Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 734
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
  • СОФИЯ
Глас имам ,но усещам парене и лека болка.
на мен много ми помага тантум верде ,при загуба на гласа и при болки доста бързо и добре ми действа.изписвали за го и за детето ,но не смея заради ментола.

# 91
Благодаря ви , аз грабнах един стрепсилс от аптеката и сега пия чай.

bouquet

# 92
  • Пловдив
минахме днес през лекаря-каза че е много разбъркана-мирише на ацетон,дехидратирана,вяла перисталтика,все още не е за система,но трябва да се оводнява.
Тя не е повръщала от вчера сутринта,но той каза да й дам Деган,при положение че вече не й се повръща,като го знам как горчи,и да не й разбърникам пак стомаха с него.вчера следобед беше хапнала малко банан,после малко закуска,едно парченце ябълка и не й се е гадело след тях.Тази сутрин цяла филийка с масло и мед хапна,солетки,пи през нощта и сутринта доста вода.И затова този деган сега при положение че не повръща като че ли няма смисъл.
Иначе каза Стоперол хидра в чай ,със сламка да го пие,1 литър до довечера,това е невъзможно ,но ще опитама.Гентамицин ампула да й дам да изпие,мезим форте ,и пробиотик.Той вика в ароматен чай от няколко билки-но чая също може да раздразни.Дали сок от компот може

# 93
Аз знам,че Дегана е и за гадене.Не вярвам да я разбърника повече.Замаскирай го с нещо веднага след като го дадеш,не знам дали е хубаво да се смеси,но сок от компот или чай биха свършили работа според мен  Thinking

# 94
будико, много гадно е това с дехидратирането, моята е от бързо обезводняващите се.
аз давам глюкоза, взимам банка от аптеката, набучвам сламка и не спирам да преследвам детето, докато не я изпие. давам и разтвор рингер по същия начин, но от малките банки, че е солен и цяла не мога да я накарам да изпие.
давам ѝ бульони от пилешка супичка, правя зеленчукови крем-супички с малко масло и кисело мляко, все пак са течности, колкото и да хапне.
на хумана електролитите са с горе-долу добър вкус, но наскоро в аптеката ми казаха, че не ги внасяли. все пак ако ги намериш, може по-добре да ги приеме детенце.
гентамицин съм давала веднъж при повръщане, половин ампула (цяла не е ли много за дете, все пак това е доза за възрастен?). идеята била аб-то да изтрепе бактериите в стомаха, ако има такива. после детегледачката (медицинска сестра) ме направи на две стотинки, заради страничните ефекти а гентамицина, как съм посмяла, защо не съм питала и т.н.

# 95
  • Пловдив
и аз съм чувала за глюкоза ,може да взема .
Супа и аз си мислех,ще й направя .Иначе варени картофи,варен ориз нали стават

# 96
тя разстройство ли има? защото “сухата диета“ е по-скоро за разстроен стомах, а иначе при повръщане трябва да е по-водна и без млечни продукти и тежки меса, плодовете (без бананите) и зеленчуците да са термично обработени - варени, печени. може да слагаш сол, но не и дразнещи подправки, за да не разбуташ стомахчето.  Peace

# 97
  • На брега на реката
Будико, един чистосърдечен съвет от мен - бъди категорична с храната, която даваш. Нека е с по-малко тесто и захари, защото дразнят. Една супичка или пюре с картофи и моркови си е ОК, ориз също, леко осолено, да не е безвкусно. Плодовата киселина дразни, глутенът също, млечни продукти още повече.
Пилешката супа ако няма много подправки, също е добър вариант.
На Хип има ОРС 200, създаден специално за рехидратация. Не е готин на вкус, но върши работа. Глюкоза също давах, по колкото пъти се сетя със супената лъжица. Течности под всяккава форма - студен чай, обикновен чай, спрайт, вода, нон стоп.
Деганът е гаден, на нас ни се наложи веднъж да й поставят инжекция, защото нещата бяха много зле, а лл беше категорична, че болницата ще влоши нещата. Та с една инжекция застопорихме тогава поне гаденето и повръщането.
Как й е урината? Пробиотик даваш ли? Имай предвид, че стомашните вируси особено развиващи се в по-остра форма, докарват трайни проблеми. Пробиотикът ти е просто задължителен и след оздравяването. На нас ни казаха, поне 6 месеца да продължа с терапията и не съжалявам, че го направих. Защото въпреки всичко, малката успя да си докара дисбактериоза, че и вторична непоносимост към млечните. Абе гадни са си стомашните вируси, не са за подценяване.

# 98
  • София
Момичета, каква е ролята на глюкозата в този случай?

# 99
течности плюс малко (200 за разтвора от 5%) калории

# 100
  • Пловдив
sylviana в момента бих казала че повръщането като че ли отмина.Основно повръща във вторник сутринта,вчера сутринта един път и оттогава не,но почна после разстройство-т.е. вчера ходи за деня 2 или 3 пъти.
Fervor мерси за съветите.Хич нямам опит в захранване след такива вируси.Аз не я карам нищо да яде,а я питам все -дали й се яде нещо и какво,супичка й предлагах снощи но не пожела,Днес ще направя друга и ще я пробвам пак.
Пробиотик почнах вчера ,и днес дадох и ще продължа.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 15:59 от budiko

# 101
За храната при стомашно-чревни аз обикновено редувам бял ориз, картофи, варени моркови, супа Моро, пилешка супа без мазнина и подправки. Млечните, масло/олио, суровите плодове и медът могат да раздразнят много стомашната лигавица. Обикновено лекарите препоръчват диетата да продължи поне 1-2 дена след отшумяване на симптомите.

# 102
  • На брега на реката
Глюкозата е калорична и дава бонус енергия, при такова изтощение си има нужда от подобна добавка.
После важно при захранването е да внимаваш с яйцата, тежките меса и млечните продукти, както и със семчестите плодове. Абе то си е захранване, обаче по-интензивно.
За разстройството - чай от кора на нар, компот от дренки, аз и нишесте разбъркано с малко водичка съм давала, оризова вода също.

# 103
  • Пловдив
тази глюкоза която давате за пиене,нали е банки,и е същата която вкарват с система,пише на нея инжекционен разтвор?

# 104
Да, същата е. Няколко пъти съм консултирала с различни лекари, че ме притесняваше дали инжекционния разтвор става за пиене.

Общи условия

Активация на акаунт