчат.

# 113
И аз мисля като Хоуп. Насъбира емоции в яслата и вечер като отпусне контрола, ги преработва.
Алората не е хомеопатично, а екстракт от някаква билка.
За Баховите есенции може да питаш и в темата в мамата.

# 114
  • На брега на реката
Хоуп, от Русе съм Simple Smile Тук хомеопатите не са особено качествени и не са хомеопати в истински смисъл на думата.  ooooh! Ще се информирам и за есенциите, все чаках да го израсте, да отмине, ама не се получава, а нервите ми са се опънали до краен предел. Което също вреди, на мен, на нея, на кака й...

# 115
За Баховите есенции не ти трябва хомеопат.  Може да направиш теста и сама да направиш комбинация или да питаш в темата в Алтернативния. Има много запознати. Най-добре е да не комбинираш много есенции- една-две е ок.

# 116
Добро утро...

Яни, моето дете имаше скоро такъв период, аз писах тук - нощем не можеше да диша през носа, запушен беше, но сухо-запушен бих казала. Денем нямаше сополи и хрема по принцип. Беше мъчително, защото спеше неспокойно - опитваше се да диша през носа, не успяваше, сепваше се и се въртеше и такацяяяяяла нощ. Бяхме наколко дни ненаспани и двамата. Чудих се какво да пръскам...един път пръснах отривин, но общо взето нищо не третирах и чаках да отмине. Е, отмина, след седмица някъде...Сега си диша през нослето и спи спокойно..

Фер, моят прави такива истерии нощем, когато е бил много превъзбуден през деня. Изобщо приказката - оставете децата да се изморят през деня, че да спят през нощта, тотално отричам!! Поне при нас се получава точно обратният ефект - заспива на секундата, но след половин час се събужда с писъци, с плач, неориентиран, като обсебен...абе , ужас. Скоро племенника ни беше на гости *на 10г.*, единия ден така протече - много емоции, разходки, игри и т.н...и после ужаса през нощта.
По принцип това е причината да го пазя от много емоции и умора през деня, гледам да си спи през деня, че иначе се гърчим и двамата през нощта...Та в тоя ред на мисли - Фер, да не се превъзбужда през деня? На персонала в ДГ нямам никога 100 процента вяра...поразпитай детенце, другите деца...нещо необичайно да се е случвало и така...

# 117
  • На брега на реката
Ако питаш щерката, тя цял ден седи на пейка  Joy Трудно водя диалог с нея, защото все още не й се разбира твърде, а и често съм я хващала колко необятно е въображението й. Както и днес съм сигурна, че ще ме разнася в яслата, че имам рожден ден, защото й казах, че ще правя торта  Joy
Иначе е емоционална и впечатлителна, реагира бурно ако не стане на нейната, но и е в прекрасната възраст между 2 и 3 години. Инатлива е, налага се, бие кака си, не слуша и т.н., все познати неща. Но смея да вярвам, че на яслата е добричка и послушна, защото все щяха да се оплачат от нея ако се тръшка и буйства. А и винаги я взимам засмяна. Просто явно като се приберем всички вкъщи и тя се превъзбужда. Почнах да чета за тия есенции на Бах,а ма е ега ти общирната тема. Поне си сътворих комбинация за мен  Mr. Green Ще взема да се уравновеся най-накрая  Mr. Green
Тет, теб май те четох в една от темите за нощните кошмари. Скоро мислех и на църква да я водя, така де заведох я, но ме върна лелята, която продава свещи. Било ми юдейче детето, защото не била кръстена, не можело да се чете молитва на некръстено дете  ooooh! Хич не ги чувам тия неща, а се чудя вече с какво да й помогна, че и ние да се наспиваме.

# 118
iani87, да не се е превърнало в нещо като тик. Колегата понякога прави така. Знае, но понякога не се усеща, че го прави.

Не,определено не е,защото като е добре не прави така....определено нещо го дразни.
Обвинявам промяната във времето,изведнъж от 30 на 15-20 градуса си е сигурно,че му се отразява.Тая сутрин пак се събуди запушен,но като стана и се поразсъни сякаш поотмина.Давам Ериус,но довечера ако пак ми подсмърца ще слагам Виброцил май,че както не спи през деня и вечер да ми се върти.....то не може да се наспи качествено.
Отделно вчера голямо мрънкане цяла вечер след градината,нямал костюм за тържеството,дрън-дрън,мрънка за всичко,а то все ще има някакво облекло,ама иди му обяснявай.Та чакам да мине и днес и да си почине два дни,да си го наблюдавам и ако е добре в понеделник пак ще е на градина.Няма как!При него всичко започва със запушване на носа,но дано само времето да му влияе,че ако е лепнал нещо пак ще стои вкъщи.Ей,писна ми  #Cussing out
Та и това го има,че в градината като слушат ги избива вечер на глезотии,непослушание и т.н.моето и то уж слуша там,ама вечер ела да го видиш какви ги върши.Той затова не иска да ходи,защото там има дисциплина,а вкъщи е по-лежерно и така си му е по-добре....

# 119
  • София
Fervor, при нас положението е подобно. В яслата е кротка, учителките вече няколко пъти ми казват - много добро, кротко и разбрано дете (без да съм ги питала, та затова предполагам, че не си измислят). Винаги я взимам весела. Приберем ли се вкъщи се започва едно сърдене, тръшкане. Иска нещо, но не казва какво, само мрънка и се сърди, ляга на земята (не всеки ден е така, но в 50% от случаите). В други дни е спокоина, засмяна, играем си добре. Но пък през нощта си спи. Има редки случаи, когато говори на сън или мрънка. Предполагам е период и ще отмине.

Допълвам се - съгласна съм с iani87 и другите, които споделиха, че когато в градината слушат вечер ги избива на лиготии и непослушание.

Общи условия

Активация на акаунт