Боледуване на децата ни - тема 39

• 35 283
  • 720
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Уми, ако не се страхуваш от клиничната проява в момента - т.е. от гадориите, които бранхамелата би могла да причини, може да я оставиш така. Според мен организмът трудно ще я разкара сам, съдейки по моя опит с децата, но не пречи тя да си живее там в нослето. Имай предвид, че дори да я излекувате, Габи вероятно пак ще я лепне от друго детенце. А рано или късно за съжаление по различни причини ще има клинични симптоми, които може да се наложи да лекувате с АБ - и тогава на теория трябва да замине и бранхамелата. Сега ти препоръчвам чести промивки, които евентуално да помогнат на организма да се пребори.

# 376
Принципно не ме притеснява състоянието и в момента,което не значи,че не ме притеснява евентуално усложнение,а и по принцип при нея нещата бързо се усложняват,та не знам...Другото,което е,тя миналата седмица ходи на градина и не знам подкашлянето дали е от бацила или нещичко е лепнали отгоре.Мисля да обсъдим с УНГ евентуален АБ,но на този етап не знам да го почвам ли.Миналата година мисля пак имаше Мораксела и пи АБ по антибиограма...Симптомите останаха.При следващото разболяване пи АБ и тогава мисля,че я разкарахме.

# 377
  • София
Уми, според мен решението дали да започнете АБ в случая зависи от евентуалните усложнения и от скоростта на проявата им. За тях не мога да коментирам, защото децата са различни. Някои бързо ги поваля коварно усложнение, други по-бавно. Има и такива, които много трудно ги засягат бактериите, като съм склонна да мисля, че такива деца са много малко (като процент от общото) - мои наблюденя, може да не са верни.

# 378
Уми, нашето унг настоява да чистим моракселата всеки път, при нас предизвиква тежки гнойни отити, а при предразположени дечица - синузити. но сме капали капки, не сме пили аб през устата. антибиограмата само към орален аб ли сочи?

# 379
Момичета,здравейте
Не съм писала скоро...Сега се замислих покрай дискусията за бактериите и ми хрумна да ви питам нещо.Нямам много опит и познания,та затова.Какви са признаците при евентуално наличие на бактерия в носа?Покашлянето е ясно,но в носа какво се променя и подсказва за бактерия и според вас капките за отпушване до каква степен могат да повлияят на резултатите при носен секрет?

# 380
Яни, секретът от носа се оцветява - от млечно бяло, през жълто до гадното зеленясало. най-често секретът е гъст, прави храчки, които трудно се отхрачват. поне при дъщеря ми е така.

# 381
  • На брега на реката
Уми, ти си познаваш най-добре детето и как боледува. Сама казваш, че бързо се усложнява, скоро и операция мина, аз не бих рискувала и бих дала АБ. При едни други обстоятелства, ако детето показва здрав имунитет, бих дала възможност на организма да се пребори.
Яни, за носа, първо ми светва лампичката ако хремата е упорита, зелена, зловонно е гърлото и дъха, хърка здраво и не може да диша през носа. Но пак казвам, това е за моето дете. До тук само веднъж скоростно решихме без антибиограма да приложим локален аБ и не съжалявам. Секретът беше парцалив, зеленясал и гнусен, а изобилието да не коментирам. За 7-я ден от бактробана, секретът секна, продължихме го сумарно 10.
Знам само, че при антибиограма е хубаво няколко дни да не се приема локален или общ АБ, както е и при тестовете за алергия и приема на противоалергичен препарат. За другите препарати и спрейове не знам как биха повлияли.

# 382
Само орален.Те тук унг изписват само 3 вида капки и трите вида правени в аптеката,към които повечето бацили са вече резистентни,мен да питаш.Такива Тобрекс,Макситрол,Гаразон и т.н. никога не изписват.Пък и и като съм виждала антибиограма май само орални АБ тестват.В повечето случаи даже и не я виждам.Днес ще се опитам да я излъжа да ми я даде,ама я камилата а камиларя.

# 383
  • София
Яни, ние 10 дни АБ капки капем и бактерията не се повлиява, ти за един виброцил ли питаш дали няма да повлияе? bouquet bouquet bouquet А може и да повлияе, знам ли... Нали ФР не дават да се капе преди теста  Thinking

При моите деца при абсолютно еднакъв на цвят на секрета и при двамата (ама абсолютно еднакъв по цвят, вид, количество и мирис, както и възраст на децата) единият имаше мораксела + х.инфлуенце, а другият нямаше нищо.  Shocked

После (около година по-късно) този, който имаше секрет първия път, но нямаше бактерия, проима бактерии (стрептококи), без да има грам секрет.  Tired Tired

Уми, нещо те мотат. Я питай поне към Левофлоксацин дали са я тествали - това го има и като орален и като капки. Също ципрофлоксацин ...

# 384
Аш,нещо се навих понеделник преди градината(мисля да го пусна вторник) докато не си е разбутал носа да му пусна един носен секрет профилактично-информативно,че от лятото на 2014г. не съм  Embarassed Но е много вероятно да се откажа и да пусна след като вече се е разсополивил,а тогава най-вероятно ще съм капала Назик или Виброцил,та затова питам...При него се е изолирал ауреус в нос и гърло като беше на няма и две години,но секрета не е бил цветен,а прозрачен.Преди градината т.е. последния секрет показа стафилококус епидермидис,но сигурно се е изчистил,понеже от тогава е пил 3 орални АБ,единия от антибиограмата.Сега не,че му има нещо,но това периодично запушване на носа ме дразни.Времето много му влияе и така!Сутрин има някакво секретче,което през деня изчезва и носа е по-скоро сух,не подсмърча,ама аз все съм на тръни май-и вкъщи да е,и на градина...откачена работа  Crazy

# 385
  • София
Яни, какво да ти кажа - с цел събиране на инфо винаги може, като времето и средствата са оправдани (стига да не е много скъпо).

Моят батко миналата седмица май имаше бактерия, но не пуснахме секрет. Бях решила, че и да има бактерия, този път няма да я лекувам (стига да не е някоя опасна гад като пиогенес, но аз така и не разбрах). 10 дни стоя вкъщи.

А най-добре би било времето да се оправи и да секнат сополите, мен ако питате. Blush Blush

# 386
Уми, по принцип тестуването е с определено акт. вещество, а дали ще е орален, и локален АБ - док сигурно преценя. И моята имаше мораксела, но нашият педиатър беше категорично против даване на АБ преди да се прояви в пълния си блясък и просто при следващото разболяване, нуждаещо се от АБ, съобразихме с антибиограмата какъв да бъде той.

# 387
Уми, ако нямате Т, аз не бих почнала Аб, и то орален. Както и Рали е писала, и аз знам, че тестват чувствителност към определена съставка/вещество/, която може да се съдържа както в орален АБ, така и в АБ капки..това поне го знам от една лаборантка, която поразпитах навремето...
Но орален АБ само за хрема...хм, не бих почнала.

Лабораторните резултати не винаги са точни. Има замърсени проби, има не добре взети натривки, има много но-та..Аз не им вярвам на сто процента.

# 388
Аз затова казвам,че може и да се откажа...поне на този етап.Щом няма нещо сериозно,което да ме притеснява...Затова и ме интересува до колко ще повлияят капки за отпушване,но ще го разбера като му дойде времето...

# 389
Аз затова казвам,че може и да се откажа...поне на този етап.Щом няма нещо сериозно,което да ме притеснява...Затова и ме интересува до колко ще повлияят капки за отпушване,но ще го разбера като му дойде времето...

Питай в лабораторията...или ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт