Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 720
  • 720
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Дев, страхооотна ееее, дори със скрито лице. Simple Smile

# 61
  • Пловдив
В събота и неделя си беше абсолютно добре,тичаха,лудяха,в понеделник я заведох на ДГ.Предиобед там повърнала,и после била активна,обядвала,следобед закусила,следобед като я взех вече й беше лошичко,като я прибрах си легна ,и вдигна Т вечерта.През нощта срещу вторник  повърна 2 пъти,после вторник сутринта 2 пъти през 2 часа,и оттогава до тази сутрин не беше връщала.Тоест днес е втори ден.
тя реално не е повръщала много пъти,снощи 1 път отиде на рядко,но може и свещичките да са я раздразнили.Тази сутрин можеше и да не повърне -но каза че от чая с хидратина й се догадило,а и преди това иска и яде кисело мляко-може то да я е раздразнило.
Знам че може да й се гади няколко дни,да е отпаднала,но трябва да пие течности,а реално тя само вода иска.
Миналата пролет като я беше хванал пак такъв вирус от 3 ч през нощта до 12 ч на обед беше повърнала 14 пъти,успхяме и аз незнам как да се справим,на другия ден педиатъра викаше че ако е по-малка при толкова повръщания е щяла да е вече в болница.
Сега на брой е повърнала малко за тези 2 дни,но като не яде и малко пие е общо отпаднала.
Баткото беше болен преди седмица,но той почна с дразнене в гърлото и кашлица,чак на 3я ден легна с лошо,повръщане ,Т и отпадналост.Тогава аз мислех че му стана лошо от задържане на секрети в дроба,ходихме на лекар,но нямаше нищо в дробовете,а каза че вирусно,и сигурно е било същия вирус,който сега малката кара.При баткото първия ден му се гадеше без да повърне,на втория ден сутринта повърна и повече не ,чак след 2 дни го изкара на воднисто разтройство ,и общо 4,5 дни му беше умаляло ,все нямаше сили,макар че ядеше и пиеше вече.Въпреки че след повръщане все се казва лека храна-баткото първите неща които искаше да яде бяха пица калцоне и айрян,и след тях не е повръщал,нито му се е гадело.И преди след случаи   с повръщане е пиел основно айран.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 14:46 от budiko

# 62
  • София
budiko, дано бързо да отминава каквото е.

# 63
Привет!
Този ларинготрахеит е ужасна работа... Голямо кашляне, има моменти на облекчаване на кашлицата, но изведнъж пак почва голямо кашляне. Понякога до невъзможност за откашляне, понякога звучни храчки. Трети ден днес антибиотика и сиропите. И той е на Еуреспал, Ериус. Варих и дюли, давам вода с мед и лимон, инхалациите, разтривам леко с камфоров спирт. Би трябвало от утре да поолеква.Вчера се оплака от запушено уше, предполагам му глъхне. Мисля от напъните на силната кашлица.

# 64
Запис от мен. От нищото започна ужасно да ме боли гърлото  Crazy
Чак ушите ми пушат Sick
Дано детето удържи фронта.

Много болнички виждам. Бързо оздравяване.

# 65
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Будико,според мен е най-добре да го погледне педи детенце.Моя е карал стомашен вирус един-два пъти,но за ден-два отминава.В началото не иска да яде нищо,а после си иска мляко и солети обикновено,
Дъждец,последния път при мен така започна с болки в гърлото и започна и ухото да ме боли.Дано да не заразиш и детето.
Дев,супер коса има.Само дето не знам как се чисти това.Дано не прихващаме е най-добре май.
Пепина,според мен пусни още една МБ,ако продължава зеления сопол.

# 66
Добро утроо !
От снощи има  някакво подобрение на кашлицата поне е по втечнена и сякаш кърти на моменти.И тази сутрин често и бая  се закашля докато изхвърли  храчките кашля многооо пъти едно след друго влажно.

Но пак глъхне ухото каза.Нямаме опит с ушите,много болести минахме и всякакви, но не и проблеми с ушите .Та не ми е  ясно това нормално ли е или ? Няма болки , просто  вика запушено ми е  ухото. Някой който има опит с уши би ли споделил, това глъхнене притеснително ли е ? Надявам се на антибиотика аз да не ми направи сега  пък проблем с ухото....

