НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 732
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • USA
Та, след като няма храна според моите предпочитания, ще мУам сланина  не ами.....      Mr. Green

Три пъти се върнах да видя автора на това   Shocked
Хмм, отивам да наваксам с четенето...

# 436
Та, след като няма храна според моите предпочитания, ще мУам сланина  не ами.....      Mr. Green

Три пъти се върнах да видя автора на това   Shocked
Не разбрах какво те шокира.     Simple Smile
Ако съм на ябълкова диета, а няма ябълки, ще си ги нося и ям, без да ми пука.
Ако съм на артишокова диета, същото...
Идеята ми бе, че ако съм на някакъв режим на хранене, а няма осигурена подходяща храна, поемам си ангажимента сама да си я осигуря и си я ям с кеф, без да се притеснявам кой какво си мисли за мен.    Simple Smile

Краси, благодаря! Щом ти ги одобряваш, значи стават  Simple Smile.
Скрит текст:
Като говорим за продукти, да споделя и аз любимите си открития до момента.
Най-после намерих сардини, които да ми харесват - в Кауфланд, "Blue bay" се казват, има 4 вида, от които купувам с лимон и с някакъв сос piri piri.
И едни шоколади от Т-маркет -  Terravita със 77% какао:

Има и една разновидност с чили и портокал с много интересен лютив вкус.
Да, по моите критерии за допустими съставки, стават.    Simple Smile
Харесаха ми шоколадите....обичам нестандартни вкусове, може да скоча утре до Т-маркет, макар че съм се заринала с поне 5-6 шоколада ..... Laughing  , не мога и не мога да се отуча от манията да се запасявам.На всичкото отгоре изяждам по хапка шоколад 1-2 пъти седмично....направо имам шоколади до есента поне.    Mr. Green

# 437
  • Варна.....
Такаааа, отчитам след 2 седмици режимно хранене, че всъщност няма какво да отчета.
Нямам никаква промяна в обиколките.
А дори и спортувам.
Кантара ми не работи, така че не съм се мерила.
Не прекалявам с млечните, но си мисля да ги минимализарам.
Приемам, че тялото ми има нужда да свикне с този начин на хранене и тогава да реагира. Дано е скоро!!!

# 438
Здравейте! Ще отивам на екскурзия и се чудя какво мога да си взема за по път. Можете ли да дадете някакви предложения

# 439
iv4etu

Аз бих си взела и риба тон консерви, сардини консерви, гъши пастет бурканчета, в Лидл имаше 6 вида френски пастети в кутия-също стават затворени не се съхраняват в хладилник, а като количество са перфектни за 1-2 хранения със зеленчуци, сварени яйца, някакви суджуци, твърд кашкавал....Не са най-най-добрата храна, но са за предпочитане пред описаното от теб, поне за временно изхранване.

+ още куп предложения на предната страница.   Simple Smile

# 440
Здравейте! Ще отивам на екскурзия и се чудя какво мога да си взема за по път. Можете ли да дадете някакви предложения

Яйчени мъфини, варени яйца, сухи нарязани колбаси ( ако ест консумирате такива), има кутийки със слайс кашкавал, маслини, авокадо.
Ако искате някакво нормално хранене и пътуването позволява- шведски яйца( варено яйце в кюфте), някаква скара+ краставици/домати и др. Принципно имам някакви рецепти вкъщи, подходящи за такива случаи( сега на прима виста пиша), ако искате ще споделя по- късно.
Поздрави! Wink

# 441
Благодаря ви за бързите отговори  Heart Eyes харесвам шунка и бекон, но не съм намерила до сега със хубаво съдържание, знаете ли някои добри

# 442
Аз съм фен на Жарената вита шунка и Виенската. От бекон досега не съм оставала разочарована, но лично аз предпочитам сурово-сушения пред пушения. Обикновено пазарувам от витрините за колбаси на супермакетите, но позволете един съвет- ако вземете само шунка, тя е почти изцяло протеин- добавете яйца/ масло- някаква мазнина. Поздрави.

# 443
Благодаря, аз си мисля да я комбинирам с авокадо или крема сирене на рулца

# 444
Да, това е добра комбинация откъм макронутриентно съдържание.

# 445
  • Балчик
Вчера си позволих към 150 гр ягоди. Изядох си ги с кеф, мисля,ч е преди бях чела тук, че не са толкова забранени като другите плодове. Захарта ми тази сутрин беше 6.6. Но днес изядох още 100 грама, много ми се ядат, все пак от някъде трябва и да получавам водоразтворими витамини, нали? Simple Smile Търся си оправдание за прегрешението, ако ме разбирате. hahaha

Днес ме гони лакомия, търся само какво да изям. baby_neutral Не чувствам глад. Висок инсулин навярно?

# 446
  • София
Рейни, като човек изкарал последните 7 лета по лодки, категорично не те съветвам да взимаш варени яйца. Дори и да имате слънчев колектор, токът се цени и хладилникът работи рядко. Риба в консерва в Гърция също не звучи добре  Simple Smile

Аз обикновено се зареждам с гръцките кисели млека на първото пристанище за закуска; за обяда, който обикновено е в открито море винаги има разни сухоежбини и зеленчуци - кашкавали, салати, маслини, пастети, домати, краставици. Вечер сме или на таверна или ядем уловеното - риба тон, баракуда или каквото дойде.
Като идея - зареди се с онези бийф джъркита, помагат в екстремни ситуации, в които другите са се ентусиазирали да месят пити или палачинки.

А френските пастети в Лидл ние така и не оценихме. Може и като съдържание да са ок, но вкусът им е на хартия. Пред тях предпочитам дори старото русенско варено  Laughing

# 447
  • USA
Някой питаше за фаста по назад. Мен яйцата и други разнообразности ме разяждат и затова моят вариант е със сирене Филаделфия и масло.
 Бях трупнала 3-4 досадни кила за един месец, защото тази година католическият Великден беше още на 27 март, а ние ги празнуваме и двата, че после и Гергьов ден. Та то не беше месене на козунаци, курабийки и други изкушения...
Както и да е, трябваше да взема спешни мерки, че ме чакат ваканции разни и какво, какво, викам си фаст ще е, та дано да потуша проклетата лакомия. Уж беше за 3 дни, но изкарах 5, щото вече не ми пукаше и можеше и 15 да са. Но свалих 3,400 кила и се стреснах, че много бързо става. Менюто беше всеки ден пакетче филаделфия+100 гр масло, разпределено на 4 приема. На мен ми е много вкусна тази комбинация и не ми омръзва. Калориите са 1600, знам,че са повече от препоръчителните 1000, но аз по принцип рядко падам под 3000(вмнвх). Ясно ми е, че повечето е било задържана вода, но се радвам, че я разкарах.

# 448
Тоест може и 3 дни, може и 5 да се изкара - според личната преценка? 

# 449
  • бургас
Момичета ,идва сезона на тиквичките.Кажете по кой от двата начина е удачно да се приготвят?1 оваляни в брашно и пържени.      2 печени ,в тава ,на хартия оваляни в брашно,яйце,галета?

Общи условия

Активация на акаунт