Боледуване на децата ни - тема 39

• 35 268
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
  • близо под тепетата
Да ви кажа- в началото я хванахме много късно и хомеопатията не й помогна-1 седмица беше на хомеопатични. После започна страшна кашлица и ЛЛ изписа Аугментин. Тогава не знаех, че се правят първо изследвания,за да се види има ли нужда от АБ. За 3 дни се оправи и го пи още 4. После тръгна 3 дни и айде пак вкъщи. Тогава я заведох на частната по-рано и започнахме с хомеопатията, пуснахме изследвания и се видя, че всичко е наред и няма нужда от АБ.
В момента пие Аериус + проспан(преди това мукоплант) + калциев глюконат+хомеопатичните-хомеожен9,парагрип и хомеовокс+осцилококцинум+ шуслеровите 3+4, ако се разтекат сополки давам и 8. Капки за нос-след изчистването със стеримар слагах назик, сега слагам тобрадекс.
Кашлицата не е чак толкова страшна- вечер почти не кашля, а ако се случи-да е 2-3 пъти за кратко.
Но това не е моето дете-както си беше супер весела и жизнерадостна,закачаше се с децата, много й хареса в яслите и бързо се адаптира-не плачеше като я оставяхме,а сега стана кисела, все иска да се гушка, рядко се усмихва :'(

Много е сложно това с държането вкъщи, надявам се като се стопли вече и да няма такива изпълнения :'(

Поръчах си инхалатор, че май без него няма да се разминем. Ама докато дойде....за следващия тур ще съм подготвена. Няма как да не работя, а всеки месец по две седмици да ме няма в службата, не е вариант. Дано се пооправи до неделя Tired
Четох доста теми и явно почти всяко второ дете минава по този път. Успокоява ме само мисълта, че дали сега или на градина-все се изкарват всички вируси/инфекции... и май лятната почивка ще е в планината, с инхалатора под ръка.

ant G, аз бих дала от този сироп- едно към едно е с Аериус. И задължително още едно мнение от кардиолог.

Fervor, аз дали мога да давам този герисан без лекарско предписание? Или по-добре да се допитам до педиатърката?

# 361
magito1986 стискам палци бързо да се оправи детето.

Моя опит с дете боледуващо основно от ларингити. Първо 90% от ларингитите са вирусни, така че от АБ нужда няма. След прием на АБ детето трябва да стои у дома поне седмица. Варианта спиране на АБ и пускане на ДГ, автоматично лепи следващият вирус.

Даването на 10 неща /независимо дали хомепоатични или не/ си е чиста проба игра с детският имунитет. Със сигурност с 10 давани препарата детето ще има алергия. Лекарствената алергия също не е за пренебрегване. Детето ми също лекувам с хомеопатия но хомеопата дава 1 лекарство, включвала съм и второ но с еднократно даване.

Относно жизнеността на детето, промяната на средата може да повилияе на поведението.

# 362
  • Варна
Sparkles,
не, нищо не му е диагностицирано, просто симптомите ме навеждат на мисълта за някаква чувствителност, алергия или както там се нарича - леко розови клепачи, особено долните и дори лекичко подпухване на моменти, търкане на очите (казва, че го сърбят) и това обикновено се проявява навън и при слънчево време. Ако има и вятър става пълна картинка. Интересното е, че през лятото изчезва, може би това е докато свикне със силното слънце или пък полените го дразнят, а слънцето само усилва реакцията. Но сега си спомних, че миналата пролет беше същата работа.

# 363
Ант ,дано всичко е наред  Hug

# 364
Месечинке, най-вероятно е от полените някакво дразнение. ММ тъкмо се разсополиви и той. Лятото няма проблем...проблем е сега пролетното време - май и началото на юни.. Много е неприятно като усещане. Слънчеви очила наистина е добра идея, и шапка с козирка...дано да отмине бързо  Peace

Магито, едни кръвни изследвания се пускат, ако левкоцитите са високи-бактериално е, ако са в норма-е вирусно. Най-проста ПКК. За яснота... При вирус АБ не действа и съответно няма нужда от него...
Като те четох колко неща даваш, и се изморих....представих си как ги даваш едно след друго и то денят отминал...

Спаркс, интересна и полезна информация даваш...за диагностицирането на алергия Peace благодаря..

# 365
  • На брега на реката
Маги, сведи до някакъв санитарен минимум всичките илачи. Не помагаш така на детето. Хубаво са те посъветвали след АБ още минимум седмица вкъщи!
Колкото до кривотията, на детето ще му стане сбъркано в един момент от толкова тикане на всякакви лекарства, от това разпокъсване ту на ясла, ту вкъщи, плюс влошеното здравословно състояние, не знам защо се чудиш, че е неспокойна и кисела. Освен това, навлиза в една чудна и трудна възраст.
Калциев глюконат и Ериус ми се вижда излишно, обмисли пак цялата ти схема. Герисан е за след годинката, но моля те, редуцирай, а не само да добавяш нещо, от което друг е видял полза Simple Smile

# 366
  • близо под тепетата
Наистина и на мен ми се виждат много тези хапчета, но следвам лекарските предписания Sad май ще се огранича със сиропчето и хомеожен9.

Някоя от вас, ако знае за добър хомеопат в Пловдив, ще се радвам да слодели координати. Водя малката при Ямакова, но именно тя изписа толкова боаронски накуп.

# 367
"В момента пие Аериус + проспан(преди това мукоплант) + калциев глюконат+хомеопатичните-хомеожен9,парагрип и хомеовокс+осцилококцинум+ шуслеровите 3+4, ако се разтекат сополки давам и 8. Капки за нос-след изчистването със стеримар слагах назик, сега слагам тобрадекс."