# 67
При какви състояния капете клеева тинктура с физ.р-р в носа и колко беше съотношението-10мл физ.р-р и пет капки тинктура ли?

# 68
  • На брега на реката
Лайт, заглъхналото ухо не трябва непременно да е притеснително. От една тъпа хрема ми се е случвало и с оздравяването, отшумява и това неразположение. Ако се е затлачил със секретите, може това да създава заглъхналото усещане. Наблюдавай го, проверявай му слуха от време на време, като му говориш в гръб по-тихо, не питай директно "боли ли те", а по-скоро "какво усещаш", защото децата са малко по самовнушението. Ако все пак те притеснява, може лл да му погледне ушетата, за течност, възпаление, зачервяване.
Яни, аз капех при лека течна хрема, случи се два пъти да й се размине. Правех си сутрин малко шишенце от виброцил пълно със сребърна вода и 3 капки клеева. На другия ден правех нов разтвор. Предпочитам сребърната вода, а преди това да обливам лигавицата с ФР.

# 69
  • София
Яни, 10 мл СВ с 5 капки тинктура. Капала съм с цел промиване и подсушаване.

Лайт, мисля че е нормално да има влажна кашлица при неговото заболяване - това е хубаво. А за ушето - АБ би следвало да предотврати гноен отит в случая при вас, но има и други видове отит и въобще условия за събиране на течност в ушетата, така че дай му да дъвче дъвки и се въоръжете с търпение. Дано се оправите скоро.

# 70
Лайт, карай го да дъвче дъвка и да надува балон. Може да му правиш и масаж на лицето да дренира Евстахиевата тръба: https://vimeo.com/12749323

Дев, сега видях косата. Страхотна!
Скрит текст:
Аз спах с компрес с извара. Голяма гадост. Вчера изпих и пет лимона и смути с магданоз и киви. После едва не ги върнах обратно Crazy

# 71
  • София
Дъждец, излагаш се. Вместо да капнеш 10 гр. ракия, че да ти мине по-бързо гърлото, ти го караш на гол магданоз.  hahaha

# 72
  • На брега на реката
Дъждец, излагаш се. Вместо да капнеш 10 гр. ракия, че да ти мине по-бързо гърлото, ти го караш на гол магданоз.  hahaha
Joy
Мед, ракия и олио равни количества. Става за кашлица, става и за болно гърло. А и е яко на вкус  Mr. Green

# 73
Благодаря,момичета.Значи не става за нашия нос...нали знаете-не тече,а дърпа на сухо,не много,но явно го дразни,щом се събуди през нощта.Пръснах само ФР,но докато не стана от сън все си подсмърчаше от време на време и това след три дни градина.Писна ми!Отчитам и кофти промяната на времето,което със сигурност му влияе и ми иде да скоча от нас.Разбира се,не е задължително нещо да стане,но това е закон при нас 3-4-5 дни градина и носа се разбутва...докога ще е това,докато го израсте ли?Друго няма засега,пие Ериус от разболяването последния път и витамини.Догодина като е задължителна ДГ нямам идея какво ще правим....

# 74
  • На брега на реката
Яни, малката е така вече втора седмица, ту изтича нещо, ту й е само запушено и я чувам как вдишва задръстено и стеснено. Пръсках в началото еуфорбиум, ама той май само сгъсти положението. Положителното е, че все още нищо не е тръгнало към усложняване и си я пускам така на ясла. Не мога заради един влажен нос да я държа вкъщи, алогично ми е. Дърпам сутрин с прахосмукачката, давам й витамините и я пращам.  Вечер също пие ериус. Вече споменах, че при затопляне и хубаво слънчево време наблюденията са ми, че по-скоро пресъхва тая досадна постоянна хремичка.
Как да е, все към 4-5 годишна възраст се израства, от опит ти го казвам. Можеш да помислиш за климатолечение и физиотерапевтични процедури. Тук не веднъж и не само аз съм хвалила Трявна.

Общи условия

Активация на акаунт