Боледуване на децата ни-тема 78

 • 18 087
 • 786
 •   1
Отговори
 • shumen
 • Мнения: 18 352
Симона,с две е ужас.Ти каката не я ли спря от градина,за да не мъкне вируси на бебето?
Мими,как сте?
Ваня,как е малечка?
Моя освен с обрива е е със синьо над окото.Отиде да играе футбол и го ударили в слепоочието с топката.Намазах с олио,но то трябвало веднага,а той дойде досто след  туй и май полза няма.Аман ще ми побелеят косите от него.

# 1
 • Мнения: 3 312
Аз потвърждавам за един от щамовете на коксаки, прави точно такива петна. Минава бързо с противоалергично, около 3 дни. За точно този щам с такива петна по краката и ръцете чух миналия месец, имаше пламнала една градина на морето и се чудеха какво е.
Аз пуснах вчера секрета от носа и чакам да видя какво си отглеждаме. Ясно, че на 16 ти ден сопол в носа (прозрачен, не течащ навън, само изкихващ), не е вирусен. Линчувайте ме, ама след 3-те месеца риноджермина, стрелях на сляпо и след секрета взех един гентамицин, от който виждам подобрение. Да видим, таргетирам моракселка, пък да видим.

# 2
 • Мнения: 21
Здравейте! Сина ми е на почти две години,ходи на ясла.Боледува често,но до сега не беше нищо сериозно - сопол,кашлица от него и си минава за седмица.Средата на март обаче направи отит,пи Аугеминтин 10дни и от тогава се задържа на ясла 3-4дни.Последно след 4 дни посещение се събуди в петък с лаеща кашлица,3 дни вдига до 39.5 и като свърши действието на Нурофена или Панадола пак 39.. Правихме пкк и црп и пак антибиотик … И тъй като двата антибиотика са през 2-3 седмици ми се иска сега да го задържа вкъщи малко по-продължително време да укрепне.Вие как процедирате в такива случаи? Задържате ли ги вкъщи,давате ли им някакъв имуностимулант?

# 3
 • Мнения: 3 312
Задържам седмица след антибиотика вкъщи. Реално ефект няма, защото пак след 3-5 дни на градина пак е болна, но поне не пие нов антибиотик след по-малко от 3 седмици. От имуностимуланти, не съм видяла ефект.

# 4
 • Мнения: 4 604
Димитрова, има един лек проблем с предсказанието за мораксела и гентамицина...напълно нечувствителна е моракселата на гентамицин. Може да има леко подобрение заради кортикостероида в гентазона, но това само леко потиска симптомите, а гадината си расте. От локалните антибиотици само флурхинолните убиват мораксела, т.е. моксифлоксацин, левофлоксацин. Виж каква е бактерията и после ще се лекува.
Малката си е сополива, но лежерно сополива 🤣. Голямата се оплака сутринта от гърло, не изглеждаше червено, та не знам. Но в класа има нещо с гърло и кашлица, та ще видим.

# 5
 • Мнения: 5 360
Аз задържам две седмици вкъщи след аб, а последният път се случиха три след пневмонията. И ние в кюпа със сополите и естествено кашля. След седмица на градина.

# 6
 • Мнения: 1 340
Моята дъщеря от декември не е ходила. Тази седмица вероятно четвъртък или петък ще я пусна. Утре ще и пусна изследванията за чревна пропускливост, трябва да мина да и взема и бележка за отсъствията и ще я пусна, макар че ми е ясно какъв ще е резултата, обаче няма как до безкрайност да стои вкъщи.

# 7
 • Мнения: 5 729
Бързо оздравяване на всички!

Дани, така са всички със синините, моята няма здраво място по краката, вчера си разби устата. А е момиче.. (по душа май не е Grin)

# 8
 • shumen
 • Мнения: 18 352
Аз моя съм го задържала в градината и по месец като съм имала възможност,но отидеше ли после на градина най-много седмица и отново лепваше нещо.
Ваня,дано не е заразила и кака си малечка.
Моя освен със доволно синьо око се събуди и с пресипнал глас.Дадох му Хомеожен и да видим ще избие ли още нещо.
Мартина,аз се ядосах,че са го ударили с топката в сляпото око и не се е прибрал веднага,а моя е и с очила.Как не са ги счупили незнам.

# 9
 • Varna
 • Мнения: 503
Likewind, дано бебето е с имунитет след всичко което изкара, че ще се гръмна. Тя е на 8 месеца и от третия месец я подкарахрме със капки за нос(антибиотик). Даже вече и пи веднъж.
Danaeka, каката не съм я спряла, защото е на 4 и половина и, ако е вкъщи ще събори къщата. Бебето няма да спи, тя ще тъпее. А аз подозирам, че коксакито го хвана от един батут. Леля и, за малко да но зарази с грип. А пък чичо и с Ковид. Не знаеш от къде ще ти дойде.

# 10
 • Мнения: 1 340
Аз онзи ден видях, че са изкарали свободните места за ПГ в училищата, има няколко, които са ми удобни като локация, обаче не мога да кандидатствам през системата и трябва да чакам да минат класиранията и ако останат свободни места, та шанса ми е нищожен явно. Много искам да я преместя септември в някое училище да изкара последната година, но дали ще имаме късмет...

# 11
 • Мнения: 7 462
Моята от бебе все е синя като бебе имаше три синини по лицето,челото сега по краката най редовно като момче е 😁🤷аз я спрях от 1.04че почти съм в 9м иначе до сега все я пусках за малко, макс седмица и ми носеше нещо малко

# 12
 • Мнения: 4 604
Малката, както може да се сетите от историите ни напоследък, като проходи беше все със синьо чело. Как падаше това дете, не знам, ама все на чело спираше...  Малката си прави инхалации тоя път, обикновено не вадя инхалатора са сополи, ама сега така реших.
Голямата ве.оятно е лепнала от училище. Чух и за други с ърлобол, после преминава в кашлица. Тъпото ще е малката да лепне и това.... че другия вторник съм на химия, искам да е на градина. Ама ако не стане ще викаме бабата.

# 13
 • Мнения: 3 312
Мисля, че теорията ми за моракселата отпадна на 100% - дано поне с антибиограмата да има поне един антибиотик за двете.

# 14
 • Мнения: 4 604
Оо, коктейл от бактерии. Дано има нещо работещо и за двете. Даже е по-добре да е през устата.
Аз дадох на голямата клеева тинктура. Никога не съм давала, дано пресечем вируса. Боли си я гърло, но не бих го нарекла червено. И сода и дадох да прави гаргари.

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 21:25 от Ваня А.

Общи условия

Активация на акаунт