Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 731
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
здравейте, момичета.

Лайт, радвам се, че детенцето ти е по-добре. глъхненето на ушетата може да е от хлътнали тъпанчета, поради задръстено носле. не означава непременно отит или нещо друго страшно, ако няма болка и темп, споко. ако не отшуми с отшумяването на боледуването, заведи детенцето на унг, ако забележиш, че не дочува. съветът с дъвките е добра идея, може да му помогне за отглъхването.

да ви попитам дали имате идея: от три дни гласът на детето пресипва, на моменти звучи добре, на моменти пада. няма други симптоми, дори носът е сух. весела, жизнена. чудех се дали може да е от викане и пискане, че в парка като играе доста вика, но досега не се е случвало. правя промивки на нослето с фр, давам ериус и правя инхалации с фр. вечер си взима вана, за да вдишва парите. аптекарката ми препоръча хомеовокс, мисля да го взема, ако пед каже, че е ок.

# 76
Силве, и моя го забелязах напоследък, че понякога гласеца му лееко паднал. Други симптоми и оплаквания обаче няма. После си минава от само себе си....Аз смятам, че някои дни повечко вика и говори в детската явно, и е от това..

# 77
Фер,дано е така наистина....моето сега ще стане на 5  Peace Има значително подобрение от миналата година,по-леко кара нещата,но тоя подсмърчащ нос при тръгване на градина ме изкарва извън релси.През деня май е добре,вечер като го взема от градина не подсмърча,ама като легнем....Иначе и аз имам наблюдения,че при трайното затопляне няма много сополяци.Ето миналата година последно имаше хрема средата на май,без други екстри и после вече чак средата на август като се застуди изведнъж и стана влажно...Само юли изкара едно повръщане,за което писах вчера,иначе беше добре,но и почти не е ходил на градина през това време.Тази година ще видя как върви положението.
Еуфорбиум и аз имам,ама май не му действа никак на него-нито отпушва,нито го оправя по някакъв начин.Ще го видя довечера как е.Иначе и аз заради един нос не го спирам от градина,ако не е видима звучна гадна хрема,ама и съм забелязала,че в такова състояние откарва седмица и започва да покашля  Rolling Eyes

# 78
Бързо оздравяване на всички болни.

Предложете нещо за гърло ,моля ,за мен , вчера с тоя вятър ...  Sick

# 79
Благодаря за отговорите за ушенцето > 

за израстването на честото боледуване,по принцип до към седмата година...ето моето е на 6 и все още е така.

Иначе , чак не смея да го кажа но, сега  последните 2-3 часа много разреди кашлянето и повечето пъти кърти... Simple Smile носа ту по добре ту бая смърка.

# 80
  • На брега на реката
Лайт, нормално е като се разкашля, да раздига секрети към носа, които да смърка.

Моята голяма дъщеря пресече всякакви боледувания в средата на втора група, в трета група бяха все някакви екзотики, но пък редки - уро-инфекция, авитаминоза с обрив, но не познатите респираторни проблеми. За сметка на това есенно зимния сезон до миналата година го изкарваше на ксизал и герисан. Едва тази година се престраших да не й давам и спокойно мога да кажа, че добре понесе грипната вълна и всички боледувания на съучениците. Изкара 1 леко боледуване на крак, един стомашен вирус, който я събори за 2 дни и едно сутрешно прокашляне за около месец, на което по-скоро не обръщах внимание.
Има светлина в тунела, това исках да ви кажа  Mr. Green Но и много се старая да им затвърдя оздравителните процедури - на море и планина ежегодно.

# 81
  • София
Лисе, за гърлото ти може и да е вирус. Аз до вчера пак нямах глас и си правих солни инхалации и инхалация с кармолис капки.

Тет, Силве, за мен прегракналият глас на някое от децата е индикация, че нещо (секрет, вирус,...) атакува гласните връзки в момента, макар че децата доста крещят и сами си навличат бедите понякога.

# 82
  • Варна
Борислав също често преграква. И как няма като постоянно крещи.

# 83
В София върлува такъв вирус с прегракнал глас.

# 84
Глас имам ,но усещам парене и лека болка.

# 85
Аз съм давала Хомеовокс за прегракналост,но съм склонна да мисля,че по-скоро вируса му мина от колкото,че той му е помогнал  Rolling Eyes

момичета,а каква е тая реклама дето върви понякога отдолу под последните мнения-решение за гъгнещ нос или нещо подобно....погледнах в сайта и иде реч за някакви пластири,които се слагат на дреха и от телесната температура отделят евкалиптов мирис  и отпушват носа-правилно ли съм разбрала  Thinking Дали е ефикасно  Whistling едва ли,ама....

лисе,аз съм доволна от Хексоралетен за смучене,а последно и Стрепсилс с мед и лимон съм смукала и те сякаш са добри  Peace

# 86
  • На брега на реката
Така бях вчера, но без болка. Ужасно сухо и дразнещо усещане, едва преглъщах. Цял ден тъпках смукалки, чай, лимон и накрая ксизал. Днес нищо ми няма. Не знам вирусно ли е, или от ветрилката предния ден нещо ми е раздразнило гърлото.

# 87
  • София
Идеята с евкалиптовия мирис ми харесва, защото влияе добре на моя нос, но не ми харесва идеята да се усеща от околните хора  Mr. Green

# 88
Фер, нагълтала си се с прахоляк вероятно вчера....Добре, че е минало..
Аш, що бе...то като с чесъна - няма да те приближават люде и съответно няма да ти предават бацили Mr. Green

# 89
Май наистина има такъв вирус, защото една приятелка си беше загубила гласа изведнъж, но й мина за ден.

При мен пък започна с болки и разранено гърло само нощем два дена. Денем нищо ми нямаше и вчера вече се влоши.
Аш, даде ми добра идея. Имам ракия със зелени орехчета и захар  Joy

Май имам непоносимост към капките Грипстоп. Всеки път като си капна, започва ужасен сърбеж в носа и гърлото и неспирно кихане, докато не изкарам всичките капки.

Общи условия

Активация на акаунт