Aerius - противоалергично ОК.
Проспан - за кашлицата ОК
Калциев глюконат: пак противоалергично , за какво като даваш Аериус? , еднократно при спазъм ОК, но иначе аз не виждам смисъл.
Хомеожен9 и Хомеовокс имат сходно действие : Едно от двете. /Ако ви помогне страхотно, аз файда от тях не съм видяла/. Елементарен Ефизол ако детето не може да смуче , близалките на д-р Тайст вършат също добра работа.
Парагрип, Осцилококциум, Шуслерови 3+4 : Абсолютно давани с еднаква цел, борба с вируса. Аз бих дала само Осцилокоциума и то в началото.
ШС 8 - изобщио неми е ясно за какво я дава.

А детето има ли зелени сополи та и Тобрадекс сте включили?

# 368
  • близо под тепетата
Aerius - противоалергично ОК.
Проспан - за кашлицата ОК
Калциев глюконат: пак противоалергично , за какво като даваш Аериус? , еднократно при спазъм ОК, но иначе аз не виждам смисъл.
Хомеожен9 и Хомеовокс имат сходно действие : Едно от двете. /Ако ви помогне страхотно, аз файда от тях не съм видяла/. Елементарен Ефизол ако детето не може да смуче , близалките на д-р Тайст вършат също добра работа.
Парагрип, Осцилококциум, Шуслерови 3+4 : Абсолютно давани с еднаква цел, борба с вируса. Аз бих дала само Осцилокоциума и то в началото.
ШС 8 - изобщио неми е ясно за какво я дава.

А детето има ли зелени сополи та и Тобрадекс сте включили?

Тези Хомеовокс и Хомеожен9 първия път помогнаха, но сега не. Осцилококцинум давам 3-ти ден, сополи няма, или поне не текат и не успявам да изсмуча нищо. Предния ден има;е едни лепкави и по-скоро бели и жълтеникави. УНГ каза Назика да сменя с някакви антибиотични капки. Снощи не е кашляла, само през деня няколко пъти. 
Няма да я тъпча повече, спирам всичко и ще давам само сиропче,чайчета и хамомила9 за зъбите-че и те жестоко я мъчат тези дни-все си ръфа ръката,дрехите, моркови,краставици.

Благодаря ви за съветите!

# 369
Осцилококцинумa при нас е помагал само ако хвана болестта в началото.
Ударно 3 дни давам.

АБ капки ползвам само и единствено ако сополите са зелени. Тогава със сигурност има бактерия, както и ако има доказана такава от носен или гърлен секрет.
Безразборното капане на АБ капки, само за да се застрахова някой доктор - УНГ то изобщо не го тачи. Поради няколко факта. Първо, власинките на носната лигиваца, които са нормална преграда за вируси и бацили се скапват при употреба на АБ капки. Второ АБ капките водят и до алергизация на същата лигавица. Затова и на нито едни АБ капки не пише че са за нос.

# 370
  • София
Маги, може да помислиш и за смяна на доктора Simple Smile.

Ант, Hug

# 371
  • shumen
Магито,аз не бих дала толкова много лекарства.Хоуп е права,че не помагаш така на детето.
Оксилококциума и на нас не ни помага.Дадох веднъж,полза не видях и го спрях когато ни беше изписван при боледуване.
Месечинке,може и алергия да е към слънцето.Вземи му слънчеви очила и шапка с козирка и дано отмине скоро този проблем.

# 372
привет и от мен, момичета. бяхме малко по горите (родопите), да подиша чист въздух, уцелихме и 2 хубави, почти слънчени дни, надявам се малко да се е позакрепила след аб-то и пресипналия глас, който засега го отмятаме като “лек ларингит“.

Маги, много голям микс от лекарства е това. аз бих се спряла или на хомеопатията, или на “консервативния вариант“ - ериус, калциев глюконат (не повече от 4-5 дни), евентуално витамин ц и нещо за облекчаване на кашлицата. бих пуснала и едни носни и гърлени секрети, за да видя живее ли нещо в нослето и с какво да го убием. ако е в значително количество гадината, бих започнала аб капките.

# 373
Момичета,имам нужда от съвет.Следобяд сме на унг.Сутринта бяхме на личната,че Габи прокашля,предимно сутрин и вечер,през деня спорадично.Носът не тече,поне напред.Гърдите са чисти.Мога да кажа,че с тия симптоми ,че и много по-лоша кашлица, 80% от децата ходят на ДГ,само моето като го чуя и го спирам.В добра кондиция е,храни се...Така,малко дълга предистория,но ...въпросът е-Бихте ли започнали АБ по антибиограма при такава клинична картина?Бранхамелата я има,но въпросът е дали АБ ще я убие и дали аджеба при следващото тръгване на градина,няма да я лепне пак?!И според вас има ли шанс,организмът да се пребори сам?

# 374
umi zoomi  сина ми 2 пъти е бил с изолирана Мораксела.
Първият път преди 3 години - беше в началото на учебната година. Лекувах с АБ през устата.
После беше още 2,5 години в същата ДГ , взимали сме маса секрети, никога не са изолирали пак Мораксела.
Тази година е в ПУК в училище. Изцяло нов клас. Почти месец подкашляше , нищо сериозно. Сутрин, тук таме през деня и като тичаше. Взехме секрет - Мораксела. Лекувах с хомеопатия. После откриха скарлатина в класа, та пак вземе гърлен секрет на който не излезе Мораксела. Но седмица по-късно се разболя и пи АБ.
Моракселата се развивала във влажни помещения, когато не проветрявали често.

Общи условия

Активация на акаунт